Перепалка між єврейським і саудівським представниками на конференції

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На саміті по безпеці у Манамі колишній голова саудівської розвідки Туркі аль-Фейсал сказав, що єврейська держава сприймається «миролюбною і прибічницею високих моральних принципів, але палестинська реальність на тлі єврейської політики набагато похмуріша, аніж життя в умовах західного колоніалізму».

Зі свого боку міністр закордонних справ єврейського утворення Габі Ашкеназі відповів: «Я хотів би виразити жалкування у зв’язку з заявами представника Саудівської Аравії, оскільки вони не відображають духу і змінень, які відбуваються у справжній час на Близькому Сході».

Про це повідомляється на сайті «ArabicPost» 06.12.2020.

«Ар-Рая»: розбіжності між єврейським і саудівським представниками на конференції у Бахрейні виникли після низки взаємних візитів і дружніх зустрічей, як таємних, так і публічних. Тому подібні перепалки повинні розцінюватись як дрібні розбіжності між люблячими один одного людьми.

Тепер зрадницький саудівський режим не тільки заявляє про право єврейського утворення на існування, але й бачить його існування як основу підтримання безпеки і стабільності у регіоні. Розбіжності між ними стосуються питання вибору найкращого способу забезпечити майбутнє єврейського утворення. Згідно баченню правителів Саудівської Аравії, створення палестинської напівдержави — це краща гарантія збереження безпеки євреїв. Присутність Палестини дозволила б євреям діяти на регіональному рівні замість того, щоб займатись своїм захистом на місцевому рівні.

Зараз жителі Саудії як ніколи раніше потребують того, щоб скинути злочинний режим, який взяв невіруючих собі у друзі і покровителі. Саудівський режим відкрито заявляє про свої злочини у відношенні мусульман усього світу, нехтуючи проблемами Умми. Він публічно відмовився від благословенних земель,зробивши кроки у бік нормалізації відносин з найзапеклішими ворогами віруючих і дозволивши їх літакам перетинати повітряний простір над Меккою і Мединою.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
16.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню