Аль-Аксі потрібен Салахуддін, який очистить її від бруду сіоністів!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В суботу 09.10.1921 партія «Хізб ут-Тахрір» в благословенній Палестині організувала три масових протести в Рамаллі, Хевроні і Тулькармі, в ході яких закликала до мобілізації мусульманських армій у відповідь на рішення окупаційної влади дозволити євреям робити свої молитви на території благословенної мечеті аль-Акса.

В своїх виступах, промовлених членами і співробітниками інформаційного офісу, партія «Хізб ут-Тахрір» запевнила, що те, що відбувається в мечеті аль-Акса, є серйозною спробою і зловмисним нападом з боку сіоністського утворення в здійсненні своїх ритуалів в мечеті аль-Акса. Усе це — ніщо інше як підготовчі заходи до створенню свого храму на усій території мечеті.

Хізб вважає, що рішення окупаційного суду навмисно співпадає з річницею звільнення Єрусалиму від бруду хрестоносців, що є явним викликом Ісламській Уммі, і це рішення не було б прийнято євреями, вони не осквернили б першу киблу мусульман, якщо б не зрадництво зрадників і змови злочинних правителів.

Промовці порівняли те, що відбувається зараз, з тим, що хрестоносці зробили після окупації Єрусалиму в 1099 році, коли вони водрузили золотий хрест на мечеті Куббат ас-Сахра (Купол Скелі) і перетворили її у церкву, і з тим, що вони зробили з мечеттю двох кибл, коли вони осквернили мечеть аль-Акса і прилеглі до неї будівлі, перетворивши деякі із них у конюшні.

Хізб заявив, що мечеть аль-Акса не є предметом переговорів чи ділянкою землі, яку можна поділити, і вона — не предмет змагань щодо її формальної опіки, а це місце молитви пророків і піднесення Пророка Мухаммада ﷺ. Хізб закликав Ісламську Умму та її армії не залишити аль-Аксу євреям для того, щоб ті перетворили її в синагогу.

Хізб підкреслив, що Палестина і мечеть аль-Акса волають до Ісламської Умми і мусульманських армій, щоб вони відродились із попелу, стрясли землю під ногами тиранів і, слідуючи за праведним керівництвом, осідлавши свої бравих коней, поквапились повернути аль-Аксу і вкрадену колишню велич Шаму і усім мусульманським країнам. Палестинська проблема — це проблема кожного мусульманина, а не проблема «палестинського руху звільнення», який був і є частиною змови і інструментом для розчинення палестинської проблеми і видалення її із серця ісламської Умми, зробивши її сугубо національним питанням.

Промовці підкреслили, що мечеть аль-Акса не звільняється ані шляхом переговорів, ані шляхом звернення до міжнародному закону, чи Раді Безпеки, чи ООН, і не уберегти аль-Аксу за допомогою Ліги арабських держав чи Організації ісламської співпраці, оскільки ці організації — учасники змови і зрадництва. Аль-Аксу можна звільнити тільки шляхом, яким пішов Салахуддін зі своїм численним військом, які скандували «Аллаху Акбар!». Військом, воїни якого йшли на передову подібно скелі, знищуючи усіх ворогів на своєму шляху. Те, що сьогодні стримує ісламські армії від звільнення Палестини і мечеті аль-Акса — це маріонеткові правлячі режими. На Уммі і мусульманах лежить обов’язок скинути ці продажні режими, перетворивши їх трони, які оберігають, захищають і опікують сіоністи,в руїни, і залишити їх під ногами щирих і відданих синів Умми, а після цього мобілізувати армії, і, зібравши військові сили, скеруватися до звільнення.

Промовці підкреслили, що Палестина наближається до миті свого звільнення, і закликали мусульман негайно висунутись на допомогу аль-Аксі, щоб вшануватись честі встановлення релігії і звільнення благословенної землі, а також вивести із своїх рядів нового Салахуддіна, який очистить аль-Аксу від бруду сіоністів.

Муфтій Хеврона шейх Махер Масуда і представник кланів в Хевроні Хадж Абдуль-Ваххаб Гайт так само брали участь в акції протесту в Хевроні.

Шейх Масуда підкреслив важливість Єрусалиму і необхідності захисту аль-Акси, а також той факт, що аль-Акса належить усім мусульманам, і високо оцінив зусилля на підтримку аль-Акси і закликав армії звільнити її.

В то й же час Хадж Абдуль-Ваххаб Гайт закликав в своїй промові розглядати палестинську проблему як проблему усієї Ісламської Умми, а також закликав владу скасувати усі угоди, укладені з окупантом, і припинити ганебну координацію безпеки.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
13.10.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню