Депортація Оділжона Джалілова із Швеції в Узбекистан

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Вранці у п’ятницю 12.11.2021 делегація Хізб ут-Тахрір в лиці голови Центрального інформаційного офісу партії Салахуддіна Адади і члена Центрального комітету по зв’язкам Хізба в Лівані Саліха Салами відвідала посольство Швеції в Бейруті і зустрілась з його співробітником, щоб вказати на небезпеку рішення про депортацію члена Хізб ут-Тахрір Оділжона Джалілова із Швеції в Узбекистан.

В своєму зверненні делегація пояснила, що в Узбекистані є довга і добре відома історія репресій проти політичних опонентів, а також історія тортур членів Хізб ут-Тахрір до смерті. Співробітнику посольства показали фотографії жахливих слідів тортур на тілах загиблих членів Хізб ут-Тахрір в Узбекистані.

Делегація передала заяву, яка роз’яснює шведським і європейським ЗМІ і правозахисним організаціям небезпеку того, з чим стикнеться Оділжон Джалілов у випадку депортації в Узбекистан. Також делегація представила посольству статті із міжнародних газет, які підтверджують серйозні порушення, що кояться режимом в Узбекистані у відношенні членів Хізб ут-Тахрір і їх родин.

Тут ми хотіли б нагадати, що ігнорування усіх закликів по захисту прав людини і настирлива депортація Оділжона Джалілова в руки тиранічного режиму становить реальну загрозу його життю, за яке шведська влада несе відповідальність.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню