Палестині загрожує зубожіння і бідність

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як пише палестинське інформаційне агентство «Quds News Network», сьогодні уся Палестина стурбована проблемою росту ціна на товари першої необхідності поруч з заявами керівництва Палестинської автономії про ознаки фінансової кризи, яка може відбитись на заробітній платі населення.

Вказується, що це може призвести до серйозному економічному спаду, що зачепить малозабезпечених людей, які через кілька місяців опиняться не в змозі оплачувати свої основні потреби.

Як відомо, продаж основних товарів на палестинському ринку контролюється маленькою групою людей, і вона ж управляє компаніями, які відповідають за певні сектори економіки. Це відомо із інформації на сайтах самих компаній, хоча офіційні особи присутні в радах директорів цих компаній тільки в виді бізнесменів.

Поруч із застосуванням капіталістичної системи, яка породжує кризи і лиха, Палестинська адміністрація продовжує незаконними зборами і податками спустошувати кишені нещасних палестинців, збільшуючи кількість бідних і жебраків.

Економічна політика Палестинської адміністрації сформована таким чином, щоб гарантувати інтереси тільки впливових людей. Корупція влади очевидно простежується в проектах по наданню послуг, які з самого початку були призначені для надання допомоги людям, а також простежується в контролі деяких людей над важливими секторами. Група капіталістів монополізувала продукти харчування на ринках до такої міри, що уся країна стала їх фермою і ринком.

Влада нічого не зробила — і не буде робити — для збільшення виробництва і надання товарів, тому що вона заклопотана координацією безпеки з окупантом, слідуванням вказівкам міжнародних інститутів, а також здійсненням рішення про створення двох держав. Палестинська адміністрація не доклала реальних зусиль для збільшення виробництва і надання товарів або створення реальної економіки.

Палестинська адміністрація, яка стверджує, що піклується про інтереси народу, може знижувати і підвищувати ціни, послаблюючи або скасовуючи податки і митні збори,які в деяких випадках досягають 300%, а це означає, що ціни на деякі товари більше аніж в три рази перевищують початкову ціну, і ці гроші напряму ідуть у кишені корупціонерів.

Якщо Палестинська адміністрація хоче реального рішення, тоді вона повинна підтримувати основні споживацькі товари, знижуючи податки на них і частково оплачуючи їх вартість, як це роблять багато країн в межах програм підтримки бідних. Але замість цього ПА піднімає збори і ціни на послуги без яких-небудь виправдань, показуючи свою жадібність і відсутність жалості до пригнобленому народу. Послуги і збори не мають прямого відношення до глобальних товарів. І якщо навіть є якийсь зв’язок, то він має незначний ефект порівняно з тим, що влада краде у людей за допомогою податків і акцизів.

Влада не враховує реальні інтереси людей. Якщо б вона турбувалась про людей, то субсидувала б хліб, муку, цукор, масло, м’ясо птиці, овочі та інші продукти замість того, щоб виділяти величезну частину бюджету на служби безпеки, некорисні проекти і жіночі змагання.

Несправедливість, яку терпить людство, і подвійну несправедливість, від якої страждає народ Палестини, можна усунути тільки шляхом застосування Шаріату Аллаха в державі Халіфат, який гарантує гідне життя для людей і покладе край окупації благословенної землі, захистивши гідність і честь людини. Ісламська Умма повинна докладати усіх зусиль, щоб скинути прозахідні режими в своїх країнах і встановити Халіфат за методом пророцтва.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню