Ердоган запрошує правителів «Ізраїлю» відвідати Туреччину

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що обговорюється потенційний візит президента «Ізраїлю» Іцхака Герцога в Анкару. Про це пише агентство новин «Ma’an» від 18 січня 2022 року.

«У нас переговори з президентом Герцогом. Господин Герцог може відвідати Туреччину», — сказав Ердоган журналістам, відповідаючи на питання про відносини з «Ізраїлем».

Ердоган заявив про можливість співпраці з єврейським утворенням в Східному Середземномор’ї. «Мета полягає у тому, щоб добитись зрушень на основі позитивного підходу. Якщо ця співпраця буде заснована на принципі взаємної вигоди, Туреччина докладе усі необхідних зусиль у цьому напрямку», — сказав він.

У попередніх заявах президент Ердоган говорив, що «спільний проект транспортування газу між «Ізраїлем», Грецією і Кіпром неможливий», закликавши до транспортуванню газу в Європу через його країну.

Заява Ердогана пролунала усього через декілька днів після об’явлення про припинення підтримки проекту з боку США через його високу вартість.

Ердоган сказав: «Газ повинен транспортуватись тільки через Туреччину», — додавши: «Можливо, ми зможемо обговорити умови цього з «Ізраїлем».

Коментуючи заяви Ердогана, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині опублікував прес-реліз, в якому говориться: «Повелитель» ісламських гасел і «вірний друг» палестинського народу, як багато хто думає про Ердогана, не соромиться заявляти про підтримання тісних зв’язків з єврейським утворенням. Більше того, він запрошує голову сіоністів відвідати землі колишнього Османського Халіфату — держави, яка рішуче відкидала будь-які кроки Теодора Герцля, скеровані на створення єврейського утворення в Палестині. Ердоган виправдовує свою зрадницьку позицію тим, що взаємовідносини між двома країнами засновані на взаємній вигоді. А це доводить, що він — лише прагматик і секулярист, якого не хвилюють ані принципи Ісламі, ані закони.

Ердоган зі своєю ганебною позицією подібний до правителів країн Перської затоки, які вступили в нормалізацію відносин з єврейським утворенням і які цінують закони Аллаха і не дорожать почуттями мусульман. На яку вигоду можна сподіватись в нормалізації відносин зі злочинними узурпаторами, вбивцями палестинських дітей, старих і жінок?! Яка користь може бути в нормалізації з тими, хто оскверняє святині Ісламу і замахується на честь ісламського народу на благословенних землях?!

Ердоган ніколи не був краще решти правителів-зрадників. Він навіть хитріше за інших. Він лише прикривається ісламськими цінностями і почуттями, а насправді служить інтересам єврейських окупантів.

Аллах зобов’язує кожного мусульманина діяти у благо і в інтересах Ісламської Умми. Тому обов’язок щирих і чесних мусульман Туреччини — скинути Ердогана і його світський режим, який обертається в орбіті інтересів Америки і реалізовує її політичний порядок денний в мусульманських країнах. Для цього мусульмани повинні сприяти діяльності Хізб ут-Тахрір у встановленні Халіфату за методом пророцтва. Держава Ісламу поставить усе по своїм місцям, підготувавши армії для звільнення благословенних земель від брудних сіоністів. І більше мусульмани не побачать,як люди, подібні Ердогану, розстеляють червоні доріжки перед ворогами мусульман, приймаючи їх у себе в гостях. Усе найцінніше і найважливіше можна отримати тільки за допомогою джихаду на шляху Аллаха і звільнення Палестини від окупації, а не через нормалізацію відносин і встановлення тісних зв’язків».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
02.02.2022

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню