Огляд новин «Ар-Рая» 09.01.2019

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Звернення до володарів сили у мусульманських арміях, щирим до своєї віри: будьте як ансари, які надали підтримку Посланцю Аллаха ﷺ, після чого він встановив державу Ісламу, яка остаточно покінчила з джахілійським життям і побудувало чисте ісламське життя.

Ця держава змінила політичну карту світу, як економічну, так і соціальну і моральну, і вивела мусульман із приниження і слабкості до величі і керівництву багатьма народами. Мусульмани стали кращою Уммою, виведеною на благо.

О щирі володарі сили! Вмішайтесь у хід подій і залиште свій слід в історії ісламського світу. Ви можете добитися цього, приєднавшись до своєї Уми і підтримавши політичний проект Хізб ут-Тахрір заради встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

وَلَقَدۡ كَتَبۡنَا فِي ٱلزَّبُورِ مِنۢ بَعۡدِ ٱلذِّكۡرِ أَنَّ ٱلۡأَرۡضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ ٱلصَّٰلِحُونَ

«Ми вже записали у Писаннях після того, як це було записано у Нагадуванні (Хранимій скрижалі), що землю успадкують Мої праведні раби» (21:105).

Лише відправивши армії, можна звільнити Палестину, а решта усього іншого — пил у вічі

Як повідомляє інформагентство «Al-Hadath» 01.01.2019: «Під час зустрічі у Тегерані з генеральним секретарем руху «Палестинський ісламський джихад» Зіядом ан-Нахалою у супроводі його делегації,командуючий силами внутрішньої безпеки Ірану бригадний генерал Хусейн Аштарі заявив, що його сили володіють великими можливостями і готові навчати сили внутрішньої безпеки фронту опору.

«Імам Хаменеі завжди підтримує опір перед сіоністським утворенням, і ми також слідуємо його шляху, підтримуючи пригноблений палестинський народ, і ми готові надати будь-яку можливу допомогу», — заявив генерал Аштарі.

З свого боку, Зіяд ан-Нахала високо оцінив підтримку, що надається Іраном, на відміну від деяких країн регіону, і турботу, проявлену командуючим іранськими силами внутрішньої безпеки, виразивши упевненість у тому, що досвід і можливості цих сил допоможуть на шляху фронту опору.

«Ар-Рая»: так вчиняє іранський режим, коли справа стосується благословенних земель Палестини. Він обмежується порожніми гаслами і брехливими загрозами у бік єврейського утворення, оспівуючи свою підтримку, надану палестинському опору, хоча він сам володіє військовою силою, достатньою для повного звільнення Палестини. Коли справа стосується служіння Америці і встановлення її впливу у Шамі, Іраку, Ємені та Афганістані, іранський режим мобілізує усіх своїх солдатів і найманців і використовує усі свої сили, дозволяючи собі проливати кров мусульман, коїти масові вбивства і виганяти їх із домів, прикриваючись огидними сектантськими гаслами, брехливим опором і протидією.

«Підтримка», що надається цими злочинними режимами палестинським угрупуванням, коли вони самі володіють достатньою силою для звільнення Палестини, є лише пилом у вічі цих угрупувань та усіх тих, хто обманюється блиском міражу протидії. Це є зрадництвом у відношенні Аллаха, Який наказав негайно вживати дії, якщо окупована хоча б п’ядь мусульманської землі. Що тоді говорити про благословенні землі, чистоту яких вже десятиріччями оскверняють сіоністи! Більше того ця «підтримка» надається не через любов до Палестини та її народу, тому що ці режими не турбуються про мусульман, а звільнення Палестини і підтримка опору анітрохи не турбують їх. Уся їх так звана «підтримка» призначена для встановлення свого впливу над народом і воєнізованими угрупуваннями у Палестині, щоб використати це у просуненні планів і проектів колоніального Заходу.

Військові угрупування Палестини не повинні кидатись в обійми тих, хто замахується на кров мусульман, не повинні вихваляти їх брехливу підтримку, таким чином помагаючи їм в обмані мусульман, у закритті палестинської проблеми і просунення планів колоніальних держав, у тому числі — у закріпленні сіоністського утворення на землях Палестини. Нехай вони згадають слова Посланця Аллаха ﷺ:

الْمُؤْمِنُونَ تَتَكَافَأُ دِمَاؤُهُمْ، وَيَسْعَى بِذِمَّتِهِمْ أَدْنَاهُمْ، وَهُمْ يَدٌ عَلَى مَنْ سِوَاهُمْ

«Життя правовірних рівні. Навіть найжалюгідніший із них може гарантувати безпеку від імені решти інших. Вони єдині у боротьбі зі своїми супротивниками» (Ахмад).

Життя, які об’єднані Шаріатом Аллаха, не можуть бути розділені кордонами «Сайкс–Піко». Вороги сирійців — це вороги палестинців, вороги палестинців — це вороги іракців і т.д.

І наостаннє, палестинські воєнізовані угрупування та усі мусульмани, які ревні до своєї релігії і піклуються про благословенні землі, повинні викривати ці тиранічні режими і розкривати суть їх отруйної підтримки, а також вимагати від Ісламської Умми та її армій скинути свої режими і ту же виступити для звільнення Палестини і порятунку її жителів від злочинів сіоністів.

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

Як же жалюгідна влада, яка торгує проблемами свого народу

Як передає «ShehabAgency» 24.12.2018: «Багаторічний парламентер, який представляв Палестинську автономію, Саіб Ерекат заявив, що він безробітний з 2014 року, з того часу, як прем’єр-міністр «Ізраїлю» Біньямін Нетаньяху призупинив переговори, і що зараз він зайнятий своїм здоров’ям».

«Ар-Рая»: здається, запал переговорів та принизливих поступок перед сіоністами Ерекат забув, що Сайфуддин Кутуз менше аніж через два роки після отримання влади почав битву з монголами і розбив їх. Він пишається своєю «автономією» і після двадцяти років з дня створення ПНА називає її «зростаючою», хоча вона лише іде на поступки і кидається під ноги колонізаторів та окупантів. Саіб Ерекат не говорить про те, що ПНА перейшла із стану пошуку держави у стані бігу за військовими джипами сіоністів, щоб отримати те, що заповнить порожнечі у її шафах. Відносно таких людей Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

«Якщо не відчуваєш сорому, роби що хочеш» (Бухарі).

Палестинська проблема є ісламським питанням, і вона вище того, щоб нею займались представники ПНА на міжнародних форумах. Ця проблема не вирішиться згідно американському або англійському баченню. Єдиний шлях звільнення Палестини — це мобілізація мусульманських армій, які до підґрунтя знищать сіоністське утворення.

Всесвітній банк вимагає від Тунісу провести великі реформи, щоб оволодіти рештою ресурсів країни

Як повідомляє «Hakaek-online» 27.12.2018: «Заступник голови Групи Всесвітнього банку по Близькому Сходу і Північній Африці Фарід Бельхадж підкреслив необхідність прискорення реформ по оживленню економіки Тунісу і віддалення таким чином від протиріч».

«Держава не може повністю забезпечити працевлаштування громадян, але її місія полягає лише у тому, щоб забезпечити належні умови для стимулювання внеску приватного сектору і його підтримки, щоб він грав необхідну роль у працевлаштуванні», — додав він.

«Ар-Рая»: Всесвітній банк вимагає від Тунісу розпочати великі реформи, які є вимогою Міжнародного валютного фонду, щоб оволодіти рештою ресурсів країни після розграбування нафти, газу та корисних копалин. План розвитку, рекомендований Всесвітнім банком та МВФ, націлений на те, щоб занурити країну у борги, а потім підкорити своєму диктату. Вже усім відомо, що МВФ та Всесвітній банк є колоніальними інститутами найбільших держав для втручання у справи будь-якої іншої країн у світі, ввергаючи її у боргову спіраль та економічну залежність. Там, де діють їх рішення, помітно збільшуються бідність і проблеми. Країна вийде із економічної кризи не завдяки рецептам Всесвітнього банку та його смертельним рекомендаціям, а лише опираючись у державних прибутках на власні засоби, відмовившись реагувати на міжнародний тиск і відмовившись від міжнародної допомоги і банківських кредитів. Це призведе до незалежності рішень, і, як наслідок, країна почне витрачати гроші на продуктивні проекти, які забезпечать її достатньою кількістю грошей, щоб піклуватись про справи населення. Для цього необхідно замінити світську капіталістичну систему економічною системою Ісламу, яка зруйнує основи корупції, із яких виходить усе зло, як лихварські інститути, монополістичні системи, економічний контроль і капіталістичні компанії, які визначають ціни на заробітну плату.

Китай підсилює репресії і закриває мечеті мусульман народності хуей

За повідомленнями китайських ЗМІ влада південно-західної провінції Юньнань зачинила три мечеті в автономному окрузі Веньшань під приводом «незаконного викладання релігійних наук» (передає «Arabi21» от 01.01.2019).

«Місцева влада заборонила богослужіння у мечетях під приводом викладання незаконних релігійних наук», — пише китайська газета «SouthChinaMorningPost», вказавши на те, що вона назвала «суперечками між місцевими силами безпеки і мусульманами народності хуей, які намагались протистояти закриттю своїх мечетей».

На фотографіях, опублікованих газетою на своєму Інтернет - сайті, видні ланцюги і замки на дверях однієї мечеті. Також в Інтернеті обговорювались фотографії, де було показано напад сил безпеки на віруючих у мечетях під час закриття.

«Ар-Рая»: те,що зараз коїться з мусульманами Китаю, є живим свідченням положення Умми, що живе без халіфа, який піклувався б про її справи. Мусульман переслідують і навіть заважають робити релігійні обряди. Це також свідчить про змову мусульманських правителів з невірними злочинцями і показує те, як «вільний світ» мовчить про злочини і розправи, якими б жорстокими і звірськими вони не були, доки жертвами є мусульмани.

Реальна допомога мусульманам, будь то у Китаї, М’янмі, Палестині або будь-якій іншій частині світу, не обмежується мольбами і фінансовою підтримкою, а полягає у використанні сили армій, які вкажуть злочинцям на їх місце. У протилежному випадку нападки злочинців будуть лише збільшуватись, а страждання мусульман будуть тривати. Тому усі щирі мусульмани повинні сприяти створенню Праведного Халіфату за методом пророцтва, за допомогою якого мусульмани набудуть величі і відплатять злочинцям і пригноблювачам.

Трамп показав колоніальне обличчя Америки у Сирії

Як повідомляє інформагентство «BBCArabic» 03.01.2019, президент США Дональд Трамп заявив, що Сирія «давно втрачена», і там лише «пісок і смерть».

«Ми не говоримо про безмежні багатства. Ми говоримо про пісок і смерть. І ми не хочемо залишитись у Сирії назавжди», — сказав він на засіданні уряду.

Після заяв про негайне виведення військ із Сирії і перемозі над організацією «ІД» він сказав: «Немає рішення про виведення військ одночасно», — додавши: «Так, ми підемо, але це здійсниться на протязі певного періоду часу».

«Ар-Рая»: ця відвертість (і навіть нахабність) у промовах Трампа викриває американських хрестоносців і західних колонізаторів, а також розкриває їх злочини і гидоту. Його промова, безумовно, означає, що Америка вбачає в Сирії лише колонію. За прямими або непрямими втручаннями Америки через своїх агентів і послідовників не стоять які-небудь цінності або ідеології, як вона заявляє. Виведення своїх військ вона виправдовує тим, що для її солдатів більше немає безпечного місця і немає ресурсів для їх підтримання. Більше того, Трамп знайшов тих, хто буде воювати замість них за інтереси США — це Росія, Іран «Хізбалла» і Туреччина. Чому б не піти і не завоювати громадську думку, тим більше, що мова йде про дві тисячі солдатів, а це найбільше число порівняно з кількістю сил, що б’ються на боці Асада.

Бюджет Йорданії на 2019 рік передвіщає збільшення бідності населення і підтверджує служіння режиму колоніальним державам

Хізб ут-Тахрір в Йорданії різко розкритикував представлений урядом проект державного бюджету на 2019 рік, вказавши, що саме населення буде поповнювати його на 93% за рахунок податкових надходжень і платні за послуги. Партія вважає, що цей проект несе не менше зла, аніж проекти, представлені попередніми урядами, вказавши, що з кінцем кожного року у Палаті представників повторюється одна і та ж сама сцена — виходять чиновники, які догоджують людям у своїх речах,і зрадницьки підтримують проект бюджету при голосування, перебуваючи у змові з режимом та урядом. У своєму прес-релізі Хізб ут-Тахрір в Йорданії нагадав, як з’явився йорданський режим по колоніальному рішенню услід за угодою «Сайкс – Пико»; як Британія міцно зв’язала його з невірним Заходом та його капіталістичною системою, а потім продовжила його життя за допомогою виплат і кредитів замість створення сильної економіки. Більше того, Британія перетворила його в охоронця сіоністського утворення і заручника Заходу.

У прес-релізі підкреслюється, що бюджет — це політична дія, що розкриває акиду держави з її економічною системою. Усі бюджети, які були раніше затверджені режимом в Йорданії, засновані на капіталістичній економічній системі, яка породжує корупцію, експлуатацію і накопичення багатства серед купки впливових осіб. Це те, що буде тримати Йорданію та її народу у зубожінні і тяжких умовах життя доти, доки цей режим є заручником колоніальних держав та їх злощасної капіталістичної системи. Далі підкреслюється, що виходом із порочного кола дефіциту, боргів і бідності є повернення до Ісламу і прийняття його рішень.

Прибутки і витрати держави повинні відповідати положенням економічної системи Ісламу. Також необхідно звільнитись від забороненого лихварства, від кредитів покори і збору податків, а також розірвати відносини з МВФ та Всесвітнім банком та усіма інструментами глобальної гегемонії. Це єдиний шлях порятунку і звільнення країни. Хізб ут-Тахрір закликає до того, що дарує життя, і до порятунку від тяжких покарань. Він закликає до встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва. Лише так енергія Умми знов заб’є ключем, і вона візьме лідерство у світі, поширюючи справедливість по усім куточкам.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню