На чию користь Туніс підвищив ціни на паливо?!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

24 листопада 2022 року туніський уряд об’явив про підвищення ціна на паливо; варто врахувати, що це вже п’яте підвищення в поточному році. В результаті ріст цін на паливо склав 20% з початку року.

У зв’язку з цією подією інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір опублікував прес-реліз, в якому говориться:

«Немає сумнівів, що діючий уряд підкоряється розпорядженням МВФ. Зокрема, мова йде про скасування субсидіювання на деякі товари, про прив’язку національної валюти до долару США і скорочення держвитрат на так сфери як освіта, медицина і т.д.

Збільшення цін на паливо тягне за собою ріст цін на транспортні послуги, які, у свою чергу, впливають на ціну усієї продукції. До того ж, в країні високий рівень бідності, безробіття і низькі заробітні плати, чого так само не вистачає на покриття основних потреб, не говорячи вже про житло, медицину і освіту.

Уряд президента Кайса Саіда не здатен управляти справами країни і народу, його найголовніша турбота — це виконання вимог колоніального Заходу і його фінансових інститутів . Він подає багатства країни і інтереси народу у якості жертви для МВФ, щоб зберегти свій трон.

Причина поразки туніського уряду у першу чергу полягає у відмові від ісламської системи правління, а потім — в запровадженні капіталістичної системи, відмінною рисою якої є податкообкладання, яке приносить народу зубожіння і страждання.

Це ніщо інше як політика пригноблення, збіднення і виснаження народу, і єдина причина цього — це порочна влада, яка управляє народом жалюгідною капіталістичною системою. В нашій країні і в решті мусульманських країн запроваджується світська капіталістична система, яка відокремлює релігію від держави. Ця система керується забаганками і бажаннями обмеженого людського розуму, тому неминуче вона призведе до зубожіння і страждань. Ми хочемо нагадати правителям мусульман слова Посланця Аллаха ﷺ:

اللَّهُمَّ مَنْ وَلِيَ مِنْ أَمْرِ أُمَّتِي شَيْئاً فَشَقَّ عَلَيْهِمْ فَاشْقُقْ عَلَيْهِ

«О, Аллах, будь суворий з тими, хто отримає хоч якусь владу над членами моєї общини і проявить суворість до них!» (Муслім).

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Тунісі рішуче засуджує дії уряду,який закладає і продає країну, ідучи по стопам попередньої влади. Ці дії розширюють можливості колонізатора і його фінансових інструментів в нашій країні, це упертість в приниженні народу Тунісу, це позбавлення країни природних багатств на користь іноземних компаній!

О, народ Тунісу! Пригноблене життя і підкорення невірному колоніальному Заходу є нашою проблемою, і рішення тут очевидне! Ви повинні відмовитись від капіталістичної ідеології, перестати реагувати на тиск міжнародних фінансових закладів, особливо таких, як МВФ, а також вам треба відмовитись від будь-яких форм так званої «міжнародної допомоги». Замість усього цього необхідно реалізувати ісламський проект. Справедлива економічна система Ісламу забезпечить нове і безпечне життя, вільне від економічних і фінансових криз . До того ж божественна система Ісламу не дозволить якому-небудь класу суспільства контролювати решту інших людей.

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَى * وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

«Усілякий, хто послідує Моєму вірному керівництву, не виявиться заблудшим і нещасним. А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124).

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №419
6 Джумада аль-уля 1444 р.х.
30 листопада 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню