Проект конституції збирає навколо себе мусульман і викликає гнів ворогів

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

27 листопада 2022 року Хізб ут-Тахрір в Судані провів прес-конференцію під назвою «Проект конституції усуває розбіжності, згуртовує мусульман і викликає гнів ворогів».

Зал був повний, були присутніми багато журналістів, політиків, активістів, дослідників та усіх, хто цікавиться громадськими справами. Усім присутнім роздали зразок проекту конституції для Праведного Халіфату. С першою доповіддю виступив офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані Ібрахім Усман (Абу Халіл); він дав загальні відомості щодо проекту конституції, який пропонує партія для рішення проблем країни. Абу Халіл сказав, що проект конституції Держави Халіфат об’єднує навколо себе статті конституції, виведені належним чином із Книги Аллаха, Сунни Його Посланця ﷺ і того, на що вони вказали — одностайність сподвижників і шаріатська аналогія (іджтіхад).

Конференція закінчилась виступом Хатіма Джафара, він роз’яснив закони конституції і те, яким чином вони засновані на божественному Одкровенні, а також їх здатність вирішувати життєві проблеми. Він також запевнив присутніх, що цей виступ не подібний до тих, які спонсоруються колоніальними країнами, навпаки, це відмінний виступ, який виходить за межі капіталістичної системи. Присутні взяли активну участь в конференції, ставили питання і виступали.

Серед присутніх були: Імадуддін Муса із Асоціації журналістів; Суфьян аль-Інтібах і Хані Усман із газети «Аlwatan»; Рашид Ахмад із газети «Аkhbarelyom»; Ахмад Абкар, представник каналу «Al-Waqiyah»; Нахль Муслім із газети «Аhram»; Сарват аль-Хаді, політичний діяч, та інші. На прес-конференції також був присутній відомий журналіст Мухаммад Мабрук. Були представники телеканалу «Al-Hilal» і «Blue Nile»; телеканал «Blue Nile» опублікував відео інтерв’ю з Абу Халілом.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №420
13 Джумада аль-уля 1444 р.х.
7 грудня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню