Кубок ЧМ чи невинна кров?!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В результаті агресії єврейського утворення на Західному березі було вбито 5 молодих палестинців і поранено більше 20. У вівторок 29 листопада 2022 року міністерство охорони здоров’я Палестинської автономії заявило про смерть двох братів — Зафара і Джавада Рімаві (21 і 22 роки) — в селі Кафр-Ейн на півночі Рамаллаха.

При штурмі низки сіл в околицях Рамаллаха були вбиті і поранені. Також, під час зіткнень з окупаційними силами в місті Бейт-Уммар до півночі від Хеврона більше 20 палестинців отримали поранення.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині прокоментував злочини сіоністського утворення:

«Поки арабські режими заклопотані розмовами про чемпіонат світу — хто чого досяг … Поки світові ЗМІ зайняті спортивною аналітикою, обговорюючи, за ким буде перемога, і не чути нікого, окрім коментатора матчів!.. Поки уся планета сидить перед телевізором, стежачи за грою, у цей час проливається невинна кров в Благословенній Палестині, на усьому її західному березі, 5 шахідів за 24 години!

В останній час єврейське утворення наважуться проливати кров палестинського народу; сіоністи упевнені, що те,що відбувається в Палестині, більше не впливає на їх відносини з режимами мусульманських країн. Сьогодні немає тих гасел, які піднімали і скандували мусульманські правителі, щоб заспокоїти почуття мусульман і пом’якшити ескалацію, як це робив Ердоган і йому подібні. Відносини мусульманських країн з євреями стали «священні», їх неможна чіпати, навіть якщо проливається кров і оскверняються святині.

Ці злочини кояться у той час, коли Палестинська адміністрація, її президент і лідери дотримуються ганебної координації безпеки з єврейським утворенням. Їх занепокоєння і страх пов’язані тільки з політичними зміненнями в єврейському утворенні. Палестинська адміністрація переживає щодо того, що нова єврейська влада обійдеться без їх «дорогоцінних» послуг. Ми бачимо, як вони підкреслюють важливість своєї ролі, складаючи плани по ліквідації муджахідів і озброєних угрупувань, як це було нещодавно в Наблусі і Дженіні. Усе, що треба Палестинській адміністрації, так це запобігти будь-якій безпеці для єврейського утворення і роздобути його довіру, а в обмін єврейське утворення забезпечить сприятливу атмосферу в містах Західного берега і фінансові привілеї, які стануть опорою ПА в управлінні.

Народ Палестини не потребує підтримки катарських трибун, він не потребує підняття прапору, намальованого колонізатором, навпаки, Палестина потребує сили, яка схилить чашу терез і звільнить Благословенну землю. На жаль, наші армії сидять в казармах і стежать за ЧМ-2022, і тільки Умма в змозі пробудити їх. Коли армія прийде до руху, вона зіллється з Уммою, вона скине існуючі нікчемні режими, у вирішальній битві звільнить мечеть аль-Акса і врятує народ Палестини від кровожерливого окупанта».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №420
13 Джумада аль-уля 1444 р.х.
7 грудня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая