Хусіти наважились вийти проти законів Аллаха!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Учасники панельної дискусії, організованої міністерством юстиції і торгово-промисловою палатою в столиці Ємену Сані, обговорили законопроект, який забороняє лихварські угоди.

Проект був скерований в законодавчий, економічний і шаріатський комітети для вивчення на тлі арабського і міжнародного досвіду. Дискусія відбулась 5 грудня 2022 року, на ній були присутні: Верховний муфтій Ємену Шамсуддін Шарафаддін, міністр юстицій Набіль аль-Азані, міністр внутрішніх справ Ісмаіл аль-Махакарі, представник міністерства по справам парламенту і ради Алі Абу Халіка і радник Вищої політичної ради Абдульазіз аль-Багдаді.

У свою чергу, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені опублікував прес-реліз, в якому говориться: «Учасники дискусії обговорюють другорядні питання, забуваючи про основні. Невже вони не знають, що мусульманські країни, включаючи Ємен, не керуються Ісламом?! Або ж вони чудово розуміють це, але пускають пил у вічі і глузують над народом?! У учасників дискусії вистачило нахабності посягнути на закони Всевишнього Аллаха. Вони наважились підняти обговорення того, забороняти їм лихварство згідно з Шаріатом чи продовжити керуватись законами невірного Заходу! Замість того, щоб сказати у відповідь на наказ Всевишнього Аллаха: «Ми чуємо і підкоряємось», — вони укладають заборонені Ісламом договори і ведуть дискусії з тими, хто перейнявся любов’ю до західної культури. Всевишній Аллах сказав:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً مُبِيناً

«Для віруючого чоловіка і віруючої жінки немає вибору при прийнятті ним рішення, якщо Аллах і Його Посланець вже прийняли рішення. А хто ослухається Аллаха і Його Посланця, той впав в очевидну оману» (33:36).

 

Хізб ут-Тахрір закликає Ісламську Умму, і народ Ємену — зокрема, до повному запровадженню Ісламу в усіх аспектах життя людини. Хізб ут-Тахрір підготував повноцінний проект для Ісламської держави, говорячи про погляд Ісламу на економіку, детальніше з яким можна ознайомитись в книзі партії «Економічна система Ісламу». Даний проект буде реалізований у Другому Праведному Халіфаті, діяльність по встановленню якого є обов’язковою. «Те, без чого не здійснюється обов’язкове, само є обов’язковим».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №421
20 Джумада аль-уля 1444 р.х.
14 грудня 2022 р.х.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню