Хізб ут-Тахрір / Вілаят Судан запустив кампанію проти наркотиків

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір в Судан 22 січня 2023 провів конференцію під назвою «Хізб ут-Тахрір в Судані починає кампанію по боротьбі з наркотиками». Конференція була проведена в «Суданському інформаційному агентстві» (SUNA), де партія об’явила про початок кампанії по боротьбі з наркотиками.

На конференції виступили офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані Ібрахім Усман (Абу Халіл) і член партії доктор Мухаммад Абдуррахман.

Мухаммад Абдуррахман розповів «про небезпеку наркотиків для суспільства і індивіда, він розповів про те, як вони виробляються і просуваються, і якщо раніше ними тільки торгували, то сьогодні є масове виробництво. До 2013 року мова йшла про невеликі партії, що ввозяться контрабандою, але після 2013 року мова йде вже про тонни, що перевозяться контейнерами через офіційні порти і аеропорти країни, і, звичайно ж, з відома уряду. Цьому сприяло недбале ставлення попереднього режиму, нестабільна ситуація в країні, а також вакуум у питаннях безпеки, політики і економіки».

Абу Халіл в своєму виступі «пролив світло на важливість розуму, на те, як Всевишній Аллах вшанував ним людину. Іслам зробив розум однією із вищих цінностей суспільства, яку необхідно оберігати. Наводнення Судану наркотиками вважається одним із ефективних засобів у сучасних політичних війнах. Ця війна відноситься до війн четвертого чи п’ятого покоління, вона скерована на те, щоб зсередини розвалити ворога, підкоривши собі його державу і позбавивши його волі. Це небезпечна війна, націлена на усе суспільство, а не тільки на військових. Отруйні західні ідеї так само є зброєю знищення, вони націлені на ідею і культуру Умми. Призначення Волкера генерал-губернатором Судану, абсолютна свобода для західних посольств і міжнародних організацій, діяльність колоніальних організацій громадянського суспільства, насадження демократичних цінностей, ідей і т.д. — усе це розбещує суспільство і призводить до падінню його захисної стіни».

На конференції Абу Халіл заявив про початок кампанії проти наркотиків під назвою «Війна з наркотиками: з Халіфатом ми переможемо!». Кампанія, з волі Аллаха, триватиме увесь місяць Раджаб. Кампанія націлена на молодь, на місця її скупчення, семінари, п’ятничні проповіді, лекції, виступи, акції і т.д. На конференції було підкреслено, що справжня перемога Ісламської Умми над такою проблемою, як наркотики, буде досягнута тільки зі встановленням ісламської держави Халіфат, оскільки вона є єдиним захисником і стримуючим чинником . Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються,і яким захищаються».

Кампанія проходить під хештегом (#المخدرات_حرب_بالخلافة_ننتصر) — «Війна з наркотиками: з Халіфатом ми переможемо!».

На конференції були присутніми представники різних ЗМІ і громадські діячі, яких хвилюють проблеми суспільства. Вони подякували партії за її постійну активність і реакцію на важливі проблеми суспільства. Представники ЗМІ прокоментували конференцію наступним чином: «Де політики і лідери країни, чому вони не приймають рішень для таких важливих проблем? Ми вимагаємо, щоб керівництво країни взяло до уваги рішення, запропоноване партією».

 

Із рубрик новин газети «Ар-Рая» № 428
10 Раджаба 1444 р.х.
1 лютого 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню