Крах сучасних держав. Порятунок — тільки в Халіфаті

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Щорічна конференція Халіфату, організована Хізб ут-Тахрір в Тунісі в 2023 році, була присвячена ключовому і доленосному питанню. Іслам і Халіфат були віссю, навколо якої відбулась конференція.

На конференції було підкреслено, що встановлення Халіфату — це обов’язок, який Всевишній Аллах поклав на усіх мусульман. Також було підкреслено, що Халіфат є єдиною системою, яка здатна вивести Умму і усе людство із пітьми капіталізму. Конференція закінчилась наступними заключними заявами:

1. Сьогоднішнє положення мусульманських країн коливається між диктатурою і демократичною системою, і в обох випадках це наслідок колоніалізму, який після руйнування Халіфату встановив свою владу і продовжує головувати в наших країнах до сих пір.

2. Реальність мусульманських країн є такою, що вони не є незалежними, і управління державними справами пов’язано з інтересами колонізатора і його грабіжницькою кампанією. Інтереси народу були залишені, а кризи зачепили кожну сферу.

3. Сучасні мусульманські країни — не більше, аніж засіб для віддалення Ісламу від життя мусульман до такої міри, що народи цих країн стали слугами і рабами капіталістичних компаній.

4. Сучасні країни — це гібридна суміш порочної західної думки, яка породила світський політичний клас. Ці країни використовують будь-яку можливість, щоб збагатити Захід і услужити йому. Це почалось з миті руйнування Халіфату і тривало, поки Умма не викрила їх і не вийшла на революцію, яка почалась в Тунісі.

5. Політичний центр (правителі і опозиція) існуючих мусульманських країн слабкий і безпорадний, у нього немає плану виходу із криз окрім того, що йому диктують колонізатори і їх центри досліджень. Основна функція цих політичних центрів — боротьба з проектом Халіфату і запобігання його встановлення, що робить неможливим досягнення порятунку.

6. Крах сучасних держав, розкол демократії і капіталізму не відбудеться за допомогою зміни одних облич на інші, звіту деяких злочинів чи за допомогою національного діалогу між так званими «політиками».

7. З викриттям демократії на місцевому і глобальному рівні і руйнуванням капіталізму у людства не залишиться ніякої надії на порятунок. Надія — тільки на Ісламську Умму, яка встановить Праведний Халіфат і відновить ісламський образ життя.

8. Встановлення Праведного Халіфату означає відновлення ісламського образу життя, об’єднання Умми під єдиним правителем, позбавлення від впливу західних країн та їх інструментів. Це також означає, що Умма поверне контроль над своїми багатствами і відновить свою роль в поширенні світла Ісламу усьому людству.

9. Халіфат — це великий досконалий божественний політичний проект, який об’єднає усю Умму в єдину політичну силу, де концентрується людська енергія, ресурси і багатства. Хізб ут-Тахрір — єдиний, хто пропонує готовий проект, виведений із Корану і Сунни, який був викладений в багатьох працях і закріплений в «Проекті конституції держави Халіфат». Цей проект готовий змінити нинішній світ в усіх сферах життя, в політиці, управлінні, економіці, освіті, міжнародних відносинах і т.д.

10. Хізб ут-Тахрір в Тунісі закликає мусульман до спільної діяльності по встановленню Праведного Халіфату і запровадження Шаріату. Хізб ут-Тахрір об’єднує Умму навколо ісламського проекту, щоб очолити її і повести до перемоги. Він звертається за допомогою до володарів сили, щоб ті надали йому допомогу і зробили Туніс відправною точкою для Ісламської Держави, як це зробив Посланець Аллаха ﷺ, встановивши Першу Ісламську Державу в Сонцесяйній Медині. Хізб ут-Тахрір поклав свої надії на Всевишнього Аллаха, він готовий отримати допомогу від володарів сили, щоб реалізувати обіцянку Аллаха і радісну звістку Його Посланця ﷺ. Передається в збірці Імама, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 434
23 Шабана 1444 р.х.
15 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню