Новини про спробу державного перевороту в Судані і ліквідації протестуючих офіцерів

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційне агентство «Sputnik Arabic» 7 лютого 2024 року повідомило, що суданська армія об’явила, що «усі її сили працюють під керівництвом загального командування єдиним серцем», тим самим прокоментувавши поширені повідомлення про арешт офіцерів в суданському місті Омдурман за звинуваченням в організації державного перевороту.

Генерал-лейтенант Ясир аль-Атта, який є помічником головнокомандуючого озброєними силами Судану Абдель Фаттаха аль-Бурхана і членом Ради суверенітету Судану, заявив: «Усі армійські сили в регіоні Омдурман і Ваді-Саідна працюють на вищому рівні в координації з керівництвом для досягнення перемоги», — підкресливши, що «окрім перемоги не може бути і мови». Він зазначив, що «усі озброєні сили підтримують командуючого армією, утворюючи сильну структуру для досягнення бажань суданців. Держава і армія вживають заходів для того, щоб після перемоги в столиці вирушити в Кордофан іДарфур для їх звільнення». Учора, у вівторок 6 лютого 2024 року, суданські ЗМІ повідомили, що «розвідка суданської армії в військовому окрузі Ваді-Саідна в Омдурмані заарештували низку діючих офіцерів за звинуваченням у підготовці державного перевороту».

«Ар-Рая»: судячи по усьому, армія прагне позбутись від частини лідерів, незадоволених американською грою між Аль-Бурханом і Хамідті, які є агентами Америки. Вона також прагне виключити роль британських агентів в лиці «Сил за свободу і зміни» від впливової ролі і бажають примусити їх діяти під стягом уряду на чолі з армією або під стягом опозиції на чолі з Хамідті. Судан і його народ страждають від зрадників, як в армії, таких як Бурхан і його попередник аль-Башир, а також Хамідті, та від інших політичних лідерів. Усі ці лідери борються за владу і звертаються до Америки або Великобританії, що отримати їх підтримку, залишаючи народ страждати при рясності ресурсів країни!


4 Шабана 1445 р.х.
14 лютого 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню