Хізб ут-Тахрір в Америці організував конференцію, присвячену Халіфату: «Газа: кризи і шляхи рішення — роль мусульман в Америці»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

3 березня 2024 року у місті Чікаго Хізб ут-Тахрір провів щорічну конференцію, присвячену Халіфату, під назвою «Газа: кризи і шляхи рішення — роль мусульман в Америці».

Ця конференція є частиною світової кампанії у пам’ять про скасування Халіфату в 1924 році. Ця важлива подія є продовженням нашої діяльності по рішенню глобальних проблем, а також міркуванням про історічний виклик, який стоїть перед мусульманами в різних частинах світу, де особлива увага приділена ситуації в секторі Газа та її наслідкам для Ісламської Умми.

На конференції були підкреслені сторічні наслідки життя без Халіфату, зокрема — триваючий геноцид в Газі. В числі виступів була промова шейха Мухаммада Ширазі «100 років без щита» і доктора Усмана Баххаша «Палестина: невисловлена історія», вони розкрили історичні складності і позицію Ісламської Умми на тлі колоніальних і сучасних викликів. Підбиваючи підсумки теми конференції, доктор Гази Салім зачитав емоційну поему «Потоп Халіфату».

В своєму виступі «Газа: роль мусульман в Америці» Самір Абу Умар роз’яснив, що мусульмани в Америці можуть активно проявляти солідарність і підтримувати відновлення Халіфату. Його переконлива промова стала закликом до єдності і активній участі у вирішенні нагальних проблем, з якими стикаються мусульмани в секторі Газа і в усьому світі.

 

Газета «Ар-Рая»
3 Рамадана 1445 р.х.
13 березня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню