Ідліб помирає! Не будь співучасником у цьому!

Туреччина
Друкарня

У п’ятницю 6 жовтня Хізб ут-Тахрір у восьми містах Туреччини — у Стамбулі, Анкарі, Бурсі, Коньї, Адані, Мерсині, Газіантепі та Шанлиурфі — після п’ятничної молитви організував джаназа-намаз за загиблих в Ідлібі, а потім був зачитаний прес-реліз під назвою «Ідліб помирає! Не будь співучасником у цьому!», і усе це було завершено читанням дуа.

У заяві засуджується мовчанка посадових осіб та ЗМІ перед обличчям цих масових вбивств: «Ідліб був розбомблений на протязі декількох тижнів, за останні декілька днів було вбито більше 3000 мусульман, і це не притягло стільки уваги ЗМІ, скільки атака у Лас-Вегасі! Між тим, правителі мусульманських країн намагаються випередити один одного у співчутті Америці; і ніхто із них і не промовив слова на адресу Америки та Росії, які вбивають наших братів!».

У заяві також містилось звернення до володарів влади, що брали участь у цих злочинах, до байдужим керівникам армій, мовчазним та продажним вченим, а також до щирому народу Сирії:

«О правителі мусульманських країн! Сотні тисяч невинних мусульман були вбиті, і вбивство триває і досі. Але ви продовжуєте дружити з цими тиранами! Скільки іще шкіл, лікарень та мечетей необхідно знищити, щоб ви виступили заради Аллаха? Скільком тисячам мусульман чекати свою смерть? Якщо ви не допоможете сьогодні, то коли іще ви зможете це зробити?!».

«О командири мусульманських армій! У той час як Асад продовжує свою різанину у вас на очах, а Америка озброює курдську партію «Демократичний союз», чому ви ідете в Ідліб? Хіба це відбувається не тому, що Америка хоче цього? Ви були свідками численних масових вбивств мусульман, проте ніхто із вас не зробив і кроку проти цього! Ви не здійснили жодного пострілу на шляху Аллаха! Де та численна армія, створена вами? Якщо ця армія не рушить зараз, то коли вона іще прийде до дії?!».

«О вчені! Побійтесь Аллаха і говоріть слово істини, адже якщо ви не заявите про нього зараз, то коли іще ви покажете свою позицію?! Клянусь Аллахом, ваше зрадництво гірше вашого мовчання! Ваше лицемірство підтримує пригноблювачів та їх помічників!Що ви робите у той час, коли ви — спадкоємці пророків?! Бійтесь Аллаха належним чином та піддавайте звіту правителів, як це робили вчені до вас!».

«О мусульмани усього світу! О наші брати у Сирії! Не сумуйте і не слабшайте, адже Всевишній Аллах не залишає Своїх щирих рабів; не втрачайте надію на милість Аллаха, адже якщо ви втратите надію, то втратите свою віру; уникайте розбратів та суперечок між собою; стережіться брудних грошей та підступних пропозицій; не обманюйтесь політичними іграми Заходу та його прислужників. Знайте! Якщо увесь світ залишить вас і правителі повернуться до вас спиною, то ми, мусульмани, ніколи не покинемо вас!».

Заява була закінчена з наступною мольбою: «О Аллах! Зроби нас сильними та стійкими з Праведним Халіфатом. Даруй нам єдність під захистом праведного халіфа у затишку Халіфату та об’єднай нас під стягом Тавхіду, стягом Пророка ﷺ».

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір/вілаят Туреччина
Субота, 17 Мухаррама 1439 г.х.
07.11.2017 р.

Головне меню