Американо-російська угода – це план США з порятунку власного впливу у регіоні на межі падіння сирійського режиму

Сирія
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Учора, о понеділка, 18.06.2012 року, голови двох держав Америки та Росії, Барак Обама та Володимир Путін, на полях самміту G20 в Лос-Кабосі у Мексиці, заявили про те, що вони досягли «розуміння» відносно ситуації у Сирії.

Спільна заява двох президентів включала у себе домовленість про необхідність «зупинити насилля та розпочати здійснення стадії політичного переходу до демократичної та плюралістичної системи правління, виконання якої повинні взяти на себе самі сирійці, у межах суверенності, незалежності, територіальної цілісності Сирії». Це означає, що існує деяка перехідна стадія, здійснення якої відбудеться із згоди Башара Асада.

Не таємниця, що дана угода передбачає знаходження певної формули  для початку термінових прямих переговорів, які повинні будуть відбутися з ініціативи усіх сторін, щоб сісти за стіл мирних переговорів, тобто мова йде про сирійський режим та усі сирійські опозиційні сили, які всередині країни, так і за кордоном. Крім того, це передбачає знаходження міжнародного механізму із заміни Комісії спостерігачів, яка скерує миротворчі сили до Сирії з метою збереження миру. Це ж згідно з тим, про що заявляв голова місії спостерігачів ООН у Сирії Роберт Муд, кажучи про провал своєї місії: «Ми не можемо відправляти неозброєних спостерігачів до Сирії», а також це згідно з тим, про що заявляв раніше Гальюн, що «неможливо робити ставку на неозброєних спостерігачів, необхідно направити до Сирії миротворницькі сили для збереження миру».

У зв’язку з цим можна стверджувати, що призупинення задач міжнародних спостерігачів у Сирії, що передувало угоді, яка відбулася – це прелюдія до реалізації даної домовленості, яка буде здійснюватися методами спалення усього живого. Ми чекаємо, що у найближчий час, злочинна рука сирійського режиму знов підніметься на мирне населення з небаченою до того жорстокістю, щоб змусити людей погодитися сісти за цей стіл мирних переговорів, а також погодитися із розповсюдженням у країні миротворчих сил (американо-російських) у якості свого роду рятівника від злочинів цього режиму.
 
Зазначається, що під час зустрічі Обами та Путіна поряд із обговоренням регіонального та міжнародного значення питань, піднімалися і низка інших: прийняття Росії до ВТО; просунення домовленості між Росією та США про заходи із подальшого зменшення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНВ- III); війна в Афганістані; боротьба з Аль-Каїдою… Усім добре відомо, що ці країни на подібних засіданнях прагнуть виробити плани із реалізації виключно власних інтересів у збиток інтересів інших народів та країн.

О, терплячі мусульмани Сирії:

Америка та Росія є найзапеклішими ворогами мусульман, їх злочини в Чечні, Сербії, Іраку та Афганістані свідчать про це…, тому неприпустимо, щоб вони виступали у ролі посередників у рішенні проблем мусульман. Будь-якого роду відповідь на цей заклик – це зрада у відношенні Аллаха, Його релігії та мусульман взагалі. Краще, що мі можемо сказати відносно подібних людей та тим, хто відгукнеться на заклики ворогів Аллаха – це слова Всевишнього:

إِنَّ هَٰؤُلَاءِ مُتَبَّرٌ مَّا هُمْ فِيهِ وَبَاطِلٌ مَّا كَانُوا يَعْمَلُونَ

« «У цих людей згублене буде те, що вони сповідують, і марним буде те, що вони роблять» (7:139). 

Ми в Хізб-ут-Тахрір звертаємося до вас зі словами Всевишнього Аллаха:

وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ  إِن يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ ۚ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنكُمْ شُهَدَاءَ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ

« «Не слабшайте та не сумуйте, у той час, як ви будете на висоті, якщо ви дійсно є віруючими. Якщо вам нанесено рану, то адже така рана вже була нанесена и тим людям. Ми чергуємо дні (щастя та нещастя) для людей, щоб Аллах впізнав віруючих і вибрав серед вас павших мучеників, адже Аллах не любить беззаконників» (3:139, 140). 

Ми хочемо сказати вам, що режим вдається до іще більшого насилля у зв’язку з іще більшим степенем своєї слабкості. Та сама брехлива заява, яку було зроблено іранським інформаційним агентством FARS, яке повідомляло із посиланням на деякі «обізнані джерела», що російські, китайські, іранські та сирійські сили проведуть у найближчі неділі спільні військові маневри на території Сирії – являє собою жалюгідну спробу надати впевненості сирійському режиму, і зломити рішучість революціонерів…

Дії Америки з метою вивчення сирійського файлу разом із Росією, після того, як це питання було на деякий час відкладене, становить собою спробу наздогнати ситуацію вслід за сирійським режимом… У тому числі і заява російського агентства Інтерфакс про те, що два великих російських десантних кораблі направляються до Сирії, на борту яких знаходяться морські піхотинці з метою «захисту, при необхідності російських громадян та майна пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії», являє собою відкриту та зрозумілу вказівку на близькість падіння цього режиму.

О мусульмани, зрозумійте це, і проголосіть, о віруючі, відкритим закликом про встановлення Халіфату, без якого не може бути і мови про вашу велич і спасіння. Чого і кого ви боїтеся?! Самої смерті?! Або бути вбитим?! Чи є більше, що може статися з вами?! Ваш ворог Америка хоче перетворити Сирію у світську невірну демократичну державу, так бажайте самі перетворити Сирію в Ісламську державу, тим самим здійснивши добру звістку вашого Пророка ﷺ про встановлення обіцяного другого праведного Халіфату, який буде заснований на методі пророкування, і серцем якого стане Шам. Кому ви дасте відповідь: земним дияволам Обамі та Путіну, або на заклик Аллаха та Його Посланця?!...

Всевышний Аллах говорит: Відповідь Аллаху та Його Посланцю вимагає того, щоб ми звернули свої погляди та руки лише до Всевишнього Аллаха, будучи впевненими у тому, що перемога від Нього, спираючись та розраховуючи лише на самих себе, як на народ, так і на армії, до того часу, доки не заслужимо перемоги Аллаха, яка прийде згідно з влаштованим Аллахом порядком, як це відбувалося із посланцями до цього. Всевишній Аллах каже (у перекладі змісту):

حَتَّىٰ إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَن نَّشَاءُ ۖ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ

« «Коли ж посланці приходили у відчай і думали, що їх відкинули, до них приходила Наша перемога, і рятувалися ті, кого Ми хотіли порятувати. Нашу кару неможливо відвернути від грішних людей!» (12:110). 

Ми закликаємо вас до веління Всевишнього Аллаха та Його влаштованого порядку у досягненні змін. Будьте ж із числа кращих, хто відгукнувся і відповів на заклик. Адже Аллах вказує на прямий шлях.

Хізб ут-Тахрір Сирія
29 Раджаб 1433 р.х.
19.06.2012

Головне меню