Ініціатива Сирійської Ісламської Ради по об’єднанню загонів має неоднозначні цілі та розмите формулювання

Сирія
Друкарня

Більше 40 військових загонів опозиційних сил у північній Сирії, Хомсі, Бадії та Дейр-ез-Зоре підтримали проект по формуванню об’єднаної національної армії при міністерстві оборони, запропонованому Сирійською Ісламською Радою (СІР) та прем’єр-міністром тимчасового сирійського уряду Джавадом Абу Хаттабом.

Метою цієї ініціативи є об’єднання усіх бригад під єдиним прапором.

Безперечно, Аллах повелів нам об’єднатись та міцно триматись за Його вервь, як і заборонив нам схилятись на сторону беззаконників:

وَٱعۡتَصِمُواْ بِحَبۡلِ ٱللَّهِ جَمِيعٗا وَلَا تَفَرَّقُوا

«Міцно тримайтесь за вервь Аллаха усі разом і не розділяйтесь» (3:103),

وَلَا تَرۡكَنُوٓاْ إِلَى ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ ٱلنَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ ٱللَّهِ مِنۡ أَوۡلِيَآءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників , щоб вас не торкнувся Вогонь. Нема у вас покровителів та помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

Проте Аллах детально роз’яснив нам форму та суть єдності. Справа не тільки в єдності , а в об’єднанні навколо великого проекту Ісламу та під прапором Посланця Аллаха ﷺ. А також битва повинна відбуватись заради того, щоб слово Аллаха було вище за усе. Пророк ﷺ сказав:

مَنْ قَاتَلَ لِتَكُونَ كَلِمَةُ اللهِ هِيَ الْعُلْيَا فَهُوَ فِيْ سَبِيلِ اللهِ

«На шляху Аллаха знаходиться той, хто б’ється заради того, щоб вище за усе було слово Аллаха».

Чи задоволений буде Аллах об’єднанням, метою якого є побудова демократичної громадянської держави, що відділяє Іслам від життя та суспільства? Або, може, це вдовольнить безбожний Захід?! Хіба об’єднавшись під прапором французького мандата, залишивши осторонь прапор Посланця Аллаха ﷺ, можливо досягти вдоволення Аллаха? Хіба підкорення політичному керівництву тимчасового уряду під егідою міжнародної коаліції є об’єднанням, яке миле для Аллаха?

O мусульмани Сирії!

Документ Сирійської Ісламської Ради по об’єднанню загонів , що складається із п’яти рішень, не включає жодного пункту про Іслам. Увесь акцент направлений лише на ідею націоналізму. Не було жодного згадування про форму, зміст та органи держави . Це було зроблено, щоб залишити широкі двері для демократичної держави, яка відділяє Іслам від життя та суспільства. Аллах сказав:

وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِكۡرِي فَإِنَّ لَهُۥ مَعِيشَةٗ ضَنكٗا وَنَحۡشُرُهُۥ يَوۡمَ ٱلۡقِيَٰمَةِ أَعۡمَىٰ ١٢٤ قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرۡتَنِيٓ أَعۡمَىٰ وَقَدۡ كُنتُ بَصِيرٗا ١٢٥ قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتۡكَ ءَايَٰتُنَا فَنَسِيتَهَاۖ وَكَذَٰلِكَ ٱلۡيَوۡمَ تُنسَىٰ ١٢٦

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День Воскресіння Ми воскресимо його сліпим. І скаже він: «Господи! Чому Ти воскресив мене сліпим, якщо раніше я був зрячим?». Аллах скаже: «Ось так! Наші знамення явились до тебе,але ти забув про них . Таким же чином сьогодні тим сам будеш забутий» (20:124–126),

فَلۡيَحۡذَرِ ٱلَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنۡ أَمۡرِهِۦٓ أَن تُصِيبَهُمۡ فِتۡنَةٌ أَوۡ يُصِيبَهُمۡ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Нехай же стережуться ті, які противляться його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали тяжкі страждання» (24:63).

Відмова від законів Аллаха є причиною лих та тяжкого життя, опір же Його волі — причиною тяжких страждань та спокус. Цілями сирійської революції є не просто скасування режиму та його інститутів, а позбавлення від безбожних колонізаторів та встановлення Халіфату за методом пророцтва. Про це говорять Коран та Сунна. Аллах сказав:

هَٰذَا بَلَٰغٞ لِّلنَّاسِ وَلِيُنذَرُواْ بِهِۦ وَلِيَعۡلَمُوٓاْ أَنَّمَا هُوَ إِلَٰهٞ وَٰحِدٞ وَلِيَذَّكَّرَ أُوْلُواْ ٱلۡأَلۡبَٰبِ

«Це — послання до людства. Нехай їх умовляють ним, і нехай вони знають, що Він — Єдиний Бог, і нехай замисляться володарі розуму» (14:52).

Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір у Сирії
Середа, 2 Зуль-хіджа 1438.х.
06.09.2017.

Головне меню