Відкритий лист від Хізб ут-Тахрір у Сирії до керівників військових загонів сирійської революції

Сирія
Друкарня

З іменем Аллаха, хвала Йому та благословення Пророку Мухаммаду ﷺ. Передається від Абу Муси (р.а.), що Пророк ﷺ сказав:

إِنَّ مَثَلِي وَمَثَلَ مَا بَعَثَنِيَ اللَّهُ بِهِ كَمَثَلِ رَجُلٍ أَتَى قَوْمَهُ، فَقَالَ: يَا قَوْمِ إِنِّي رَأَيْتُ الْجَيْشَ بِعَيْنَيَّ، وَإِنِّي أَنَا النَّذِيرُ الْعُرْيَانُ، فَالنَّجَاءَ، فَأَطَاعَهُ طَائِفَةٌ مِنْ قَوْمِهِ، فَأَدْلَجُوا فَانْطَلَقُوا عَلَى مُهْلَتِهِمْ، وَكَذَّبَتْ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ فَأَصْبَحُوا مَكَانَهُمْ، فَصَبَّحَهُمُ الْجَيْشُ فَأَهْلَكَهُمْ وَاجْتَاحَهُمْ، فَذَلِكَ مَثَلُ مَنْ أَطَاعَنِي وَاتَّبَعَ مَا جِئْتُ بِهِ، وَمَثَلُ مَنْ عَصَانِي وَكَذَّبَ مَا جِئْتُ بِهِ مِنَ الْحَقِّ

«Я і те, з чим направив мене до людей Аллах, подобний людині, яка прийшла до своїх одноплемінників і сказала: «Я бачив військо на власні очі, і я — оголений увещеватель, рятуйтесь же, рятуйтесь!». І деякі із них послухали її, потихеньку вирушили у дорогу іще затемна і врятувались, інші ж порахували її слова брехнею і залишились, а вранці до них явилось це військо і знищило їх. Це подібно тому, хто підкорився мені та послідував за тим, що я приніс, і тому, хто ослухався мене та порахував брехнею те, що я приніс».

Вираз «оголений увещеватель» означає, що, якщо людина хоче застерегти свій народ та повідомити їм про загрозу, то він, знявши свій одяг, предстає перед ними абсолютно голий, тримаючи у руках одяг, тим самим вказуючи на важливість обговорюваного питання. Подібна його поведінка є найбільш впливовим доводом у заклику підготуватись до атак ворога.

І ось наші керівники військових загонів Великої революції припинили боротьбу проти тиранічного режиму, проте адже боротьба іще не завершена! Вони зібрались лягати спати, проте адже по сусідству знаходяться армії, які готуються до вторгнення... Ми бачимо, що вони потребують оголеного увещевателя, щоб він дав зрозуміти їм своїм видом усю серйозність ситуації, щоб він раз за разом повторював їм свої слова, попереджаючи їх про махінації,що готуються навколо революції, та пояснив їм, у чому згубність наслідків прийняття пропозицій від ворога у майбутньому. Його задача — примусити їх стряхнути з себе безпечність, скерувати їх по шляху порятунку та успіху. Він гучним голосом попереджає: «О мій народ, я є оголеним увещевателем, рятуйте же,рятуйтесь …».

Ми розуміємо, якими є масштаби жахливої помилки, в яку впали багато хто із керівників бойових загонів, а також чудово розуміємо, яке велике зло станеться з революцією та Уммою, якщо вони продовжать упиратися у тому, чому слідують на сьогоднішній день. Хізб ут-Тахрір направляє вам це послання від оголеного увещевателя, заявляючи привселюдно у надії, що це простромить ваш слух, дійде до ваших сердець, і, може бути, саме тоді Аллах відкриє для усіх нас двері Своєї щедрості та милості, убереже нашу революцію від небезпеки, що на неї насувається, та виведе нас із морока деспотичного правління до світла перемоги та величі під затишком Другого Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва.

О керівники бойових загонів революції! Погляньте, куди ваші заплутані та згубні справи скерували корабель революції — вони направляли його у сторону провалля. На вільних від власті тирану територіях через жорстоку ворожнечу один до одного коїться різанина та братовбивство між вами. Ви виконуєте американські накази, видані та узгоджені з ворогами Ісламу в Астані, Женеві та Ер-Ріяді: припинення вогню з режимом, спільна співпраця, життя під правлінням в одній державі. При усьому цьому ви повинні пробачити йому усі ті жертви нашого народу Сирії на протязі останніх семи років.

У м. Дера повстанці були повернуті у кайдани, і битва під гаслом «Краще смерть, аніж приниження» була вимушена зупинитись, і це сталося після того, як даний фронт порахували ключем,що відкриває втрата Дамаску. У Східній Гуті режим перехопив ініціативу, зжав кільце оточення та відновив бомбардування; причиною такої активності режиму послугувала невпинна різанина між «Джейш аль-Іслям» та «Фейлак ар-Рахман». Ці два угрупування ділять між собою сферу впливу та постійно обмінюються полоненими. У районі до півночі від Хомса відданим справі революції повстанцям перешкоджають у відкритті нових стратегічно важливих фронтів, а панікери тим само усугубляють і без того напружену обстановку, і усе це — на тлі ситуації, яка щоденно погіршується, у плані революції та духу народу.

На сході злочинний режим шматок за шматком відриває від території, яка контролюється «ІДІЛ»; це сталося після того, як ці організація продемонструвала своє викривлене розуміння Халіфату та Ісламу. Тепер «ІДІЛ» готується до уходу зі своєї території, і немає того, хто б із жителів жалкував про їх ухід. «Демократичні сили Сирії» також просуваються уперед, проте вони готові повернути підконтрольні їм території назад режиму Асада після того, як закінчиться роль курдських лідерів на службі у Америки, тому що вони вважають, що обіцяна курдська держава — це оманливий міраж.

Що стосується районів «Щита Євфрату», то там турки приручили повстанців, тим самим вбивши революцію; так само вони готуються покінчити з революцією у районі до заходу від Алеппо та в Ідлібі, територія якого стала притулком для повстанців та останнім оплотом революції. Захід намагається перефарбувати останній оплот революції фарбою терору, щоб потім революціонери проявили малодушність і їх наміри стали неоднозначними.

Усі ми стали свідками тому, що сталося з «Хайят Тахріраш-Шам» після того, як це угрупування було втягнуто в озброєне протистояння з «Ахрараш-Шам»; використовуючи це, Захід на його шиї затягнув аркан, і тепер він не у силах звільнитись від нього. Проте адже він домінував над більшою частиною звільненого північного заходу Сирії. Тепер він намагається маневрувати між двома неправильними виборами, думаючи,що немає третього. Їй доводиться обирати: або піти по стопам «ІДІЛ» у неправильному розумінні та втіленні законів Ісламу, внаслідок люди зненавидять Великий проект Ісламу (Халіфат), що підштовхне їх до прийняття будь-якого світського проекту, будь-якої окупаційної сили після того, як земля буде усіяна розвалинами та руїнами; або підкоритись тому, що диктує Захід, як це зробили інші угрупування; у результаті спадуть з неї усі завіси, а нашу землю вона віддасть на розтерзання секуляристам, авантюристам із числа прихвоснів Заходу та злочинному режиму Асада, що є для нас безчестям. І усе це буде відбуватись під приводом збереження Ідліба від долі, яка спіткала Ракку та Масул.

Ваша ідея громадянської адміністрації в останній час була лише спробою справити враження на Захід, щоб показати, що ви стали кроткою слухняною овечкою і більше не є терористами. У дійсності це — іще один крок на шляху повернення повстанців у в’язниці злочинного режиму. Так сталося через те, що ця згубна думка стала для вас повсякденною, що призвело до відходу від основної мети, яка на самому початку революції кристалізувалась та роз’яснювалась на протязі перших двох років. Ваша згубна думка полягає у скиненні режиму та встановлення панування Ісламу на основі ідеї світського управління,проте ви коливаєтесь, що ж обрати: світське управління в адміністративних апаратах або ж коаліційний міні-уряд (структура всередині державного органу, наділена деякими функціями уряду)?

Нещодавно Сирійська (Ісламська) Рада закликала об’єднати бойові загони під управлінням міністерства оборони, яке було сформовано тимчасовим урядом. Ані для кого не секрет, що тимчасовий уряд слідує політичному плану зрадницької секуляристської коаліції. Ця зрадницька коаліція готова до об’єднання з ворогами революції в єдине політичне тіло під злочинним режимом Асада на платформах Москви та Каїру, щоб потім об’явити про смерть революції. Багато керівників груп заявили, що вони готові прийняти цю пропозицію з боку більшості керівників загонів … Ми хочемо заявити, що ця пропозиція — ніщо інше, як нова спроба з боку людей, зломлених морально та таких, що обдурилися Заходом, обійти стороною ісламський проект революції та перешкоджати його втіленню у життя. Ця спроба зупинити ісламське дихання, які досі відчувається в революції, також підбурювання бойових загонів до міжусобиці та різанині між собою, щоб знов закувати повстанців у кайдани злочинного режиму. Вони внушають їм, що єдиною можливістю для усі нас є об’єднання на основі принизливого національного світського проекту і що звільнитись від зашморгу міжнародного порядку неможливо. Головування Заходу, стверджують вони,,— це доля!

Хіба для цього ви вийшли воювати проти режиму? І це після десятків тисяч шахідів, сотень тисяч поранених та інвалідів, людей, заточених у в’язницях, більше 10 млн. тих, хто втік із країни, десятків тисяч зруйнованих шкіл, лікарень,ринків?.. І після усіх цих жертв ви смиренно та принижено ідете на поклон до режиму Асада, щоб він знов почав бити батогом спини вільних людей, знов зігнав наших вільних жінок у свої в’язниці? Ви схожі на ту, що розпускає свою пряжу після того, як скріпила нитки!

Після згадування тих хвороб, про які знають від мала до велика, необхідно згадати про головну проблему революції, яка і привела вас до усіх витікаючих із неї проблем та фатальним помилкам. Основна проблема полягала у ваших фінансових відносинах з ворогами революції із числа західних держав та їх прихвоснів в обличчі Туреччини, Саудівської Аравії, Катара та Йорданії. Вони брехливо заявляли про праведність революції, але на насправді з самого початку були використані спецслужбами цих держав для зв’язування по рукам та ногам щирих захисників революції. Прислухайтесь до слів Всевишнього :

إِنَّ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ يُنفِقُونَ أَمۡوَٰلَهُمۡ لِيَصُدُّواْ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ

«Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха» (8:36).

Ми рішуче стверджуємо, що ця фінансова «допомога» з їх боку ніколи не була заради Ліка Всевишнього, навпаки, вони підтримували вас для того, щоб прийшов день, коли можна буде переломити хід революції на свою користь, замість того, щоб скинути проамериканський режим та встановити на його місці Халіфат, який вирушить на завоювання їх територій; вони скеровують революцію в інше русло.

Ми вже спостерігали, що можуть скоїти міжнародні інтригани за допомогою своїх брудних грошей. Ми вже давно попереджали, чим вам загрожує прийняття від них матеріальної допомогти. На початку вони змогли відволікти загони від скинення режиму в його основному оплоті — у Дамаску. Після того, як вороги Ісламу перехопили ініціативу у повстанців, вони втягнули їх у безглузді битви,перешкоджаючи об’єднанню під стягом ісламського проекту, нацьковуючи їх один проти іншого. Потім вони підштовхнули повстанців до прийняття так званих «дипломатичних представників» революції, які являлись західними агентами та секуляристами. Згодом революція була втягнута у лабіринт невпинних змовницьких переговорів з режимом Асада в Астані та Женеві, у ході яких були віддані міста, виведені із підконтрольних повстанцям районів їх жителі, а слабкі духом стали шукати виправдання для примирення з режимом. Усе це та багато іншого не сталося, якщо б не гріховне ваше об’єднання з ворогами революції, адже за допомогою рішень ворога в обличчі Заходу вони зробили заручниками як саму революцію, так і її послідовників.

Якщо ми повернемось на один крок назад, то знайдемо, що основними причинами, які привели революцію у подібне подення є ідеї, які дозволили вам взяти заборонені гроші. До таких ідей відносяться:

1) Капіталістична ідея «мета виправдовує засоби». Мабуть, ви забули, що Аллах не приймає намаз без омовіння, а милостиню — із незаконно привласнених трофеїв.

2) Перетин ваших інтересів з наддержавами. Ця ілюзія охопила численні розумі ісламістів, але при цьому вони упустили той факт, що ніколи ці держави не будуть приймати вас як рівню собі, навпаки, коли ви приймете від них підтримку, то ваш зв’язок буде полягати у тому, що Захід зможе ставити свої умови, контролювати ваші дії та використовувати вас у своїх брудних справах.

3) Ваша згода на союз навіть з дияволом, аби тільки позбутися від режиму Асада. Ви забули, що союз з дияволом підштовхне вас до визнання та підкорення гегемонії режиму, тому що цей режим сам перебуває у диявола на службі. Дияволи — це не благодійна організація, навпаки, це жорстокі монстри з пазурами та зубами. Гра з ними у кішки-мишки згодом приводить до горя та розчарування.

يَعِدُهُمۡ وَيُمَنِّيهِمۡۖ وَمَا يَعِدُهُمُ ٱلشَّيۡطَٰنُ إِلَّا غُرُورًا

«Він дає їм обіцянки та збуджує в них надії. Але диявол не обіцяє їм нічого, окрім спокуси» (4:120).

4) Іде про дозволеність послаблення у дотриманні Шаріату, коли стоїть питання про досягнення корисного та усуненні шкідливого, в результаті чого з’явились «вчені», у яких користь (масляха) перетворилась на божество, якому вони почали поклонятись поруч з Аллахом.

5) Неправильне розуміння того, як треба вести політику по Шаріату. Дійшло до того, що окрім послаблень у дотриманні суворих законів Шаріату в угоду невірним, деякі почали повністю відмовлятись як від релігії Аллаха, так і від втілення у життя шаріатської політики.

О ватажки бойових загонів революції! Вищеописане — це те, що ми спостерігаємо із гіркої реальності, і ми у черговий раз щиро бажаємо вказати вам на цю проблему, як ми це вже робили багато разів, але ви проігнорували усі наші заклики.

Що стосується того, яке рішення ми бачимо дійовим для рішення проблем революції та цілющим для усіх її хвороб, то воно полягає у наступному:

— необхідно серйозно та відповідально подумати про долю цієї благословенної революції;

— необхідно зрозуміти, якими будуть масштаби жертв на цьому шляху;

— зрозуміти масштаби небезпек з боку ворогів;

— здійснити перші кроки на правильному шляху, тобто визначитися з основними базовими принципами революції гранично ясно;

— прийняти рішення про повне скасування режиму;

— про звільнення від впливу колоніального Заходу;

— про встановлення Праведної держави Халіфат, правління в якій буде здійснюватись за методом пророцтва;

— без зволікання розірвати усі існуючі зв’язки з ворогами революції шляхом відмови від їх брудних політичних грошей;

— прийняти рішення про скасування роз’єднаності, розбіжностей та братовбивства між бойовими загонами Сирії;

— об’єднатись на основі ясного ісламського політичного проекту, який був виведений із Корану та Сунни і який був наданий вам.

Ми — ваші брати із Хізб ут-Тахрір — закликаємо вас приєднатись до ісламського проекту та під політичним керівництвом Хізба вирушити у напрямку вдоволення Всевишнього Аллаха, у напрямку здійснення мети революції, інтересів Умми та набуття щастя у двох світах та відновлення колишньої слави та величі Умми; ми закликаємо вас іще раз прийняти це, поки не стало занадто пізно.

О керівники бойових загонів! Ми знаємо, що між вашим положенням та тим, до чого ми закликаємо, є величезна різниця, а відстань між ними просто величезна, проте здолати ці відстані вкрай необхідно, адже ви бажаєте врятувати себе, зберегти свою душу та свою родину від неминучого зла, яке змітає усе на своєму шляху. Клянемося Аллахом, це буде легко тільки лише тому, для кого Аллах полегшить це, і Він полегшить це, але при умові, щоб це робилось заради Його вдоволення, с упованням тільки на Нього Одного, з глибокою переконаністю у те, що якщо ми надамо допомогу Його релігії, Він надасть її нам проти тих, хто ворогує з нами, навіть якщо проти нас зберуться усі джини та люди.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

О керівники загонів революції! Ось у чому полягає суть вашої помилки. Це — той морок, до якого ви ведете революцію та ваші родини. Те, що ми пропонуємо вам — це промінь надії, прийміть це, послідуйте за ним і ви (з дозволу Аллаха) врятуєтесь самі і врятуєте тих, хто йде за вами. Надайте справу революції тим, хто на це здатен. Рятуйтесь же, рятуйтесь… Прийміть це від того, хто з любов’ю наставляє вас, хто піклується про вас, хто бачив військо ворога на власні очі, хто прийшов до вас, сигналізуючи своєю наготою та одягом як увещеватель, застерігач. Рятуйтесь же, рятуйтесь …

І наприкінці ми хочемо сказати, щоб ви знали, що ваша Умма надала вам найдорожче, вона жертвувала разом з вами, вона готова іти по цьому шляху та жертвувати доти, доки не прийде перемога та панування, доки не згас вдалині маленький промінчик надії. Також знайте, що Умма здатна змінити у відношенні вас свою думку, як вона зробила це вже з тими, хто був до вас, якщо ви продовжите упиратися у своїй помилці. Знайте, влада належить лише Уммі, і рано чи пізно вона поверне її, так побійтеся ж гніву Аллаха, а потім — гніву Умми. Вона сильно бажає встановлення Шаріату Аллаха під стягом її Пророка ﷺ у руках халіфа, який поверне їй славу та велич.

لَّا تَجۡعَلُواْ دُعَآءَ ٱلرَّسُولِ بَيۡنَكُمۡ كَدُعَآءِ بَعۡضِكُم بَعۡضٗاۚ قَدۡ يَعۡلَمُ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ يَتَسَلَّلُونَ مِنكُمۡ لِوَاذٗاۚ فَلۡيَحۡذَرِ ٱلَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنۡ أَمۡرِهِۦٓ أَن تُصِيبَهُمۡ فِتۡنَةٌ أَوۡ يُصِيبَهُمۡ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Не рівняйте звернення до Посланця серед вас з тим, як ви звертаєтесь один до одного. Аллах знає тих із вас, які уходять крадькома під прикриттям. Нехай же стережуться ті, які противляться його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали їх тяжкі страждання» (24:63).

О ватажки загонів революції, це — наш заклик до вас, чи знайдеться серед вас той, хто відповість на нього?

Хізб ут-Тахрір/Сирія
1 Мухаррама 1439 р.х.
21.09.2017р.

Головне меню