Арешт одного члена Хізб ут-Тахрір та викрадення іншого на півночі провінції Алеппо

Сирія
Друкарня

07.07.2017, поруч з м. Азаз, під час роздавання листівок «Мета військового втручання Туреччини полягає у придушенні революції Шаму та її знищенні», був заарештований Ахмад Іят, один із членів Хізб ут-Тахрір у м. Суран.

Зокрема, у цій прокламації говорилось: «...З самого початку вашої благословенної революції режим працював над стриманням інакомислячих офіцерів, які відкололися від армії, кидаючи їх у табори на кшталт в’язниць, щоб таким чином устрашити їх, зламавши їх волю до битв та звівши нанівець усю користь для революції від їх воїнського досвіду. До цього також додається зв’язок Туреччини з повстанськими угрупуваннями цілою низкою дій, найважливішою із яких є надання повстанцям брудних політичних грошей, які зіграли велику роль у розділенні повстанців та розпалюванні міжусобиць серед них, з метою контролю над ними та їх рішеннями. Результатом усього цього стало те, що турецький режим зміг маніпулювати цими угрупуваннями, як побажає...».

10.07.2017 невідомі озброєні особи викрали іще одного члена Хізб ут-Тахрір — Іззама Юсуфа — під час його повернення з роботи. Після проведення розслідування стало відомо, що наказ про початок арештів був відданий управлінням турецької армії на півночі Сирії. По сьогодні місцезнаходження двох чоловіків залишається невідомим .

О мусульмани Шаму, центру землі Ісламу!

Ці несправедливі арешти іще раз підтверджують правильність змісту роздаваємої прокламації про те, яку роль грає турецький режим, як він поводить себе не краще сирійського режиму, кидаючи незгодних у в’язниці. Але не дивно спостерігати таке від режиму, єдиною важливою задачею якого є забезпечення безпеки інтересів його хазяїв та боротьба з усіма, хто закликає до правління Шаріатом Аллаха. До цього ввечері 23.06.2017 турецький режим заарештував офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Туреччині, приговоривши його до 15 років в’язниці тільки лише за ісламський заклик та діяльність по встановленню Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Ми іще раз заявляємо, що Хізб ут-Тахрір — це політична партія, яка має свою історію як до революції, так і під час неї. Наші цілі ясні, а наш путь — суворо окреслений. Члени нашої партії і до цього наражались на гніт несправедливих правителів у різних державах, але це не відхиляло нас від нашої цілі по відновленню ісламського життя; ми не сходили зі свого шляху, прокладеного раніше Посланцем Аллаха ﷺ.

Арешт членів Хізб ут-Тахрір та силовий вплив на них по заказу спонсорів та хазяїв нинішніх режимів, затримання жінок та дітей, а також приховання інформації про подальшу долю заарештованих — усе це є засуджуваною справою, проти якої ми виражаємо свій протест. Ми вимагаємо розкрити інформацію про долю заарештованих , про їх місцезнаходження, а також негайно відпустити їх! Також ми вимагаємо припинити переслідування поширювачів ісламського заклику, які ідуть по шляху Аллаха та присвятили свої життя справі встановлення Його Шаріату!

Сказав Всевишній:

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«нехай же стережуться ті, хто противиться його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали їх тяжі страждання» (24:63).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Сирії
Середа, 18 Шавваля 1438 р.х.
12.07.2017 р.
№ 1438/023

Головне меню