Хто ж буде оплакувати Багуз?! Лише Халіфат зупинить різанину проти мусульман

Сирія
Друкарня

Сили міжнародної коаліції спільно з «Сирійськими демократичними силами» (SDF) влаштували жахливу різанину у Багузі, який вважався останнім анклавом організації «ІДІЛ» до офіційного захвату силами «SDF».

Селище Багуз розташовано на північному заході міста аль-Букмаль, що заходиться на північно-східному березі річки Євфрат. У селищі зібралась найбільша кількість бійців організації «ІДІЛ», які відмовились або не змогли втекти. План полягав не лише у тому, щоб знищити решту елементів організації, але й безжально спалити фосфором усіх беззбройних цивільних осіб, у тому числі жінок, дітей і старих.

Нова різанина доповнила список масових вбивств, скоєних силами коаліції проти мусульман по усьому світу у цілому, і на землях Шаму — зокрема, у результаті яких загинули тисячі мирних жителів. Раніше, 16 березня 2017 року, масова розправа була влаштована у селі аль-Джейна поблизу міста аль-Атаріб, де сили міжнародної коаліції під час нічної молитви скоїли напад на мечеть Умара ібн аль-Хаттаба, у результаті чого загинуло більше п’ятдесяти мусульман. У доповіді Сирійської мережі по правам людини вказується, що міжнародна коаліція по боротьбі з «ІДІЛ» за увесь час операцій у Сирії вбила більше 3 тисяч мирних жителів, у тому числі більше 900 дітей.

Альянс хрестоносців запускає свої літаки з території Туреччини, і режим Ердогана разом з іншими режимами мусульманських країн бере участь у цьому хрестовому поході. Боротьба з так званим «тероризмом» є лише прикриттям кривавих розправ, здійснюваних проти мусульман. Так вони лише намагаються виправдати свої злочини і примусити замовчати усіх тих, хто засуджує масові розправи, які перейшли усі кордони. Також цим виправданням вони хочуть приховати факт ворожості по відношенню до Ісламу і мусульманам.

Лише Праведний Халіфат може зупинити ці масові вбивства, що кояться проти мусульман, як це було раніше. Халіфат стане захисником усіх мусульман і своїх підданих. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Бухарі).

Ми ж повинні міцно ухопитись за вервь Аллаха усі разом і приєднатись до діяльності по встановленню Праведного Халіфату, швидке повернення якого передвіщав Посланець Аллаха ﷺ. Всевишній Аллах говорить:

مَن كَانَ يُرِيدُ ٱلۡعِزَّةَ فَلِلَّهِ ٱلۡعِزَّةُ جَمِيعًاۚ إِلَيۡهِ يَصۡعَدُ ٱلۡكَلِمُ ٱلطَّيِّبُ وَٱلۡعَمَلُ ٱلصَّٰلِحُ يَرۡفَعُهُۥۚ وَٱلَّذِينَ يَمۡكُرُونَ ٱلسَّيِّ‍َٔاتِ لَهُمۡ عَذَابٞ شَدِيدٞۖ وَمَكۡرُ أُوْلَٰٓئِكَ هُوَ يَبُورُ

«Якщо хто жадає могутності, то адже могутність цілком належить Аллаху. До Нього підноситься чудове слово, і Він підносить праведне діяння. А тим, які замислюють злодіяння, уготовані тяжкі муки, і їх задуми виявляться безуспішними» (35:10).


Ахмад Абдульваххаб
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
Четвер, 14 Раджаба 1440 г.х.
21.03.2019 р.
№ 009 / 1440 х.

Головне меню