Відняття влади в Умми, встановлення свого панування над нею, зазіхання на її недоторканість — усе це є одним із жахливих гріхів по відношенню до Ісламу і мусульман

Сирія
Друкарня

Прес-реліз

Авторитарні режими, на чолі яких стоїть режим Асада, у свій час відняли волю Умми, зазіхнули на її недоторканість. З боку спецслужб відбувалось залякування, внушення страху. Дійшло до того, що люди навіть не наважувались обговорювати в колі близьких людей і родичів політику і державні справи.

Проте після Благословенної революції Шаму народ зумів зламати стіну страху, він показав неймовірний героїзм, який зруйнував легітимність кривавого режиму і втоптав його престиж у багно.

Проте, коли лідери різних бойових організацій прийняли від іноземних держав отруйні гроші, то їх курс змінився, і тепер вони почали вести між собою криваві суперечки за панування на звільнених територіях. Але ж раніше вони вели діяльність по скиненню деспотичного режиму Асада!

Відсутність свідомого мислення на тлі наявного авторитаризму в головах лідерів цих організацій привело до репресій, скоюваними вже цими лідерами, які взялись вести діяльність по відняттю влади у людей. Більше того, вони атакували приватну власність, зазіхнули на недоторкане, пролили невинну кров, у зв’язку з чим люди втратили до них довіру, а їх методи по забезпеченню безпеки вселили жах в серця населення. На цьому, на жаль, вони не зупинились і пішли далі. Так звані «шаріатські» судді то там, то тут почали кричати про законність репресій в ім’я безпеки, про законність зазіхання на недоторкане, вивели фетви, які виправдовують братовбивство між собою, — і усе це робилось для того, щоб заспокоїти кривавий режим Асада.

Ми у черговий раз хочемо нагадати нашим щирим братам-муджахідам:

— про неприпустимість втягуватись у боротьбу за владу над своїм народом,

— про заборонність зазіхати на недоторканість,приватну власність, утискати людей.

Адже муджахіди вийшли на боротьбу з метою покінчити з несправедливістю як на свою адресу, так і на адресу народу. Народ Шаму вважає муджахідів своєю справжньою підтримкою. І якщо вони втратять цю підтримку, то у них немає альтернативи, і тоді прийде оманливий міраж зі своїми обіцянками. Тому ми хочемо нагадати їм хадіс Посланця Аллаха ﷺ:

اِتَّقُوا الظُّلْمَ فَإِنَّ الظُّلْمَ ظُلُمَاتٌ يَوْمَ الْقِيامَةِ

«Бійтесь несправедливості, адже несправедливість (обернеться густим) мороком в Судний день» (Ахмад, Бухарі в «Аль-Адаб аль-муфрад»).

Бійтесь несправедливості, стережіться тих, хто дає вам підозрілі фетви, поверніться на свій початковий курс, станьте ансарами (помічниками) Аллаха, Його релігії, помічниками своєму народу, своїм братам,які чекають, що після Аллаха ви надасте їм допомогу, позбавите від деспотії і не будете стояти на боці зла і несправедливості.

Ми хочемо нагадати також нашому терплячому народу, який повстав проти тирана Шаму і його приспішників (в лиці спецслужб і військових), який пожертвував усім на шляху революції, що необхідно схопити за руки тирана і нових господ і не мовчати, адже мовчання лише дає їм можливість підсилити своє панування над нами і продовжити свої репресії. Сам Посланець Аллаха ﷺ наказав нам схопити за руки деспотів і тиранів:

وَاللَّهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ ولَتَأْخُذُنَّ عَلَى يَدِ الظَّالِمِ ولَتَأْطِرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ أَطْراً ولَتَقْصُرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ قَصْراً أَوْ لَيَضْرِبَنَّ اللَّهُ بِقُلُوبِ بَعْضِكُمْ عَلَى بَعْضٍ ثُمَّ لَيَلْعَنَكُمْ كَمَا لَعَنَهُمْ

«Клянусь Тим, в чиїй длані душа моя! Ви обов’язково будете наказувати схвалюване і забороняти засуджуване, схопите за руку несправедливого і скеруєте його до істини, інакше Аллах змішає ваші серця з їх серцями, а потім прокляне вас так само, як прокляв їх (синів Ізраїля)» (Абу Дауд, ат-Тірмізі).

З допомогою Аллаха і уповання на Нього ви здатні приборкати морок тиранії і замінити тиранів на щирих ваших братів.

О, народ Шаму, саме ви є істинним володарем влади, так не перестарайтеся, передайте владу у руки тих, хто її гідний, не робіть марними свої жертви і стережіться опиратись на тих, хто несправедливий. Більше того, оновить свою довіру і договір з Аллахом, скерувавшись надати допомогу Його релігії, і встаньте в один ряд з тими, хто веде діяльність по встановленню держави Халіфат, де правління буде здійснюватись за методом пророцтва. Тільки Халіфат потурбується про нас на основі Шаріату Аллаха, виконає усі наша права і покінчить з несправедливістю і тиранами. Сказав Аллах:

وَٱللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰٓ أَمۡرِهِۦ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, проте більшість людей не знає про це» (12:21).

 

Ахмад Абдуль-Ваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
№ 004 / 1440 х.
04.12.2018 р.
Вівторок, 26 Рабі уль-авваль 1440 р.х.

Головне меню