Те, що відбувається в Ідлібі, викриває «війну заяв» між Туреччиною і Росією

Сирія
Друкарня

В останній час з боку Туреччини і Росії було зроблено багато заяв про долю північних районів Сирії, зокрема — провінції Ідліб. Усі ці заяви супроводжуються входженням турецьких військових колон у Сирію.

Це наштовхує на думку, як нібито між турецьким і російським режимами існують розбіжності у поглядах. Тим не менш, найманці Асада постійно просуваються уперед, а повстанські угрупування разом з турецькими військами відступають без найменшого опору. Усе це вказує на те, що те, що відбувається у північних районах Сирії заздалегідь узгоджено, а війна заяв і звинувачень — це лише пил у вічі. У той же час наради і конференції проводяться тільки для того, щоб виграти час, поки не буде здійснено те, про що вони домовились заздалегідь.

Потім сирійський народ поставлять перед фактом після «кінця лютого», оскільки саме стільки часу виділив турецький режим Асаду для завершення своїх задач. Президент Туреччини РеджепТайіп Ердоган вже об’явив про проведення 5 березня саміту з лідерами Росії, Франції і Німеччини для обговорення ситуації у провінції Ідліб — останньої опозиційної цитаделі на північному заході Сирії.

Дорогі мусульмани Шаму! Те, що відбувається зараз, є нічим іншим,як прелюдією до укладання нової угоди між турецьким і російським режимами. І ця угода буде нав’язана вам силою на основі Сочинських угод і визнання їх на міжнародному рівні. Кожен, хто брав участь в угодах, потрапить у пастку. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар вже заявив про те, що його країна вживе усі заходи проти тих, хто не дотримується режиму припинення вогню в Ідлібі, включаючи радикалів, підкресливши, що Анкара примусить їх підкоритись.

Туреччина виконує поставлені перед нею задачі під видом припинення кровопролиття серед мирних жителів і створення для них безпечної зони. Саме це ми розглядаємо прелюдією до втілення американського політичного рішення, яке полягає у примиренні зі вбивцею дітей, жінок і старих, а також у поверненні сирійського народу до рабства.

Дорогі брати! Ви заплатили високу ціну на шляху Аллаха, щоб позбутися від тиранії капіталістичної системи, застосованої Асадом. Після усіх цих жертв на протязі дев’яти років революції ми не можемо дозволити ворогам Аллаха визначити наше майбутнє на основі їх бажань і інтересів. Інакше ми станемо подібними тій жінці, яка розпустила свою пряжу після того, як скріпила нитки. Наш єдиний шлях — міцно ухопитись за вервь Аллаха і працювати над звільненням від впливу злочинних держав, які вкрали наше рішення і волю, а також завзято трудитись, щоб скинути режим з усіма його формами і символіками і встановити Халіфат за методом пророцтва, який виконає релігію Аллаха і покладе край стражданням мусульман.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що вона бажає ), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Сирія
№ 005/ 1441 х.
Неділя, 29 Джумада ас-санія 1441 р.х.
23/02/2020 р.

Головне меню