Тиран Сісі піднімає ціни на паливо, для того щоб розграбувати народні гроші

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Народ Єгипту прокинувся в суботу 5 липня 2014 року з новиною про значне підняття урядом Абд аль-Фаттаха Сісі цін на паливо. Наприклад, дизельне паливо, яке використовується у промисловості та громадським транспортом, у тому числі мікроавтобусами, якими у значній мірі користуються бідні прошарки населення, зріс на 64% за літр. Також піднялася ціна на 80-й бензин, який використовують старі автомобілі, на 78% за літр. Ціни на природний газ, який використовується у цілій низці галузей, піднялися від 30% до 70%.

Коментар:

Мухаммад Фардж – державний посадовець – так прокоментував підняття цін на паливо: «Цей вчинок іще гірше за той, який робив Мубарак. Воістину, вони працюють над тим, щоб застосувати теорію про виживання найсильнішого, після чого саме бідні люди помруть посеред дороги».

Підняття цін на паливо – це частина зусиль уряду Єгипту, які спрямовані на те, щоб скоротити дефіцит бюджету після десятиліть безгоспності у часи правління Мубарака.

У минулому фінансовому році дефіцит бюджету складав 14% від ВВП, а державний борг перевищив 100% від ВВП. Цим самим уряд прагне отримати 6 млрд. доларів у цьому році за рахунок скорочення субсидій на паливо і цей план повинен тривати 5 років. Ашраф аль-Арабій, міністр господарства заявив: «Для нужденних прошарків населення вартість палива буде 80-ми відсотковою, а усі інші будуть платити за ринковою ціною».

Для того, щоб підготувати єгипетський народ до цінового шоку, Сісі сказав у минулому місяці, що єгиптяни повинні нести тягар його економічної політики і навчитися жертвувати, для того щоб він міг просувати свою дику політику, яку б прийняв народ. Так Сісі пообіцяв скоротити свою зарплатню у два рази і заявив: «Обов’язково повинно бути істинне жертвування від кожного єгиптянина…Я впевнений, що зарплатня у 42 тис. фунтів це межа і жертвую половину її заради нашої країни».

Таким чином Сісі, який здійснює нагляд з минулого року у в’язницях над цнотливими жінками, яких ґвалтують там, у яких катують та вбивають єгиптян, тепер намагається вкрасти багатство народу і позбавити його засобів до існування. Усі знають, що основні товари та послуги сильно піднімуться у ціні через підвищення цін на паливо. Голова Асоціації з прав людини у Єгипті, Зейнаб Авадуллах заявила: «Це рішення приведе до підняття цін не менше ніж на 200% практично на усі товари». З іншого боку, уряд позиціонує себе начебто він не байдужий до долі всього єгипетського народу, більше того з точки зору прем’єр-міністра Ібрахіма Махляба, уряд не хоче реалізувати заходи зі скорочення субсидій, тому як це злочин!

У країні, де за найскромнішими мірками безробіття перевищує 13,6%, а загальна кількість бідних перевищує 26,3%, чи не є злочином утримувати Мубарака та його родину більше ніж з 70 млрд. доларів вкрадених народних грошей і в той самий час карати людей підвищенням цін? Хіба спроба Сісі викликати вдоволення народу скороченням своєї зарплатні це не висміювання народу, при тому що у цей самий час 70% з них живуть за межами системи нормованих карток? Хіба продаж газу іудейській державі за льотними цінами і одночасне примушення населення платити більше за використання цього ж газу, який є їх власністю, хіба це не злочин?

Жителі Єгипту повинні взяти позицію проти тирана Сісі та його свити, які грабують залишки багатства після Мубарака. Сісі і його приспішники знищили величезний економічний потенціал, який Аллах Святий і Великий дарував жителям Єгипту. Вони зробили цей народ бідуючим через економічну політику, яка була нав’язана МВФ. Положення все погіршується, а Сісі призначив Тоні Блера, м’ясника мусульман, своїм економічним радником!

Сказав Всевишній:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَةَ اللَّهِ كُفْرًا وَأَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ

«Хіба ти не бачив тих, які обміняли милість Аллаха на невір’я і ввергнули свій народ в Обитель загибелі» (14:28)

Є ознаки того, що єгиптяни втомилися від Сісі і що вони у переддвер’ї другої революції. Як сказав Камаль аш-Шазалій, водій автобусу у східному Каїрі, якому було доручено дізнатися суспільну думку: «Ми чули, що усе буде процвітати після обрання Сісі, але ми бачили підняття цін у перші ж тижні після зайняття їм президентського крісла! Воістину, Сісі прагне до другої революції».

Але навіть якщо буде третя революція, вона обов’язково повинна бути з ясним розумінням, з повним застосуванням законів ісламського шаріату за допомогою повернення Другого Праведного Халіфату. Усе що менше законів Ісламу приведе до того, що єгиптяни житимуть під правлінням іще одного тирана, який буде набагато гірше за Сісі.

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ

«Воістину, релігією в Аллаха є Іслам» (3:19)


11 Рамадану 1435 р.х.
09.07.2014 р

Головне меню