Ердоган ставить крапку в сирійській революції

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Москва і Анкара об’явили, що міністри оборони і керівники спецслужб Росії, Туреччини і Сирії в середу в Москві провели переговори, на яких обговорили шляхи врегулювання сирійської кризи та інші питання, які хвилюють регіон («Аль-Джазіра»).

Коментар: Зустріч відбулась за ініціативою Ердогана в середині минулого місяця у межах створення трибічного механізму спільно з Сирією для прискорення дипломатичного зв’язку між Анкарою і Дамаском. Спочатку це була зустріч спецслужб трьох країн, потім — зустріч на рівні міністрів оборони, потім — міністрів іноземних справ, і нарешті — зустріч лідерів. Звичайно, ця ініціатива послідувала після того, як Америка дала зелене світло для просунення до завершенню сирійської революції. Це відбулось після декількох передуючих цій зустрічі подій, а саме — після того, як Туреччина нанесла удари по складам «Сирійських демократичних сил», тим самим вимусивши їх пасти в обійми режиму.

Ми є свідками того, як сирійський режим дозволяє своїм бандам під керівництвом Махера Асада опустошати Центральний банк, його валюту і золото. Це робиться для того, щоб іще більше погіршити економіку і підштовхнути сирійський народ до прийняття будь-якого запропонованого рішення . З іншого боку, Ердоган вживає кроки, які сприяють його підтримці на майбутніх виборах, і це вирішення сирійського питання. Проблема сирійських біженців в Туреччині — на грані рішення, яке полягає в їх депортації в рідну країну . Сирійці становлять значну кількість біженців в Туреччині, і це викликає гнів місцевого населення. Тому дане рішення збільшить послужний список Ердогана і додасть йому бали на виборах.

З іншого боку, ми бачимо, що російсько-український конфлікт набирає нових обертів, і це підштовхує Америку вивести іноземні війська — особливо російські — із Сирії. Америка прагне закрити сирійське питання в 2023 році в межах своїх інтересів. Вона бажає вигнати іноземні сили, розпустити угрупування, першим із яких є «Хайят Тахрір аш-Шам», і вивести важке озброєння. Потім вона хоче видати новий закон, утверджений ООН, і отримати схвалення народу Сирії. Родина Асада залишиться чи покине країну — це залежить від досягнутих поступок.

Сирійська революція опинилась в такому положенні через відсутність політичної свідомості, не говорячи вже про зрадництво і фракційні угрупування, які залежать від брудних політичних грошей. Перемир’я відображає бажання фінансового спонсора, який був і залишається ворогом революції, і не важливий його статус і ім’я.

О, мусульмани Сирії! Час закінчується, вам необхідно озброїтись політичною свідомістю і діяти для досягнення цілі революції. Знайте, що рішення і влада — в ваших руках!

О, Ісламська Умма! Справжнє звільнення будь-якого народу починається з ідеї, і насамперед необхідно віддалитись від інструментів колоніалізму і його політичних агентів, будь це західні мислителів, які живуть на Заході,або маріонеткові держави, такі як Туреччина.

Справжнім порятунком для усього людства є Іслам, але цього не бажає керівництво Туреччини і стоячий за ними Захід. Тільки лише партія «Хізб ут-Тахрір» вказує на правильний шлях рішення проблем в Сирії та в інших місцях. Партія закликає, попереджає, радить і жертвує, щоб встановити Ісламську Державу і повернути Уммі її славу, честь і гідне положення, яким задоволений Всевишній Аллах. О, мусульмани, не втрачайте цю можливість, ведіть діяльність з цією партією!

Ми закликаємо володарів сили до змінення реальності регіону до того, чим задоволений Аллах і Його Посланець ﷺ. Ми закликаємо вас до встановлення Ісламської Держави, заснованої на вашій релігії! Ця держава захистить вас і направить на правильний шлях. Дайте відповідь на заклик вашого Господа:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ * وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може завадити людини добитись того, що їй угодно) і що ви будете зібрані до Нього. Бійтесь спокуси, яка уразить не тільки тих із вас, хто був несправедливий. І знайте, що Аллах суворий в покаранні» (8:24,25)!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін Шанті
11 Джумада ас-сані 1444 р.х.
4 січня 2023 р.

Головне меню