До яких пір буде тривати мовчання?

Статті
Друкарня

Інтернет - видання «El-DorarAl-Shamia» опублікувало історію під заголовком «40 разів коїлись масові вбивства та хімічні атаки», де згадало, що це відбувається вже останні три місяці у Східній Гуті.

Виникає питання: що тут нового? Адже на протязі останніх семи років кривавий тиран Башар Асад вбиває мусульман Сирії, проте народ Сирії усе одно прагне до скинення світського устрою,тому Башар кожного разу намагається збільшити тиск на народ, застосовуючи усі можливі засоби, щоб знищити революцію.

Проте народ Сирії залишається непохитним та терплячим, адже його революція — не заради покращення умов життя або змінення Башара як особистості, а заради ліка Всевишнього та правління Шаріату. Америка надала Башару підтримку дала зелене світло для вбивства народу Сирії, використовуючи при цьому будь-яку зброю та несучи руйнування.

Завдяки цій легендарній стійкості сирійського народу перед злочинами Башара революція триває. Америка наказала Ірану та його бойовикам бути опорою у ліквідації тих, хто насмілився замінити світський режим на правління Ісламу. А також вона доручила своїм союзникам Росії, Туреччині, Саудівській Аравії та Катару взяти участь у цій бійні для знищення революції.

Якщо навіть Америка зможе купити деякі військові загони своїми брудними політичними грошима, народ Сирії усе одно залишиться непохитним і стійким у своїй меті: скинути світський режим та встановити правління Шаріату.

Ось вже минуло сім років з початку революції у Шамі, і люди були свідками таких жахів, які примушують волосся немовлят сивіти,а тіла — здригатись. Башар, за яким стоять Америка, її союзники та агенти, не залишили каменя на камені і влаштували геноцид сирійського народу.

ЗМІ у мусульманських країнах займались лише публікацією новин про статистику загиблих та матеріальні збитки, при цьому не атакуючи вбивць мусульман, не висвітлюючи реальну дійсність того, що відбувається у Сирії. Навіть ЗМІ, що співчувають революції Шаму,не відображали реальної картини.

Але згадана статистика числа жертв та руйнувань, а також застосування хімічної зброї повинна штовхати ЗМІ до того, щоб докласти усіх зусиль та можливостей у викритті режиму Башара, Росії та їх союзників і показати, як вони ненавидять мусульман Сирії. Але, враховуючи те, що усі арабські ЗМІ контролюються Америкою та Європою, це робить їх співучасниками у боротьбі проти Ісламу та революції. Захід використовує арабські та західні ЗМІ, щоб просувати свої колоніальні політичні рішення, які він намагається нав’язати народу Сирії.

Невірні накинулись на Сирію та її жителів, і ніхто не відгукнувся, не висвітлив ці події ! Що це за мовчання ягнят? Так, мусульманські країни переповнені лихами, стражданнями, війнами, але хіба це не повинно нас підштовхувати до думки: чому ці війни ведуться на території мусульманських країн? Чому кров мусульман так дешево оцінюється?

Хіба ми не читаємо Коран, у якому сказано:

مَن قَتَلَ نَفۡسَۢا بِغَيۡرِ نَفۡسٍ أَوۡ فَسَادٖ فِي ٱلۡأَرۡضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ ٱلنَّاسَ جَمِيعٗا وَمَنۡ أَحۡيَاهَا فَكَأَنَّمَآ أَحۡيَا ٱلنَّاسَ جَمِيعٗا

«Хто вб’є людину не за вбивство або поширення нечестя на землі, той нібито вбив усіх людей, а хто збереже життя людині, той нібито збереже життя усім людям» (5:32)?!

Тут ясно говориться, що вбивство людини є забороненим, а що вже говорити про вбивство мусульманина? Сказав Всевишній Аллах:

وَمَن يَقۡتُلۡ مُؤۡمِنٗا مُّتَعَمِّدٗا فَجَزَآؤُهُۥ جَهَنَّمُ خَٰلِدٗا فِيهَا وَغَضِبَ ٱللَّهُ عَلَيۡهِ وَلَعَنَهُۥ وَأَعَدَّ لَهُۥ عَذَابًا عَظِيمٗا

«Якщо хтось уб’є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Пекло, у якій він буде вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки» (4:93).

Невже буде досить відстежувати те, скільки мусульман вбили, тяжко позіхаючи та молитись за них?

Хочеться іще раз повторити : чому це усе відбувається? Чому Захід та його агенти безкарно коять свої злочини проти мусульман?

Відповідь — наступна: проблема полягає у тому, що мусульман немає сьогодні держави, яка захистила б їх, у них немає армії, готової жертвувати заради Аллаха прямо зараз!

Коли ми говоримо про державу мусульман, ми маємо на увазі лише одну державу з однією армією, яка піднімає один стяг, і це — стяг Посланця Аллаха ﷺ. Під затишком цієї держави Умма — як одне тіло, що відповідає наказу Всевишнього. Проте сьогодні ми — як окремі частини, живемо у штучних кордонах, що називаються «батьківщина », що іще більше роз’єднує мусульман. Так до яких пір буде тривати мовчання?

Сказав Всевишній:

وَإِنَّ هَٰذِهِۦٓ أُمَّتُكُمۡ أُمَّةٗ وَٰحِدَةٗ وَأَنَا۠ رَبُّكُمۡ فَٱتَّقُونِ

«Воістину, ваша релігія — релігія єдина, а Я — ваш Господь. Бійтесь же Мене!» (23:52).

Умма зможе повернути свою велич лише тоді,, коли у неї з’явиться одна держава, один халіф, який править на основі Ісламу. Саме таким є корінне рішення Ісламу у питанні: як вирішити існуючі проблеми мусульман? Для мусульман є фардом-айн:

— не мовчати,

— надати допомогу революції Шаму,

— розпочати спільну діяльність з тими, хто прагне повернути ісламський образ життя через встановлення держави Халіфат, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шам аль-Ізз аль-Тавіль із Палестини
5 Джумада аль-ахіра 1439 р.х.
21.02.2018 р.

Головне меню