Революція Шаму та світовий порядок, який руйнується

Статті
Друкарня

Ніколи іще світовий порядок не знаходився у такому занепадницькому стані , як сьогодні. Ми бачимо його хаотичні рухи, а також ознаки його падіння та загибелі , уникнути якої він не зможе.

Ми зараз говоримо не про глобальний фінансовий крах , який прогнозують економісти, як це зробив Джеймс Рікардс, спрогнозувавши що наступить більш тяжкий чорний день, аніж «чорний четвер» 24 жовтня 1029р. Саме «чорний четвер» паралізував Америку та решту усього світу, після чого сталися фінансові та промислові кризи , які призвели до безробіття більше 30 млн. робочих. Тут ми поговоримо про падіння капіталістичної системи як світового порядку.

Варто відзначити, що якщо б падіння Османської держави було відкладено на п’ять років, то воно перемогло б Захід та знищило б його армії за допомогою «чорного четверга» 1929 р. Проте у Аллаха Свої плани. Можливо, «чорний четвер» наступив як наслідок боротьби з Ісламською Державою як результат гніву Всевишнього у відношенні тих, хто вважав, що виграв війну з Ним.

Той, хто спостерігає за тим, що відбувається у світі, починаючи з часів падіння Османського Халіфату, помітить, що той та сьогоднішній періоди мають багато спільного. Сьогодні , як і тоді, невірних об’єднала ненависть до Ісламу та мусульманам, незважаючи на наявність ворожнечі між собою. Метою їх об’єднання було бажання жорстоко розправитись з мусульманами. Адже революції у мусульманському світі у цілому, і у Шамі — зокрема, примусили невірних відмовитись від так званих «принципів свободи та демократії».

Революція Шаму додала в азбуку взаємовідносин між Сходом і Заходом нові літери і слова, невідомі раніше: також був змінений спосіб спілкування між сторонами.

Звідси виникає низка питань: як слабка революція, що триває вже майже вісім років, змогла нав’язати решті усього світу свої правила , змогла паралізувати його в інтелектуальному та військовому відношеннях , змогла примусити слідувати її умовам, їсти з її столу та спати у її обіймах?

Як люди, замучені атеїстичним баасистським режимом, опинились у змозі протистояти усьому світу?!

Революція Шаму — це не феномен, який проходить, вона ніколи не буде забута. Ті, хто вивчають історію , бачать мінливий успіх між поразкою та перемогою. Скільки разів переможці програвали від отриманої перемоги і скільки разів ті, хто програв, вигравали, тому що їх поразка була важливою ланкою до перемоги!

Якщо б Юсуфа (а.с.) не кинули у колодязь, він не став би вшанованим в Єгипті. Якщо б Мусу (а.с.) не кинули у воду немовлям, він не зміг би очолити свій народ проти тирану. Нух (а.с.) отримав перемогу за допомогою свого корабля, після чого він став другим батьком після Адама (а.с.). Так само — і блага від закономірностей Аллаха у цьому Всесвіті : ми усвідомлюємо їх або після того, як вони відбудуться, або їх благо побачать наступні покоління.

Брати Юсуфа (а.с.) зрадили свого батька, зрадили Юсуфа (а.с.), але він усе одно отримав перемогу , став для них господином. Бану Ісраіль зрадили Мусу (а.с.), вчинивши з ним підступно , вони почали поклонятись ідолам, забувши Аллаха, проте Аллах дарував йому перемогу над ними. Ібрахім (а.с.) ворогував зі своїм батьком та народом, за що вони кинули його у вогонь, проте Аллах дарував йому перемогу над ними, хоча він був один і був слабкий. Також Посланця ﷺ і його сподвижники , покидаючи Мекку, сповіщали про Його допомогу , хоча були слабкими і були у малій кількості. Сьогодні ми теж бачимо зрадництва , змови, підступи проти революції Шаму з боку світової системи. Ось і виникає питання: чи паде революція Шаму?

Революція Шаму переходить із одного етапу в інший, не обмежуючись одним положенням , що вказує на її життя та наявність сили. Якщо б вона обмежилась лише одним положенням, як це трапилось в Єгипті та Тунісі, то з нею давно вже було покінчено. Проте вона за допомогою Божественної сили трансформується та переходить із одного стану в інший, від слабкості до сили, і чим більше ворог побиває її, тим більше вона наповнюється силою за зміцнюється проти ворогів.

Коли реалісти (ті, хто використовує реальність у якості основи для мислення) побачили , як революції стрясають мусульманський світ, це примусило їх втратити бажання що-небудь робити. Адже революції стали подібні Сонцесяйні Медині, яка як ковадло коваля відокремлювала усе брудне. Якщо б невірні знали, що Іслам зобов’язує їх міркувати над реальністю , а не робити її джерелом мислення, то вони змогли б досягти перемоги, як це було з ісламськими завоюваннями у минулому.

Численні сили хотіли поховати революцію Шаму: «ІДІЛ» — не перший, а шейхи-панікери Хорану — не останні . Проте ані старий, ані малий із їх числа не зміг зробити цього. Революція Шаму додала в історію знання, від яких невірні були приголомшені.

Ось і напрошуються питання: що відбувається з цією революцією, що вона не припиняється? З нею не можуть покінчити , незважаючи на заяви деяких військових рухів про її клінічну смерть! Незрозуміло, хто — вбивця, а хто — жертва?

Труни, які під покровом нові руські, американці та їх союзники доставляють для своїх солдатів, не надали їм образу перемоги, про яку вони так стверджують ! Переможець — як правило, той, хто припиняє битву , бере у свої руки завойовану територію і повертається на свої бази. Проте у Шамі ми бачимо, як армії переможців долає відчай , як підсилюються їх крики та верещання , що свідчить про їх поразку. Ми це зможемо зрозуміти лише після того, як промені віри в Аллаха та уповання на Нього належним чином розсіють хмари страху та оціпеніння у наших очах.

Насправді, революція Шаму лише підсилюється, а економічна ситуація у світі лише погіршується. Америка обнажила свій економічний меч перед ЄС, а китайський джин спробував зайняти місце лідера в економіці, чим викликав гнів своїх заклятих американських друзів. Сьогодні Трамп борсається у грошах країн Перської затоки , але його акції падають, а економіка — слабшає. Замість того, щоб вирішити проблему в основі, він бореться з наслідками; він ускладнив життя банкам та володарям капіталу своїм закликом до боротьби з тероризмом, що викликало хворобу у світової економіки. У результаті капіталісти почали шукати безпечне місце для своїх грошей , але змогли знайти його лише в обіймах Дядька Сема , який грабує їх та обходиться з ними жорстоко.

Світова ситуація погіршується і погіршується, немає грошей для захисту, їх володарі ненадійні, банки не захищають інвестиції , уряди байдужі до своїх країн. А це — вже свого роду непряма колонізація бананових республік , які не рушаться і не процвітають. Це підштовхнуло уряди та впливових людей діяти для скинення економічної системи світу , щоб її згубність не збільшилась і не знищила себе та решту інших.

Врешті решт, світ шукає альтернативу, але не знаходить її. Мудреці шукають кращу систему для усього світу , вони знають, що такою є істина від їх Господа. Вони дивляться на країни і не знаходять сердець, які б’ються, окрім як у Шамі , де заклик Посланця Аллаха ﷺ стрясає світ:

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي شَامِنَا... اَلْمَلَائِكَةُ بَاسِطَةٌ أَجْنِحَتَهَا فَوْقَ الشَّامِ

«О Аллах, благослови наш Шам … Янголи розпростерли свої крила над Шамом».

Що стосується світової економіки, яка руйнується, то революція Шаму говорить їм слова Всевишнього:

فَأۡذَنُواْ بِحَرۡبٖ مِّنَ ٱللَّهِ وَرَسُولِهِ

«Знайте, що Аллах та Його Посланець об’являють вам війну» (2:279).


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хішам аль-Баба
26 Шавваля 1439 р.х.
10.07.2018 р.

Головне меню