Небезпека, яка полягає у розвитку національно-патріотичних зв’язків між членами Умми

Статті
Друкарня

У першу чергу Умма пережила тривалий період занепаду, потім була ідейна агресія з боку Заходу, яка становила найбільшу небезпеку для мусульман. Чужді мусульманам західні ідеї породили націоналістичні і патріотичні тенденції.

За допомогою цих ідей Захід зміг посіяти насіння розбрату і смуту серед мусульман; в результаті це сприяло руйнуванню Османського Халіфату. У руйнуванні Халіфату взяли участь також зрадники із числа арабів і турок.

Що стосується військової агресії Європи, точніше — Франції, то у 1789 році вона спробувала окупувати Єгипет, далі вона хотіла окупувати Палестину і встановити свою гегемонію над Шамом. Проте Франція зазнала поразки і була вимушена покинути Єгипет.

Військова агресія не мала б успіху, якщо б не було інших чинників, що розвалили Халіфат. Так, Англія руками свого агента Абдуль-Азіза ібн Абдуррахмана Аль Сауда нанесла удар зсередини держави, попередньо забезпечивши його грошима і зброєю. У свою чергу, Франція дала політичну підтримку Мухаммаду Али-паші, валію Єгипту, що дозволило йому об’явити війну Халіфату, окупувати Палестину, Ліван і Сирію.

Потім прийшов час націоналістичних поглядів настроїв і незалежності. Ініціатором ідей націоналізму і незалежності для кожного регіону виступала Англія. Основний акцент робився на арабів і турок; для цього Англія заснувала два центри:один — в Стамбулі, другий — в Бейруті, з метою нанесення ударів по Османському Халіфату зсередини, щоб тим самим створити політичний вакуум. Потім прийшов період, коли англійський агент Кемаль Ататюрк зміг проголосити незалежність Туреччини від решти мусульманських регіонів. Так 28 Раджаба 1342 р.х. (3 березня 1924 р.) Ататюрк об’явив Туреччину світською республікою.

Після скасування Халіфату Умма вступила в епоху пітьми і джахілії. Мусульмани втратили свою велич, могутність, образ життя, вони стали розрізненими. Сьогодні наступила сота річниця руйнування держави мусульман, втрати ними влади. Дана річниця є найболючішою для мусульман. Чим більше минає років, тим більше страждань і ран на тілі Умми. Ворог Ісламу і мусульман не зупинився лише на руйнуванні Халіфату, він встановив на його землях маріонеткові режими, які продовжили утискати і пригноблювати Умму. Захід боїться, що Халіфат повернеться знов, тому він веде запеклу боротьбу проти Ісламу і мусульман, щоб вони (Іслам і мусульмани) не змогли повернутись на світову політичну арену.

Незважаючи на цей слабкий стан Умми, у цьому році ми стали свідками того, як сіоністи просили про офіційну нормалізацію відносин з арабськими режимами. Усім відомо, що арабські режими є інструментом в руках Заходу. Але при цьому сіоністи просять їх про офіційну нормалізацію відносин. Це вказує на той факт, що сьогодні вороги Ісламу і мусульман слабкі, охоплені страхом і панікою Всевишній сказав:

لَن يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذًى وَإِن يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الأَدُبَارَ ثُمَّ لاَ يُنصَرُونَ

«Вони не завдадуть вам ніякої шкоди, окрім докучання. Якщо ж вони будуть битись з вами, то повернуться до вас спиною, після чого їм не буде надана допомога» (3:111).

Сіоністи відчувають, що повернення Халіфату — не за горами, а це підштовхує їх шукати захисту у арабських правителів. Аллах говорить:

ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُواْ إِلاَّ بِحَبْلٍ مِّنْ اللّهِ وَحَبْلٍ مِّنَ النَّاسِ

«Де б ви їх не застали, їх спіткає приниження, якщо тільки вони не опиняться під покровительством Аллаха і покровительством людей» (3:112).

Не маючи зв’язку з Аллахом, сіоністи вимушені шукати захисту у арабських правителів.

О, мусульмани, відкиньте нормалізацію відносин з сіоністами, встановіть свою державу, яка врятує людство від гніту капіталізму, змінить політичну карту світу, понесе Іслам і його справедливість іншим народам. І тоді не залишиться жодного дому, куди б не увійшов Іслам, навіть якщо це ненависно многобожникам і невіруючим.

Сьогодні, у соту річницю руйнування Халіфату, ми закликаємо вас приєднатися до Хізб ут-Тахрір для повернення статусу Умми і гідного положення людству. Аллах сказав:

هُوَ ٱلَّذِيٓ أَرۡسَلَ رَسُولَهُۥ بِٱلۡهُدَىٰ وَدِينِ ٱلۡحَقِّ لِيُظۡهِرَهُۥ عَلَى ٱلدِّينِ كُلِّهِۦ وَلَوۡ كَرِهَ ٱلۡمُشۡرِكُونَ

«Він — Той, Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом і релігією істини, щоб піднести її над рештою усіх інших релігій, навіть якщо це ненависно многобожникам» (61:8,9).

#أقيموا_الخلافة
#ReturnTheKhilafah
#YenidenHilafet
#خلافت_کو_قائم_کرو

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Каббас — Ємен
2 Раджаба 1442 р.х.
14.02.2021 р.

Головне меню