Володарів розуму тепер не обдурити тероризмом

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Агентство «Рейтер» в суботу 14 листопада повідомляє, що один із учасників нещодавніх паризьких нападів був сирійцем, прибулим до Франції з біженцями через Грецію. Французькі ЗМІ обговорювали в суботу новину про знаходження сирійського паспорта на тілі одного з тих, хто здійснив напади в Парижі. Французьке телебачення, у свою чергу, також транслювало новину про те, що був знайдений паспорт громадянина Єгипту в іншого терориста в Парижі біля головного стадіону міста. Також французькі ЗМІ повідомили, що один з учасників нападів був громадянином Франції і мав зв'язок з екстремістським угрупуванням «Ісламська Держава», яка взяла на себе відповідальність за ці напади.

Незважаючи на різні місця зйомки, мови і деякі технічні подробиці, все ж режисура - майже одна, виробники - ті самі, а фільми - усі під однією назвою «тероризм» з максимальною точністю у підборі часу демонстрації та у підборі злочинців, які завжди, за випадковим збігом, забувають свої посвідчення особи або паспорта на місці злочину. Це схоже на нещодавній інцидент з «Charlie Hebdo», коли природним було те, що винуватці його - або араби, або західні мусульмани, пов'язані з мусульманами-екстремістами, і, загалом, в підсумку винен Іслам. І ось черговий збіг - подія, що відбулася в п'ятницю ввечері в Парижі, після серії подібних подій в Туреччині, Єгипті, Іраку і в Лівані. Паризькі події відбулися за день до зустрічі міністрів «контактної групи», яка відбулася в суботу 14 листопада у столиці Австрії Відні за участі представників 20 країн. Одне з головних питань цієї зустрічі - ухвалення основних напрямів політичного переходу в Сирії, де збройний конфлікт триває вже протягом майже п'яти років. Але курс зустрічі був змінений, особливо враховуючи те, що всі присутні, як сказала міністр закордонних справ ЄС Федеріка Могеріні, «країни, що беруть участь у переговорах по Сирії у Відні, майже всі відчули схожий біль, горе і шок протягом останніх тижнів». Це було зроблено для того, щоб розширити шлях для військового втручання в Сирії, щоб відразу вирішити кризу в Сирії і перемогти «Ісламську Державу», яка взяла на себе відповідальність за ці теракти - це виходить з їхніх слів. І саме про це сказав Лавров, міністр закордонних справ Росії: «У нас немає виправдань, щоб не робити більше, щоб завдати поразки« ІДІЛ»».

Безбожники Заходу, від яких вислизає горда Сирія, яка відмовилася навіть від підтримки мусульманських правителів-агентів, об'єднуються під парасолькою тероризму, який насправді є їх продуктом. І, незважаючи на їхні забаганки і роз'єднаність, вони об'єднуються навколо розділу багатств мусульманських країн, бо в Сирії у них один інтерес - знищення ісламського проекту. Франція переживає скрутне економічне становище, але, незважаючи на це, сьогодні, після нападів, вона не вважає критичним своє військове втручання у Сирію, більше за те, вона прагне тим самим створити громадську думку у Франції, що підтримує її позицію, адже цими подіями вона торкнулася французів у питаннях їх власної безпеки. А, як сказав Адольф Гітлер: «Тероризм - найкраща політична зброя, оскільки ніщо не діє на людей сильніше за страх раптової смерті». Також Франція сьогодні не бентежитиметься, зачиняючи двері перед біженцями, бо вона знайшла виправдання зачиненню ці небезпечні для неї двері.

Незважаючи на всі ці вправні плутанини та інтриги, опудало тероризму і втручання міжнародних сил для захисту людей не впливає виключно лише на божевільних. Ми звертаємося до наших братів у Сирії, із закликом рухатися вперед і не погоджуватися ані з чим, окрім Ісламу, не замінюючи його нічим, адже Всевишній Аллах - з ними, Він допомагає їм і Він обдарує їх перемогою, незважаючи на те, що це ненавидять нечестивці. Істину повідомив Посланник Аллаха ﷺ, коли сказав: «Не припинить група людей з моєї громади твердо дотримуватися наказів Аллаха, і не зашкодять їм ті, хто виступає проти них. Вони будуть битися з ворогами Аллаха. Як тільки закінчиться одна війна, почнеться війна з іншими. Аллах зіб'є серця деяких народів для битви проти них - тим самим Аллах наділить їх прожитком від них (із захопленням трофеїв). Так триватиме до тих пір, поки не прийде година, схожа на найтемнішу ніч, і, будучи занепокоєними від цього, вони вдягнуть кольчуги». І сказав Посланник Аллаха ﷺ: «« ... вони - жителі Шаму», - потім Посланник Аллаха ﷺ так вказував пальцем на Шам, що він у нього почав боліти» (передає Бухарі).

 
Автор: М. Дора аль-Баккуш – Тунис
За матеріалами газети «Ар-Рая»
6 Сафара 1437 х.
18.11.2015 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню