Усе сильнішою стає рішучість змови проти народу Шаму

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Безпрецедентним чином прискорюються події у Сирії, особливо після нещодавніх переговорів у Відні, які завершилися спільною заявою, підписаною країнами-учасницями переговорів.

У заяві йдеться: «Представники 17 держав разом з Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй та Лігою арабських держав домовилися під час зустрічі у Відні про конкретний графік формування перехідного уряду у Сирії протягом шести місяців і про проведення виборів протягом 18 місяців, незважаючи на наявні розбіжності щодо долі Башара Асада», - передає «Аль-Арабія» (www.alarabiya.net) і «Франс Прес»(АFP) від 14.11.2015.

А для застосування того, про що було домовлено у Відні, з'явилися невтомні зусилля опозиції по формуванню нового політичного органу для проведення переговорів з режимом. Так, Саудівська Аравія оголосила в четвер 19.11.2015 про організацію в середині грудня конференції, спрямованої на об'єднання течій сирійської опозиції. Постійний представник Саудівської Аравії в ООН Абдуллах аль-Муаллем сказав, що його країна прагне до возз'єднання сирійської опозиції і до допомоги їй у просуванні «єдиним словом і єдиною позицією». Він додав, що конференція буде включати в себе «все спектри опозиції», включаючи особистостей, які проживають всередині Сирії.

Міжнародний спеціальний посланник по Сирії Стаффан де Містура заявив, що конференція сирійської опозиції, яка відбудеться у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, являє собою гарну можливість для врегулювання кризи і припинення вогню на порядку денному майбутніх переговорів. Де Містура сказав, що конференція являє собою можливість сформувати делегацію, що представляє всі течії опозиції на майбутніх переговорах з режимом у Женеві.

Він додав, що отримав імена і склад делегації на женевських переговорах, вказуючи на те, що можливість для сторін досягти успіху у договорі по припиненню вогню в Сирії під час Женевської конференції є безпрецедентною, передає «Аль-Джазіра» (www.aljazeera.net) від 21.11.2015.

Відображаючи міжнародні зусилля з припинення вогню в Сирії, з'явилася на світ заява представника «Джейш аль-Іслям» («Армія Ісламу») Ісляма Аллуша на сторінках інтернет-ресурсу з проведення переговорів: «Насправді ініціатива по припиненню вогню була висунута одним з міжнародних посередників колишньому главі шаріатського комітету Дамаска і його околиць Шейху Саїду Дарвішу. Останній же, у свою чергу, поставив це питання перед військовими угрупуваннями і цивільними волонтерами». Він також додав: «Ми ж в «аль-Джейш Іслям" вивчаємо це питання в Раді керівників». Сайт «Ми всі партнери для батьківщини» (all4syria.info) передав з посиланням на джерело у Східній Гуті його слова в середу про те, що «всі загони Східної Гути погодилися на перемир'я, що припускає припинення вогню з силами сирійського режиму протягом 15 днів, починаючи з шостої години ранку в четвер», чого так і не сталося. Джерело, що побажало не називати свого імені, сказало, що цей період є періодом випробування між сторонами, і, у разі успіху його проходження без порушень, в найближчі дні будуть пропонуватися й інші рішення. Джерело вказало на переговори між «Джейш аль-Іслям» на чолі з Захрані Аллушем, з одного боку, і між високопоставленим російським чиновником - з іншого боку - у спробі досягти перемир'я у Східній Гуті, де «Джейш аль-Іслям» є найбільшим фронтом за чисельністю і озброєнням. За словами джерела, пункти перемир'я включають у себе припинення бомбардувань усіх міст і сіл Східної Гути, отримання гуманітарної допомоги, матеріалів і медикаментів, припинення вогню на фронтах з обох сторін і відкриття всіх КПП.

Говорячи ж про реалізацію механізму припинення вогню, де Містура в інтерв'ю лондонській арабській газеті «Аль-Хаят» (http://www.alhayat.com/) в суботньому номері від 21.11.2015 зазначив: «На наступному тижні в нас буде повна команда для роботи над декількома варіантами і параметрами, щоб у нас був якийсь формат моніторингу припинення вогню. Очевидним є те, що в нинішній ситуації не слід очікувати поширення тисяч спостерігачів, як це було у дні (колишнього посланника ООН) Кофі Аннана», - пояснюючи, що «там буде невелика присутність, але дуже ефективний нагляд. Я не можу сказати вам сьогодні, що це за вид контролю, однак на прикладі ез-Забадані - Фуа - Кафар (міста в Сирії) був хороший досвід, який може бути досліджений». І продовжив: «Однак те, що я можу собі уявити, це те, що припинення вогню досягається не Організацією Об'єднаних Націй, а країнами-учасницями у Відні».

Де Містура розповів, що Королівство Йорданія «підготує список опозиційних фракцій, що вважаються помірними, які, отже, можуть взяти участь у цих переговорах», підкресливши, що «цей список має бути завершений до кінця року». Він також вказав, що «як тільки завершиться формування делегації з представників опозиційних сил, відразу ж стає можливим реалізація припинення вогню в Сирії у районах, підконтрольних обом сторонам, тобто режимові і поміркованій опозиції, однак це не буде включати в себе райони, контрольовані джихадистами».

Ці кроки показують зацікавленість Америки в успіху політичного рішення, тому вона використовує для цього всі свої інструменти з маріонеткових правителів і опозиції, яка погодилася слідувати її політичному рішенню. Також всі ці кроки показують, що проамериканський злочинний маріонетковий режим більше не в змозі протистояти повстанцям, а тому Америка поспішила до його порятунку шляхом надання підтримки, чи то за допомогою Ірану або Росії, тому вона працює над усуненням революції Шама шляхом переговорів з режимом тирана.

А тому бережися, народе Шама, тому що Америка прийшла до вас і привела свою свиту, щоб не дати вашій революції зібрати свої плоди - повалення режиму і встановлення Шаріату Аллаха. Знайте, що слідування американському політичному рішенню призведе до руйнування і загибелі, і той, хто пішов цим шляхом - шляхом американського політичного рішення, - вчинив злочин, що досягає ступеня найбільшої зради щодо Ісламу і мусульман!    


Мунір Насир
Член Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
Газета «Ар-Рая»
13 Сафара 1437 х.
25.11.2015 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню