«Основи» учасників конференції в Ер-Ріяді - це нехтування основами революції Шама і пролитою кров'ю народу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Поза сумнівом, той, хто стежить за американською політикою в Сирії, за її прийомами і способами, бачить, що вона розкрила багатьох своїх агентів в регіоні, тому благословенна революція Шама ніяк не піддається її політичному рішенню. Це, у свою чергу, штовхає Америку розкривати свої справжні цілі і плани. І тому вона відкрито оголосила те, що майбутню Сирію вона хоче бачити світською і демократичною країною. Це трапилося тільки через ісламську спрямованість революції Шама і вимоги його жителів праведного Халіфату за методом пророцтва.

Джон Керрі, держсекретар США, виступив із заявою від 22.10.2015 р за підтримки своїх союзників і агентів у регіоні - Росії, Туреччини та Саудівської Аравії, - заявляючи про те, що цей міждержавний квартет домовився про майбутнє Сирії як однієї країни, керованої світським демократичним режимом, особливо вказавши на «необхідність боротьби з угрупованнями, що відкидають політичне рішення в Сирії». Після того сталася конференція у Відні, на якій була окреслена дорожня карта американського політичного рішення.

Учасники цієї конференції протягом переговорів домовилися про створення перехідного уряду в Сирії через шість місяців і про проведення виборів у країні через вісімнадцять місяців під егідою ООН. Країни-учасниці переговорів у Відні вирішили почати негайні переговори з опозиційними угрупованнями і докласти зусиль для створення перших переговорів між злочинним сирійським режимом і опозицією. Саме цим квапливо зайнявся режим династії Саудів, з чим і пов'язане скликання конференції в Ер-Ріяді 09-10.12.2015, в якій брали участь представники угруповань і організацій, а також окремі особи.

Метою конференції було складання заключної заяви, в якій повинні бути виражені їх основи і цілі. Головною основою стало те, що Сирія повинна бути світською державою, тобто система, яка буде правити мусульманами Шама після всіх цих жертв і пролитої крові, буде світською і демократичною що відокремлює релігію від життя. Також учасники цієї конференції висловили своє неприйняття тероризму у всіх його проявах, а отже, вони встануть в один ряд разом зі злочинним режимом проти інших угруповань, з якими раніше билися пліч опліч, бо тепер ті угруповання будуть поміщені в список терористичних.

Після того, як Йорданія була уповноважена створити попередній список терористичних груп у Сирії і надати його ООН - з цього питання ще очікується засідання 18.12.2015, - учасники конференції підтвердили свою відмову від присутності всіх «іноземних бойовиків», які прийшли надати допомогу жителям Шама, захищати їх честь і гідність, як і висловили готовність почати переговори з представниками Башара Асада, вбивці жінок, дітей і старих, спираючись на «заяви в Женеві» від 30 червня 2012 року, а також на відповідні міжнародні резолюції, що служать певним еталоном переговорів, відповідно до якого у мусульман на землі Шама не буде ніякої ролі у визначенні подальшої долі цієї країни. Більше того, всім сирійцям нав'язується рішення цих резолюцій під керівництвом ООН. Учасники переговорів заявили про те, що незгодні з резолюцією готові надати допомогу ООН і міжнародному співтовариству під егідою припинення вогню...

Такими є деякі з їх основ, уважно придивившись до яких можна побачити досконалу гармонію з тим, чого хочуть західні країни на чолі з Америкою . Більше того, це і є суть того, чого Америка хоче, бо статус Сирії як світської держави був затверджений Америкою разом з її союзниками і агентами, так само як і була затверджена боротьба з будь-якими угрупованнями, які відкинуть її план політичного рішення в Сирії (і які вона назвала терористичними). На самій нараді ці угруповання були позначені такими ще до того, як був складений власне сам список з назвами тих угруповань. Рішення про це приймає Америка, вона ж створює тимчасовий уряд, вона ж пише конституцію, вона ж проводить вибори. Все це буде можливим тільки після схвалення Америкою під прикриттям ООН.

Америка почне свою гру в демократію, надаючи людям вибір між гіршим і ще гіршим. Ми бачимо, що насправді ті, хто засідав на конференції в Ер-Ріяді, не мали ніякої ваги у прийнятті рішень. Вони всього лише підтримали боротьбу з тероризмом і висловили готовність робити те, що від них потрібно, будучи байдужими до крові шахідів і до всіх жертв, понесених від убивств, блокади і голоду. Це - не що інше, як один з наслідків прийняття брудних політичних грошей і прихильності до прихильників невірного Заходу. Той, хто придивиться до цих основ, побачить, що вони геть суперечать Шаріату Аллаха ﷻ, не є шаріатськими і, взагалі, ґрунтуються на відділенні релігії від держави, і з них виходять тільки лише регіональні системи, тобто закони, створені людиною, вони ставлять вище законів Творця людини.

Аллах ﷻ говорить:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних? »(5:50)

Аллах ﷻ встановив для нас основи, які не змінюються під пристрастями людей. Це - закони Шаріату, що виходять з акиди «Немає бога крім Аллаха, Мухаммад - Посланник Аллаха». На чолі цього Шаріату стоїть закон про правління тим, що послав Аллах, за допомогою встановлення праведного Халіфату за методом пророцтва, до якого закликає народ Шама і заради якого він проливав свою кров.

Сказав Аллах ﷺ:

إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Рішення приймає тільки Аллах. Він велів, щоб ви не поклонялися нікому, крім Нього. Це і є права віра, але більша частина людей не знає цього» (12:40).

Друге, що вимагає народ Шама, - це звільнення від країн невіри і від їх впливу. Це те, що наказав нам Аллах ﷻ, коли сказав:

وَلَن يَجْعَلَ اللَّـهُ لِلْكَافِرِ‌ينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відчинить невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Третя вимога народу - це повалення режиму з усіма його основами і символіками. Сказав Посланник Аллаха ﷺ:

ستكون أمراء فتعرفون وتنكرون فمن عرف برئ ومن أنكر سلم ولكن من رضي وتابع

«Будуть правителі, і ви будете їм наказувати схвалюване і забороняти засуджуване. Той, хто наказав схвалюване, залишився невинним, а хто заборонив засуджуване - врятувався. Але той, хто залишився задоволений і послідував...» (передав Муслім).

У зв'язку з цим ми знаходимо, що вимогами благословенної революції Шама є закони Шаріату, які Аллах ﷻ зробив обов'язковими для всіх мусульман. Ці закони не змінюються і не зникають за бажанням Заходу. Кожен, хто бажає перемоги від Аллаха ﷻ, повинен зобов'язати себе наказами Аллаха і не брати участь у змовах проти Ісламської Умми, не бути інструментом в руках ворогів Ісламу для зведення нанівець благословенної революції Шама і не зраджувати жертви людей. Ми нагадуємо їм про покарання Аллаха і про Його гніві. Мусульмани на землі Шама після всіх цих жертв, що вони принесли, не погодяться на те, чим задоволений Захід, натомість того, чим задоволений Аллах! Ми закликаємо мусульман на землі Шама відмовитися від всякого, хто хоче торгувати кров'ю їх синів на ринку зради! Кров наших шахідів і жертви нашого народу не є предметом торгівлі. А ті, хто чинить несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться.

 

Автор: Ахмад Абд аль-Ваххаб
Газета "Ар-Рая"
Глава інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір / Вілаят Сирія
5 Рабі уль-авваль 1437 року
16.12.2015 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню