Прояснення стосовно саміту США-ССАГПЗ: коли панують карлики!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У четвер 21.04.2016 в Саудівській Аравії завершив свою роботу саміт США і РСАДПЗ (Рада співробітництва арабських держав Перської затоки), підсумком якого стало видання комюніке. По завершенню саміту президент США Барак Обама самотужки, без участі саудівської сторони, провів прес-конференцію, і, здавалося, це вказувало на те, що Обама після прибуття в країну не був прийнятий ані саудівським королем, ані його наступником, ані наступницею його наступника, а був зустрінутий послом США в Саудівській Аравії, аміром Ер-Ріяда і саудівським міністром закордонних справ.

Більшість ЗМІ висловило зауваження в зв'язку з таким прийомом, що це вказує на напружені відносини між Саудівською Аравією та Америкою і це несе в собі повідомлення про гнів саудівської сторони... Але насправді неможливо собі уявити, щоб Саудівська Аравія на чолі з американською маріонеткою Сальманом, Мухаммадом ібн Наїфом і Мухаммадом ібн Сальманом могла схилитися до гризні з Америкою, нехай навіть за протоколом! Саудівська Аравія на чолі з американськими маріонетками проводить повноцінну політику брехні і поспішає назустріч бажанням Америки, захищаючи американські інтереси і вплив у Ємені, Сирії, Іраку та Єгипті. Так як же можна уявити, щоб покірний раб сперечався зі своїм господарем?!

Однак цей стиль прийому несе в собі два сигналу. Перший сигнал криється в тому, що Америка вважає Саудівську Аравію своїм володінням і регіоном її абсолютного впливу після приходу до влади Сальмана і його оточення. А тому після сходження з літака Обама спочатку привітав американського посла Джозефа Вестфала і жінку, супроводжувала його; він розмовляв з ним короткий час, а потім привітав аміра Ер-Ріяда і саудівського міністра закордонних справ. В цьому і є сигнал для тих, хто розмірковує про те, що Америка вважає Саудівську Аравію своїм володінням і регіоном її абсолютного впливу.

І другий сигнал - про того, хто змінить короля Саудівської Аравії: Мухаммад ібн Наїф або Мухаммад ібн Сальман? А спроби Мухаммада ібн Сальмана опинитися на троні замість Мухаммада ібн Наіфа стали очевидними для всіх. І, можливо, у Сальмана є бажання домогтися схвалення Обами для коронації свого сина, а відсутність одного з них залишає питання підвішеним. Британська газета «The Independent» повідомила в своєму коментарі до візиту Обами наступне: «... питання щодо звільнення влади на користь будь-якого з наступників - Мухаммада ібн Наіфа або Мухаммада ібн Сальмана, сина-спадкоємця, - дуже важке і покрите таємницею. А тому вакуум у владі зберігається, і його важко пояснити. Як і не допомагає пояснити це положення саморуйнування саудівської зовнішньої політики, те, що відбувається в даний час, раптова зміна дбайливого використання нафтового багатства для досягнення зовнішньополітичних цілей, як і ведення Саудією збройних конфліктів для досягнення зовнішньополітичних цілей», - повідомляє єгипетська газета http: // www. elbadil.com/ від 23.04.2016.

Крім протокольного прийому, зустріч Обами з главами та представниками держав Перської затоки в Саудівській Аравії і результати цієї зустрічі не далекі від політики Сполучених Штатів у регіоні. Американський журналіст Джеффрі Голдберг привів слова Обами, сказані ним в журналі «The Atlantic» в березні цього року: «Конкуренція між саудівцями і іранцями, яка сприяла розпалюванню війни і хаосу в Сирії, Іраку та Ємені, вимагає від нас сказати нашим друзям, а також іранцям, що вони повинні досягти ефективного способу співіснування між двома країнами в стані «холодного» миру. Підхід, який говорить нашим друзям: «Ви маєте рацію, Іран є джерелом всіх проблем, і ми будемо підтримувати вас по відношенню до Ірану», - означатиме, головним чином, що в той час, як ці сектантські конфлікти продовжують розпалюватися, а наші друзі в Перській затоці - які є нашими покірними друзями - не володіють здатністю загасити вогонь самостійно, або ж їм не надано можливості впоратися з опонентом поодинці, означатиме незабаром, що ми збираємося почати вступати в регіон і використовувати військову силу для вирішення цих суперечок. І це не буде ні в інтересах Сполучених Штатів, ні на користь Близькому Сходу», - повідомляє http://arabi21.com/ від 15.03.2016.

Така «обамівська» рівновага - «...мирне співіснування і встановлення«холодного» миру» - означає, що Америка бажає зберегти Іран «оголеним мечем» перед обличчям держав Перської затоки, тому що ця рівновага має на увазі повне їх підпорядкування США в обмін на захист, чому і був присвячений саміт. Обама сказав після закінчення саміту, що «його країна буде продовжувати боротися з організацією «ІДІЛ»», і пояснив, що адміністрація США буде нарощувати співпрацю в області безпеки з РСАДПЗ з метою сприяння їх обороноздатності. Президент США спробував заспокоїти країни Перської затоки з приводу діяльності Ірану в регіоні і підтвердив прихильність Вашингтона тому, щоб сприяти державам Перської затоки на противагу просування Тегерана. Він також сказав, що ядерна угода не означає відсутність звернення уваги на діяльність Ісламської Республіки Іран, особливо - на ракетні випробування і поставки зброї своїм союзникам. Він зазначив, що «Сполучені Штати зацікавлені в дотриманні Іраном умов ядерної угоди...», - http://www.alhurra.com/ від 21.04.2016. І зацікавленість США в дотриманні Іраном умов є замковим каменем у цій рівновазі!

Також в підсумковій заяві цього небезпечного саміту наводиться така особливість: «Керівники заслухали доповідь спільного засідання міністрів оборони країн Перської затоки і Сполучених Штатів, в якій підкреслюється важливість військових навчань між РСАДПЗ і Сполученими Штатами, заявивши, що вони негайно приступлять до планування спільних військових навчань в березні 2017 роки для демонстрації спільних військових можливостей обох сторін. Рада співробітництва схвалила якнайшвидше здійснення нової ініціативи для підготовки відібраних з'єднань з сил спеціального призначення країн РСАДПЗ, щоб сприяти просуванню спільних оперативних можливостей у боротьбі з тероризмом», - передає http://www.trtarabic.tv/ від 22.04.2016. Підготовка відібраних з'єднань з сил спеціального призначення країн Перської затоки означає, що Америка хоче зібрати армію солдатів з народів регіону, лояльних до неї, і використовувати їх в майбутніх боях. Це - одна з американських стратегій, уособлена в закулісному лідерстві. Так навіщо ж Америці боротися своїми солдатами, якщо вона знайшла тих, хто стане боротися замість неї в регіоні?!

Таким чином, зустріч Обами з лідерами країн Перської затоки відбулася як оголошення про те, що регіон Перської затоки є сферою виняткового впливу США, що американський захисний зонт не є безкоштовним сервісом і що перед країнами Затоки знаходяться дві небезпеки: Іран та «ІДІЛ», - і ключ від обох небезпек знаходиться в руках Америки. Такі підсумки панування карликів над Ісламською Уммою; і замість того, щоб багатство Умми і її величезні можливості були причиною її могутності і престижу, вони залишаються в руках правителів-карликів - інструментів покірності, приниженості і нікчемності, що приносять ворогам Умми підношення в знак своєї доброзичливості і підпорядкованості. Бути може, в недалекому майбутньому Всевишній затвердить для цієї Умми праведне завершення, в якому будуть звеличені покірні Йому і принижені прихильники гріхів і непослуху, в якому буде здійснюватися правління Ісламу і будуть відправлені армії, якими буде вигнана Америка і все її маріонетки і прихвосні!

Газета «Ар-Рая»
Абдуллах аль-Махмуд
20 Раджаб 1437
27.04.2016

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню