Газета «Ар-Рая»: Огляд новин від 8.02.2017

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

О мусульмани! О жителі Шаму! Звернення до кожного повстанця: у нас є рішення і ми пропонуємо його вам, а тому нема більше виправдання нікому із вас і нема у вас аргументів. Ми знаходимось серед лих, що оточили нас, невже ви не розумієте?!

 

أَوَلَا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ

«Невже вони не бачать, що кожного року вони піддаються випробуванню один або два рази? Вони не розкаюються після цього і не поминають назидання» (9:126).

Ми звертаємось до вас як індивідуально, так і в загалом, ми звертаємось до володарів сили у ваших повстанських угрупуваннях ... Ми закликаємо вас згуртуватись під політичним, щирим керівництвом, яке прагне встановити правління Ісламу, Державу Ісламу, Праведний Халіфат... Це — істина! До вас звертається партія першопрохідців, яка не бреше своїм людям, до вас звертається Хізб ут-Тахрір, відомий вам, працюючий з вами та серед вас. Ви самі знаєте про Хізб по своєму досвіду, знаєте, що увесь цей час він говорив вам правду давав вам вірні поради ... Хізб ут-Тахрір прямо та відкрито закликає вас загасити, з дозволу Аллаха, вогонь міжусобиць, що розпалюється, та зачинити пролом, пробитий у нашій спільній стіні... Чи протягнете ви свої руки до нас подібно тому, як ми протягнули свої до вас? Якщо так, то ми зможемо допомогти один одному та набудемо успіху в обох світах , і це буде шарм найбільшим досягненням!

إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَنْ كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається і присутній при цьому» (50:37).

Невірний Захід та його лицемірна політика топчуть ногами своїх же ідолів.

Критика на адресу журналу «Der Spiegel» з причини карикатур на Трампа, що відрубав голову статуї Свободи

Німецький журнал «Der Spiegel» потрапив під повсюдну критику, яка обрушилася на нього через розташовану на лицьовій сторінці нещодавнього номера карикатури із зображенням президента США Дональда Трампа, що тримає кинджал в одній руці та відрубану голову статуї Свободи — в іншій, а поруч приписане гасло «Америка перш за усе!».

Низка газет напала з критикою на «Der Spiegel», а Олександр Граф Ламбсдорф, заступник голова європейського парламенту, назвав цю карикатуру «позбавленою смаку».

Він додав, що карикатура «більше говорить нам про саму газету «Der Spiegel», аніж про Трампа».

Автор карикатури Ідаль Родрігес заявив, що його малюнок виражає «вбивство демократії».

В останній час німецько-американські відносини погіршились, тому що коли Трамп вступив на посаду у Білому домі , то наразив критиці політику німецького канцлера Ангели Мєркєль.

Трамп назвав її політику «катастрофічною помилкою» за те, що та дозволила прийняти більше мільйону біженців у себе у країні, більша частина з яких — це вихідці з Близького Сходу.

Помічник Трампа по справах торгівлі нещодавно виступив з нападками на адресу німецького уряду, сказавши, що він скористався зниженням валюти євро для досягнення комерційної вигоди.

Карикатура на першій сторінці журналу «Der Spiegel» схожа на малюнок, зображений у газеті «New York Daily News», у її грудневому випуску минулого року, з тією відмінністю, що той малюнок не мав такої разючої схожості з Трампом, як карикатура, зображена у «Der Spiegel».

Родрігєс, який прибув до США у якості біженця з Куби у 1980 році, у своєму інтерв’ю газеті «Washington Post» заявив: «Я захотів порівняти Трампа з «ІДІЛ», тому що вони обидва — екстремісти».

Редактор «Der Spiegel» Клаус Брінкбоймер, коментуючи статтю, до якої прикладалась карикатура, сказав, що Трамп захотів «заснувати неліберальну демократію».

Білий Дім звинуватив низку ЗМІ у т.з «безвідповідальній передачі інформації, мета якої — викривити образ американського президента та його нової адміністрації» («BBC Arab», 04.02.2017).

Ар-Рая: коли німецька газета «Der Spiegel» випускає карикатуру на Трампа, зображаючи його з відрубаною головою статуї Свободи у руках, західні діячі починають критикувати цю газету з усіх сторін, забуваючи геть про свободу вираження думки, якою вони хизуються з ранку у до вечора, так само як і забувають свої ж слова про те, що свобода вираження думки не повинна бути обмежена і що у це треба вірити повністю без усяких умов. У той же самий час, коли французька газета «Шарлі Ебдо» та численні західні видання поширюють карикатури на Пророка Мухаммада ﷺ, і мусульмани починають вставати проти цього огидного вчинку, відмовляючись миритись з глузуванням над Пророком ﷺ, увесь Захід та зрадники-вихідці із Ісламської Умми єдиними голосом виступають у захист таких знущань над Пророком ﷺ, заявляючи, що свобода вираження думки є недоторканою, що неможна її забороняти та боротися з нею, що будь-яка особистість та будь-яка сторона мають право як завгодно виражати свою думку, яку вони сповідують і у яку вірять.

Вони уподібнюються у своїх вчинках невігласам до ісламського періоду, які виготовляли своїх ідолів власноруч, поклонялись їм, освічували їх та приносили їм жертви, але у час голоду їли свої ідолів. Ось так і Захід власноруч створив собі ідола, а коли той став заважати його інтересам, роздавив його своєю ж ногою. Нехай погубить їх Аллах!

Хто звільнить мусульман Палестини, о армії мусульман?!

Іудейське утворення засудило палестинську дівчину на 6 років в’язниці

О неділі уряд іудейського утворення присудив тюремне ув’язнення строком на 6 років шістнадцятирічній дівчині по звинуваченню у носінні ножа з метою спроби нападу, як передає палестинське медіаджерело «Наді ль-Асір».

Джерело,яке передало новину, заявляє, що Мінар Шувайкі «була заарештована у грудні 2015 року під час її повернення із школи під приводом носіння при собі ножа».

Згідно інформації «Наді ль-Асір», у число 7000 заарештованих євреями палестинців знаходиться 58 жінок, із яких 13 — неповнолітні. Загальне число заарештованих, не які не досягли 18 років, складає 350 людей (alhayat.com, 05.02.2017).

Ар-Рая: на початку епохи Ісламської держави жінка - мусульманка отримувала повну опіку та захист так, що халіф особисто на своїй спині ніс їй їжу, якщо вона зголодніє, халіф вів уперед армію, якщо вона просила по допомогу, і відповідав на її прохання «О Муатасім!»... Прохання такої жінки спонукало Мухаммада ібн аль-Касіма, командуючого армією мусульман, перевернути догори дном трон царя Сінда за те, що той захопив корабель, що перевозив мусульманок, та полонив їх ... відсутність безпеки для мусульманок спонукало Кутейбу ібн Мусліма схопити того, хто був тому причиною, і відмовився прийняти у якості викупу скарби із золота та срібла, які пропонував той бандит у якості викупу за себе . Кутейба відмовився від його пропозиції, сказавши: «Ні, клянусь Аллахом! Ти більше ніколи не будеш залякувати мусульманок!», — і наказав стратити його. Хіба нема в арміях мусульман праведного чоловіка, відважного командира, який взяв би приклад з Кутейби, нехай помилує його Аллах? Хіба нема того, хто б сказав: «Ні , клянусь Аллахом! Ти більше ніколи не будеш залякувати мусульманок!», — і мобілізував би свої армії, щоб знести з обличчя землі це іудейське утворення, звільнити Палестину та позбавити її народ від злочинців?!

Халіфа Хафтар брехливо стверджує про свою прихильність інтересам народу Лівії.

Хафтар закликає міжнародну спільноту дозволити лівійцям самим вирішувати, що їх влаштовує

Головнокомандуючий лівійською армією Халіфа Хафтар закликав міжнародну спільноту дозволити лівійцям самим вирішувати свої справи, виразивши готовність створити союз з Росією та США по боротьбі з тероризмом.

Інформаційне агентство «AFP» цитує слова Хафтар, а промовлені в інтерв’ю французькому журналу «Le journal du Dimanche»: «саме лівійці повинні вирішувати, що їх влаштовує, а міжнародна спільнота повинна лише підтримувати ці рішення».

Хафтар піддав критиці посланця ООН у Лівії Маріна Коблєра, вказуючи на те, що лівійці ненавидять Коблєра і прозвали його «дияволом». З цього приводу Хафтар заявив: «Міжнародна спільнота не розуміє реальності ситуації ... вона має неправильну інформацію і опирається на неї у прийнятті рішень, взагалі не придатних до реалізації».

Також він піддав критиці політику офіційного Парижу у відношенні лівійців , підкресливши, що «Франція надає політичну допомогу особам, що не мають влади у своїх руках».

Раніше Хафтар об’являв війну терористичним угрупуванням на сході Лівії, що контролюють , зокрема, м. Бенгазі — друге місто Лівії. Після цього національна армія Лівії повернула під свій контроль більшу частину міста (журнал «Сьогодні», 05.02.2017).

Ар-Рая: це заклик Хафтара є усього лише частиною конфлікту інтересів між Америкою та Європою, зокрема — Британією, за вплив у Лівії. Хафтар є старим та щирим агентом Америки, який прагне обслуговувати її інтереси та втілювати її політику у Лівії. Він сумлінно працює над виштовхуванням впливу Британії, що укорінився у Лівії, для того, щоб звільнити місце для своєї хазяйки Америки. Сам він абсолютно не має ніякої прив’язаності до Лівії і не збирається захищати її жителів від будь-яких ворогів.

Правителі мусульман легковажно відносяться до себе самих та до ворогів Умми.

Індонезія переступає через «ображання» Австралії та відновлює військову співпрацю з нею

Головнокомандуючий австралійською армією Ангус Кепмбєлл зустрівся з військовими лідерами Індонезії у Джакарті о середі після призупинення військової співпраці між країнами у минулому січні з причини «принизливих» учбових матеріалів, знайдених на австралійській базі.

Кемпбєлл планує зустрінутись зі своїм індонезійським колегою Джатутом Нурмантіо та головою штабу індонезійських військ Муліуну, як про це повідомив офіційний представник армії Індонезії, що відмовилась давати коментарі журналістам про те, які питання будуть зачеплені на переговорах.

За даними австралійських ЗМІ, Кемпбєлл буде обговорювати результати розслідування, проведеного міністерством оборони у справі, що сталася, після того, як Індонезія почала вимагати підтверджень у відношенні вищезгаданих учбових матеріалів.

Індонезійський головнокомандуючий об’явив про призупинення військових зв’язків після того, як один із індонезійських офіцерів виявив «принизливі» матеріали у мовному курсі навчання в Австралії наприкінці минулого року.

Нурмантіо заявив, що виявлені матеріали «зачепили індонезійську армію, націю та її ідеологію».

Обидва уряди кинулись заспокоювати ситуацію, а міністр безпеки Індонезії Віранту пізніше заявив, що призупинилась лише приватна програма навчання іноземним мовам, організована раніше у рамках співпраці в Австралії.

Ар-Рая: чого очікують правителі Індонезії? Що може бути більше, аніж ображання їх армії, народу та акиди? За таку образу вони повинні об’явити війну Австралії або, принаймні, припинити з нею усілякі відношення! Але замість цього австралійська військова база продовжує знаходитись на їх території. Вони зверхньо віднеслись до себе та до інших.

Крупні радники Трампа по стратегічним питанням націлені на розпалювання хрестоносної війни проти Ісламу.

Позиція Стівена Беннона відносно Ісламу та конфлікту у регіоні

Сайт «Arab 21» опублікував 5 лютого новину, в якій говориться, що Стівен Беннон призначений на роботу по відновленню «національної американської слави у протиборстві Ісламу» як крупний радник Трампа по стратегічним питанням.

У коментарях говориться, що Беннон має найбільший вплив на Трампа через інших його радників та відштовхується у своїх діях із слів Біньяміна Нєтаньяху, який заявив, що «радикальний Іслам є раковою пухлиною, що має найвищу ступінь небезпеки».

Також у коментарях говориться, що при поверненні до розглядання того, що розміщував Беннон на правому сайті «Бріт бірт», яким він керував до того, як приєднався до Трампу, стає ясним, що він вірить у неминучість виникнення війни «Яджудж та Маджудж» (Гога і Магога), а це вказує на ступінь його просякнутості європейським вихованням, що панувало у часи Хрестових походів.

У коментарях говориться, що Беннон сповідує ідею захисту «моральності» Хрестових походів, що виражається у «проголошенні християнством священної війни проти Ісламу». Коментарі також вказують на те, що саме Хрестові походи повернули мусульман тих часів до поняття «обов’язку джихаду».

Єврейський експерт Шаліф цитує слова Беннона в одні із статей: «Те, що відбувається сьогодні, протилежне тому, що було у часи Хрестових походів, тому що сьогодні Іслам скерувався по шляху окупації та руйнування Заходу, що поглинув його силу через секуляристів та лібералів».

Шаліф же усвідомив, що по факту усе обстоїть абсолютно інакше, аніж заявляє Беннон, бо багато хто з європейських істориків, піднімаючи історичні факти, показують, що більша частина випадків утискань, яким піддавались іудеї на протязі їх історії, виходила саме від християн, і саме християни несуть відповідальність за це, а не мусульмани («Arab 21», 05.02.2017).

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню