Міжнародна коаліція розширює свою агресію проти мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

22 березня 2017 року у Вашингтоні відбулась перша з миті обрання Трампа президентом зустріч держав, що входять у міжнародну коаліцію хрестоносців на чолі з Америкою, щоб обговорити питання розподілу у боротьбі з «ІДІЛ» та тероризмом.

На зустрічі взяли участь міністри закордонних справ 68 країн, у тому числі — більшості країн Перської затоки, Єгипту, Марокко, Йорданії, Іраку, Туреччини та інших мусульманських, а також західних християнських країн. Сама зустріч проходила під головуванням нового держсекретаря США Рекса Тіллерсона. Президент США Дональд Трамп публічно пообіцяв зробити боротьбу з «ІДІЛ» пріоритетною задачею коаліції, пообіцявши ліквідувати «ІДІЛ» та її лідера.

Проте, у дійсності цей альянс був заснований лише для боротьби з Ісламом та мусульманами, а не з «ІДІЛ», як це стверджується. Це — явна хрестоносна змова з участю брехливих урядів мусульманських країн.

Реальною метою цього підлого альянсу , заснованого при адміністрації Обами, було скасування революції Шаму, перешкоджання встановленню держави Халіфат у Сирії та запобігання переходу революційної хвилі у сусідні країни. Альянс є лише засобом безбожного колонізатора для протистояння поширенню Ісламу у світі. «ІДІЛ» і так званий «тероризм» є лише ярликами , що навішуються на ворогів колонізаторів у боротьбі проти Ісламської Умми.

Президент США Дональд Трамп заявля, що у нього є таємний план проти «ІДІЛ», з яким він обіцяв розібратись під час своєї президентської кампанії. І ось міжнародні пособники Америки прибули у Вашингтон, щоб ознайомитись з цим планом та виділеною ним у цьому плані роллю.

З іншого боку, ця зустріч є першою дипломатичною подією, організованою держсекретарем США Тіллерсоном. Це його політичний дебют, де держсекретар буде намагатись практикувати політичну діяльність та демонструвати дипломатичні здібності перед міністрами та делегатами, деякі із яких же мають багатий політичний досвід.

Тим не менш, Тіллерсон не відрізняється, принаймні — доки, наявністю певної політичної майстерності, як у його попередника Джона Керри. Тіллерсон досі здається другорядним гравцем в адміністрації Трампа, де головування належить президенту при сприянні консультантів, таких як Стівен Беннон та Джаред Кушнєр, більш важливих, аніж самі міністри. Вони з’являються поруч з Трампом на зустрічах з іноземними лідерами у Білому домі, чого неможна сказати про Тіллерсона.

Ця вашингтонська зустріч відрізнилась тим, що у ній взяли участь міністри закордонних справ та офіційні представники 68 держав, що більше, аніж було при адміністрації Обами. Можливо, це пов’язано з ідеєю розширення та прискорення військової кампанії у Сирії та Іраку. За словами Марка Тонера, представника держдепартаменту США, «на зустрічі коаліції пролунають свіжі ідеї, скеровані на прискорення наших зусиль».

Дане розширення та прискорення при адміністрації Трампа же проявилось у виді нових розправ, що кояться американцями у відношенні сотень невинних та неозброєних громадянських осіб у їх домах, мечетях, школах та таборах Мосула, Алеппо, Раккі та Ідліба, здійснюваних коаліційною авіацією.

Також це проявляється у розгортанні великої кількості сухопутних сил США в іракському Мосулі, щоб забезпечити владу над містом маріонеткам коаліції, та й сирійському місті Табка, щоб надавати підтримку курдським бойовикам у північних районах. Дане розширення та прискорення також проявляється у наданні Пентагону та польовим командирам додаткових повноважень, щоб прискорити військові рішення, що неминуче веде до смертей та руйнувань на території тих, хто не згоден з проамериканським політичним керівництвом. Це — те, що можна стисло сказати про змінення у планах цієї підлої коаліції.

Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хатвані
1 Раджаба 1438 р.х.
29.03.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню