Захист мусульманок Палестини не випрошується у міжнародної спільноти!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

بَكَيْتُ كَمَا لَمْ أَبْكِ مِنْ قَبْلُ، صَرَخْتُ، كَبَّرْتُ، نَادَيْتُ الْمُعْتَصِمَ وَصَلَاحَ الدِّينِ، قُلْتُ وَا رَبَّاهُ، وَا إِسْلَامَاهُ، وَا مُعْتَصِمَاهُ، لَمْ تُجِبْنِي سِوَى جُدْرَانِ الزِّنْزَانَةِ بِصَدَى صَوْتِي

«Я плакала так, як не плакала до того, звеличувала Аллаха, кликала на допомогу аль-Мутасіма, Салах ад-Діна (наших днів). Я волала: «О мій Господь! О мій Іслам! О аль-Мутасім, де ти?». Проте мені відповідали лише стіни камери відлунням мого голосу».

Ці слова були сказані однією мусульманкою під час її останнього затримання, коли з неї зірвали хустку та порвали одяг. Її звуть Хадіджа Хувайс, вона є однією із охоронців мечеті аль-Акса, задача яких полягає у тому, щоб перешкоджати іудаїзації цієї мечеті. У відношенні неї,а також у відношенні інших мусульманок постійно відбуваються подібного роду приниження і образи.

Ці порушення були згадані у прес-релізах міністерства по справам жінок, Всезагального союзу палестинських жінок, Форуму палестинських НПО по боротьбі з насильством у відношенні жінок та Коаліції жінок Єрусалиму, які були опубліковані 23.11.2017 інформаційним агентством «Маан». Там говорилось, що жінки Єрусалиму постійно піддаються арештам, виселенням зі своєю родиною із домів, до їх дітей застосовують покарання у виді домашнього арешту, вимушуючи батьків виконувати роль ката, а також є і інші порушення з боку євреїв.

Подібні пригоди демонструють істинну картину того, що відбувається між євреями та народом Палестини, незважаючи на усі спроби Заходу та його агентів звести нанівець проблему Палестини та нав’язати цій землі свої політичні рішення. Тому угода між «ФАТХ» та «ХАМАС» була зроблена для проведення чергових переговорів з євреями, прийняття мирного рішення, добровільного складання зброї та припинення опору, але євреї продовжують показувати свою зарозумілість та силу, упираючись у своїй ненависті до народу Палестини.

Напади на палестинських жінок, які живуть під окупацією — занадто важкий тягар для наших сердець, щоб описати його словами, навіть якщо ця оповідь буде довгою. Те, що говориться у прес-релізах, є усього лише короткими прикладами, за якими приховуються страждання палестинських жінок. Але те, що ми хочемо згадати, більш гріховне, аніж окупація земель — це спроба класифікувати подібну жорстокість як насильство з боку чоловіків у відношенні жінок. Захід намагається зобразити цю жорстокість з оку євреїв у світлі жорстокого обходження чоловіків з жінками та присвятити її проводимій ним кампанії міжнародної боротьби за ліквідацію насильства у відношенні жінок! Проте раціонально буде задати питання: «Чи є агресія єврейського окупанта у відношенні мусульманських жінок у Палестині лише насильством у відношенні жінок?! Чи це напад на усіх мусульман у землях, де відбулись Ісра та Мірадж (нічна подорож та піднесення Пророка Мухаммада ﷺ), де жінки отримують ту ж долю насильства, що і чоловіки?!».

Вражає те, що мусульманки, які підготували ці прес-релізи, шукають допомоги у тих, хто заснував єврейське утворення на землях Палестини,думаючи, що ті врятують їх від вогню євреїв! Вони просять допомоги у тих, хто вдень та вночі надає допомогу євреям фінансами, зброєю та політичною підтримкою у боротьбі з мусульманами Палестини, зокрема — Єрусалиму. Положення того, хто звертається за допомогою до світової спільноти, подібно положенню того, хто просить захисту у вогню від спеки.

У минулому народ Палестини звертався до арабських правителів за допомогою, сподіваючись на Саддама, Абдель Насера та інших. Також вони сподівались, що Ердоган та король Йорданії є опікунами мечеті аль-Акса... проте усі правителі без винятку підвели їх, а ми і не очікували,що вони вчинять інакше. Заступник міністра ОАЕ відкрито заявив:

«ОАЕ та єврейське утворення — це брати, які слідують вказівкам свого старшого брата, тобто Америки».

«Якщо Америка скаже нам:«Не бийтеся !», — ми не будемо битися».

Є відеозапис цієї заяви, яка отримала широке поширення у просторах Інтернету,і хіба можна після такого очікувати від правителів мусульманських країн звільнення наших земель та захисту нашої честі?!

Міжнародна спільнота, до якої закликають жінки, покриває злочини буддистів у Бірмі, які глумляться над честю наших сестер-мусульманок. Вона замовчувала та замовчує наругу над честю мусульманських жінок у Боснії Сирії, Іраку, Афганістані, Кашмірі … і як після усього цього ми можемо вдаватися до неї за допомогою — вдаватися до того, хто вбиває наших братів та наші родини?! Хіба не міжнародна спільнота благословило євреїв на створення «Ізраїлю», хіба не вона надала їм права на Палестину? Хіба не вона дозволила вбивати, арештовувати та мучити наших дітей?

Рішення питання Палестини — це не пошук політичних рішень у коридорах міжнародних організацій, навпаки, це лише ісламське питання, яке вимагає висунення мусульманських армій для звільнення цієї землі. Саме таке рішення надасть урок на майбутнє та викоренить їх зарозумілість по відношенню до інших націй, після чого вони не посміють навіть думати про те, щоб нашкодити мусульманам. Тому нам треба дотримуватись законів Шаріату та просити допомоги у Аллаха, очікуючи здійснення Його обіцянки:

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمۡ دِينَهُمُ ٱلَّذِي ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ يَعۡبُدُونَنِي لَا يُشۡرِكُونَ بِي شَيۡ‍ٔٗاۚ وَمَن كَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِكَ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

 

Газета «Ар-Рая»
Баян Джамаль
29.11.2017

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню