Революція Умми продовжить жити, незважаючи на змови у Сочі, Женеві та Ер-Ріяді

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Прискорились події, зв’язані з сирійською проблемою, як нібито усі квапляться, побоюючись упустити можливість нав’язати свої рішення сирійському народу.

Так, президенти США та Росії зустрілись у В’єтнамі 11.11.2017 та заявили, що «у конфлікту у Сирії немає військового рішення», звертаючись до повстанців, щоб ті склали зброю та здалися. І це відбувалось незважаючи на те, що вони обидва використовують увесь свій військовий потенціал, щоб нав’язати своє політичне рішення сирійському народу!

Президенти двох держав закликали «усі сторони сирійського конфлікту зіграти роль у мирному процесі у Женеві», тобто почали вимагати від сирійського народу здатися та прийняти те, що нав’язує Америка та ті, хто з нею. Таким чином, російські дії ідуть зі схваленням американців.

Росія закликала до проведення 18 листопада 2017 року у Сочі засідання «Конгресу народів Сирії», проте зазнала поразки, що викликало у неї гнів. Після цього Росія перейменувала зібрання у «Конгрес національного діалогу Сирії», а для його проведення закликала Туреччину та Іран допомогти їй. Голови цих держав зустрілись у Сочі 22.11.2017. Президент Росії також відзначив підтримку Іраном та Туреччиною ініціативи скликання загально сирійського форуму — «Конгресу національного діалогу Сирії». Тобто Ердоган та Рухані заявили про свою підтримку Путіна. Таким чином, Америка підсилює дії Росії, надаючи їй у допомогу Туреччину та Іран. За допомогою цього вона сприяє процесу досягнення політичного рішення, яке вона прагне здійснити з першого дня революції, щоб покінчити з нею та зберегти світський сирійський режим.

Путін сказав: «Як держави-велетні, Росія, Іран та Туреччина продовжують тісно співпрацювати по зміцненню режиму припинення бойових дій, стійкому функціонуванню зон деескалації та підвищенню довіри між сторонами конфлікту. У цьому плані намічені першочергові кроки по активізації інклюзивного міжсирійського діалогу на основі резолюції №2254 СБ ООН… У цілому мається на увазі зібрати за столом переговорів делегатів від різноманітних політичних партій, внутрішньої та зовнішньої опозиції, етнічних та конфесійних груп. Конгрес розгляне ключові питання загальнонаціонального порядку денного для Сирії , перш за усе пов’язані з розробкою параметрів майбутнього державного устрою, прийняттям нової конституції, проведенням на її основі виборів під наглядом ООН... Ми відзначили прихильність сирійського керівництва принципам мирного рішення політичної кризи, готовність провести конституційну реформу та вільні, підконтрольні ООН вибори... Переговори повинні бути прямими,без попередніх умов і на основі попередніх резолюцій Ради Безпеки».

Так, було об’явлено, що тепер злочинець Асад залишається при владі і будуть проведені конституційні реформи та вільні вибори. У резолюції №2254 Ради Безпеки, яка була прийнята відправною точкою, не згадується нічого відносно долі злочинця Башара Асада. Звідси помітно, що це — чисто американське рішення, яке було надано Сполученими Штатами Раді Безпеки іще 18.12.2015 та одностайно прийнято. Те, що було узгоджено у Сочі — це те ж саме, що мається у рішенні контрольованого США СБ ООН №2254. Тобто правителі Росії, Туреччини та Ірану здійснюють рішення Америки. Незважаючи на це, є сумніви в успіху Росії у проведенні такого діалогу.

За два дні до конгресу у Сочі Путін запросив тирана Башара Асада до себе, щоб сповістити його, що тепер він буде залишатись при владі до подальшого повідомлення. Путин сказав, що «Асад готовий працювати разом з усіма, хто хоче миру та стабільності». Потім додав, що «завтра він переговорить з президентом США Дональдом Трампом». Наступного дня Трамп виразив своє вдоволення: «У нас була чудова розмова з президентом Путіним. Ми говорили про мир у Сирії, це дуже важливо. Телефонна розмова тривала майже півтори години». Таким образом, Трамп благословив Путіна на зустріч зі своїм агентом та виразив своє вдоволення тим, що Асад тепер залишається. Так ми бачимо, що Росія не робить ніяких кроків без консультацій з Америкою, знаючи, що «Білий дім прийняв у відношенні Сирії нову стратегію, яка не передбачає відсторонення Башара Асада від влади та припускає більш тісну співпрацю з Росією, у тому числі — і у військовій області», — як про це повідомляє видання «DailyBeast» от 07.07.2017. Трамп підтвердив це під час зустрічі з Путіним у В’єтнамі,«погодившись продовжувати військову координацію між ними у Сирії».

З іншого боку, Америка через свого саудівського агента зібрала сирійську опозицію у столиці КСА, запросивши таких гравців, як Ер-Ріяд, Каїр, Москва та просто незалежних осіб, щоб сформувати нову делегацію для прямих переговорів зі злочинним режимом Асада у Женеві. Голова вищої комісії по переговорам Ріяд Хіджаб подав у відставку, протестуючи проти того, що його не запросили в Ер-Ріяд. Також у відставку подали вісім інших дипломатів. Сполучені Штати показали, що не мають потреби в них. Вони похапцем бігли за Америкою у надії отримати посади, або пачку доларів, або заробити фальшиву славу за рахунок крові шахідів.

Тому Америка квапиться нав’язати своєї політичне рішення. Вона бачить ефективність використання Росії, Туреччини та Ірану у здійсненні свого плану і бачить, що деякі із повстанських загонів, зв’язаних з революцією, пішли услід за американськими агентами, а інші стали нейтральними або замороженими, очікуючи своєї долі. Вони створила Вони створила брехливу громадську думку, що нібито усі революціонери здалися та підкорились, а решта інших осередків опору будуть знищені. Америка показує поразку організації «ІД» як кінець революції та перемогу над бунтівниками, нібито революцію почала ця організація, хоча відомо, що організація «ІД» — сторонній елемент у цій революції і навіть є лихом для неї. Америка та ті, хто з нею, свідомо примушують людей забути, що істинним володарем революції є сирійський народ, який почав мирну революцію і супроводжував її.

Проте цей презренний режим вимусив людей взятися за зброю, щоб виправдати масову різанину свого народу та використання смертельної зброї, яка не була використана для звільнення Голан та Палестини. Режим використав свою зброю лише для того, щоб тероризувати та знищувати свій народ, розуміючи, що Америка буде задоволена ним, доки він слідує її вказівкам, і що вона знайде йому помічників із числа ворогів мусульман проти власного повсталого народу. Так на допомогу Асаду Америка притягла Росію, осліплих сектантів та своїх послідовників у Туреччині та Саудівській Аравії, щоб обдурити та стримати революціонерів.

Незважаючи на втрати, незважаючи на виверти Америки та її друзів, революція продовжить жити доти, доки вона є революцією гордого народу. Це і є частина революції Умми, яка не буде погашена, поки не падуть усі світські режими, встановлені колонізатором, і поки не буде здійснений її проект і не буде встановлений Праведний Халіфат за методом пророцтва. Воля сирійського народу не була зломлена, у його серце не проник страх, він здолав цей бар’єр. Він більше не боїться жорсткого режиму і у нього росте свідомість. Він вже усвідомив, що плетуться змови проти революції і що були допущені помилки, які треба виправити, що в революції були недоліки, які повинні бути усунуті.

У першу чергу, це — відсутність свідомого щирого політичного керівництва, яке охопить усіх повстанців, скерує їх у потрібному напрямку і буде почуто усіма. Якщо таке керівництво вже існує, то це — тільки партія «Хізб ут-Тахрір». Деякі вже прийняли керівництво Хізба, і він працює над тим, щоб решта інших прийняли та почули його звернення та застереження. Щоб там не було, у майбутньому Умма прийме його у якості свого лідера і переможе, з дозволу Аллаха. Усі інші рухи та партії вже показали себе, і виявилось, що саме Хізб є щирим, стійким та свідомим политичним та ідейним рухом. Часи змінюються, і незабаром з’явиться держава з дозволу Аллаха — істинного Володаря, який наділяє владою, кого забажає, і позбавляє влади, кого забажає:

وَلَتَعْلَمُنَّ نَبَأَهُ بَعْدَ حِينٍ

«А ви неодмінно дізнаєтеся звістку про нього через певний час» (38:88).

Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
11 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
29.11.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню