Хізб ут-Тахрір у Бангладеш. Марш протесту проти визнання аль-Кудса столицею єврейського утворення

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Бангладеш організувала марш протесту проти офіційного визнання американськими хрестоносцями міста аль-Кудс столицею єврейського утворення.

На акції, яка відбулась 12 грудня, біля 500 учасників провели ходу до будівлі посольства США у місті Дакка. Учасники виразили свої на вищі почуття по відношенню до Благословенної землі і під час ходи скандували «Аллаху Акбар», «Немає бога окрім Аллаха, Мухаммад — Посланець Аллаха», «Смерть Америці», «Нема присутності Америки у Бангладеш», «Встановити Халіфат — звільнити аль-Кудс» та інші гасла. Протестуючі несли прапори та стяги Пророка ﷺ, а перед будівлею посольства демонстративно спалили прапори Америки та єврейського утворення. Хізб ут-Тахрір у Бангладеш виступив організатором даної акції, виходячи із почуття відповідальності по відношенню до аль-Кудсу, землі Ісра та Мірадж, першої із двох кибл та третьої святинею після двох Священних Мечетей, а також іще раз продемонстрував той факт, що Хізб ут-Тахрір — щирий та чуйний лідер Умми, який представляє думки та розділяє почуття та сподівання мусульман.

«Хізб ут-Тахрір у Бангладеш та мусульмани Бангладеш (біля 160 млн. мусульман) рішуче засуджують зрадницьких правителів арабського та мусульманського світу, які спускають політикам, подібним Трампу, з рук їх витівки та ігри зі сподіваннями мусульман у відношенні благословенного аль-Кудса. З миті окупації аль-Кудса у 1948 році і по сей день кожен акти зрадництва та віроломства по відношенню до мусульман та чергової здачі землі наші правителі супроводжували полум’яними промовами та засудженнями, що не мають ніякого толку», — було заявлено у зверненні для преси, яке зробив Хізб ут-Тахрір у Бангладеш 12 грудня.

Партія зобов’язалась провести тривалу політичну кампанію проти американської гегемонії над мусульманськими країнами. «Хізб ут-Тахрір бере на себе зобов’язання провести у Бангладеш тривалу політичну кампанію проти американської гегемонії над мусульманськими країнами на основі наступних вимог:

1. Усі військові відносини з Америкою повинні бути негайно припинені, а будь-яка можливість американських військових мати який-небудь контроль над нашою армією повинна бути припинена.
2. Відмова від діалогу з Америкою з питань стратегії та безпеки.
3. Відмова від американського образу житті, тобто демократичної системи.
4. Видворення американських нафтогазових компаній із Бангладеш.
5. Закриття посольства США та розрив дипломатичних відносин.

Для досягнення даних вимог ми — Хізбут-Тахіир у Бангладеш — активізуємо наші зусилля по створенню Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який буде єдиною державо, що стоїть на варті Ісламу, Ісламської Умми та її благословенної землі», — заявили в організації.

«Ми нагадуємо мусульманській армії у Бангладеш, що аль-Кудс — це земля, відкрита халіфом Умаром (р.а.), яка знов була врятована із рук хрестоносців великим полководцем Салахуддіном аль-Аюбі. Це земля ввірена на збереження мусульманам усього світу! Дотримання цієї обітниці та істинна любов до святині аль-Кудса означає звільнення усієї Палестини разом з аль-Кудсом від окупації сіоністів. Ваш обов’язок — надати допомогу Хізб ут-Тахрір у встановленні Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, за допомогою якого ви з легкістю звільните аль-Кудс, розгромите євреїв та покладете край їх утворенню, з волі Аллаха!», — звернулась до мусульманським військовим організація.


З новин газети "Ар-Рая"
20.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню