Конференція «Халіфат» у Малайзії: «Демократія — система, яка зазнала невдачу. Халіфат — єдине рішення»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

«Демократія — система, яка зазнала невдачу. Халіфат — єдине рішення» — під такою назвою партія «Хізб ут-Тахрір» організувала 21 Рабіуль-авваля 1439 р.х. (09.12.2017) масштабну конференцію у столиці Малайзії.

Конференція складалась із різного роду заходів, на ній була широко представлена мусульманська громадськість, гостями були 1300 делегатів із різних країн світу.

Після відкриття конференції читанням Священного Корану проф. Хішам, голова комітету по проведенню конференції, зробив промову про реальність демократичної системи, про ступінь її небезпеки для усього світу у цілому, і для Ісламської Умми — зокрема, і про порочність, яка з’являється внаслідок застосування цієї системи, оскільки правителі мусульман скасовують Ісламський Шаріат. Потім проф. Хішам сказав, що єдиним виходом із цієї ситуації є ліквідація демократичної системи і повернення до Ісламського Шаріату у затишку Халіфату за методом пророцтва.

Потім д-р Мухаммад, один із провідних носіїв заклику у Малайзії, виступив з промовою, у якій об’яснив розуміння демократії у Хізб ут-Тахрір і об’яснив, як Заходу вдалось ввести в оману Ісламську Умму шляхом заплутування слова «демократія». Він пояснив, що демократія — це надання людині свободи і влади у розробці для себе системи, а не просто спосіб вибору правителя або ради, як це стверджують ідеологи Заходу. І цьому сенсі демократія,безперечно, суперечить Ісламу, оскільки Аллах визначив, що панування належить Шаріату, а законодавство — Господу. Всевишній Аллах говорить:

إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ

«Рішення приймає лише Аллах» (12:40),

وَمَا اخْتَلَفْتُمْ فِيهِ مِنْ شَيْءٍ فَحُكْمُهُ إِلَى اللَّهِ

«Рішення усього,у чому ви розходитесь у думках,залишається за Аллахом» (42:10).

Наступним виступив г-н Махмуд Кар, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Туреччині. У своїй промові він розповів про поразку демократичної системи в усьому світі, особливо у мусульманських країнах. З точки зору її суті, демократія — це утопічна ідея, яка не може бути втілена у життя, а ідея «Влада — народу» не має під собою основи; наприклад, в Америці влада належить крупним капіталістам, а в Англії уряд контролюється правлячою династією, яка складає лише малу частину народу. З цієї причини недивно, що кількість людей,які не беруть участь у виборах, велика. Так, в американських виборах бере участь лише половина населення. Наприклад, на останніх американських виборах у 2016 році, коли переміг Трамп, явка склала 54,7%. Що стосується аморальності як наслідку застосування демократії, то це відчутно навіть у західному світі.

В Америці кожні 23 хвилини стається одне вбивство, кожні 6 хвилин стається одне зґвалтування, не говорячи вже про прості напади на людей. Що стосується прояву невдачі цієї системи у країнах мусульман, то це очевидно і не потребує доказів. Ісламська Умма як і колись страждає від руйнувань, масових вбивств, репресій, замахів на честь та святині Ісламу,і ці атаки збільшуються з кожним днем.

Потім з промовою виступив Вассім Дурейхі, один із провідних членів Хізб ут-Тахрір в Австралії. У ході свого виступу він сказав, що Захід озброївся демократією для боротьби з Ісламом і для виправдання свого втручання у мусульманські країни. У якості прикладу він навів австралійську програму по заснуванню в Індонезії більше 2000 шкіл з бюджетом у розмірі 500 млн. доларів, щоб сконцентрувати у них помірковані поняття та цінності. «Ми зробили це заради інтересів нашої держави, що вимагає перетворення Індонезії як такої території, що розвивається, у демократичну країну», — сказала колишній прем’єр-міністр Австралії Джулія Гіллард. «Демократія — єдиний правильний варіант, а Іслам — це система для варварів», — сказав колишній міністр внутрішніх справ Австралії Олександр Доунер.

Потім брат Хайсам, один із провідних членів Хізб ут-Тахрір в Америці, виступив з промовою, пояснюючи ступінь ненависті Заходу до Ісламу через втілення демократії. Зокрема, він сказав: «Ми вже бачили, як демократія вбивала наших чоловіків, дітей та жінок, як вона поводила себе у Гуантанамо та Абу-Грейбі, як грабувала наші багатства, як сипала ракети на наші голови,як ігнорувала голоси своїх виборців, як підтримувала тиранів. І ми бачили, як демократія поширює зло у мусульманських країнах». Після цього він задав питання присутнім: «Хто здатен приборкати усе зло у цьому світі, окрім Ісламської Умми?». Потім він зачитав слова Всевишнього Аллаха:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

«Ви є кращою із общин, що з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалене, утримуючи від забороненого та віруючи Аллаха» (3:110).

Потім почалась друга частина конференції — роз’яснення того, що Іслам, який втілюється у затишку Халіфату за методом пророцтва, є єдиним рішенням, яке виведе світ із темряви демократії до світла Ісламу. Першим з промовою виступив шейх Ісам Умайра із аль-Кудса. Він говорив про те, що раніше Ісламська Умма не жила вдалині від книги свого Господа — Священного Корану. Ніколи раніше над мусульманами не втілювались закони куфру, як це відбувається сьогодні після того, як західний колоніалізм нав’язав нам демократичну систему. Потім він сказав, що Посланець Аллаха ﷺ згадав дане положення у хадісі, який вивів Бухарі від Абу Саіда аль-Худрі:

لَتَتْبَعُنَّ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ شِبْرًا شِبْرًا وَذِرَاعًا بِذِرَاعٍ حَتَّى لَوْ دَخَلُوا جُحْرَ ضَبٍّ تَبِعْتُمُوهُمْ

«Воістину, почнете ви слідувати за тими, хто жив до вас, п’ядь за п’яддю, лікоть за ліктем, і справа дійде до того, що якщо вони проникнуть у нору ящірки, тоді ви обов’язково послідуєте за ними!».Ми спитали:«О Посланець Аллаха! Ти маєш на увазі іудеїв та християн?», — і він сказав: «А кого ж іще?».

У хадісі мається на увазі слідування за їх образом життя, а це сталося лише після руйнування Халіфату, після чого Умму спіткали небачені до того лиха. Вони зачепили усі країни мусульман, такі як Сирі, Ірак, Лівія, Центральна Африка, М’янма та інші. Був окупований аль-Кудс, і це сталося до того, як Дональд Трамп насмілився визнати його столицею єврейського утворення. Що ж далі буде з Уммою, якщо вона не поверне свою велич та гідність?!

Потім г-н Абдульхакім, офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Малайзії, виступив з промовою про шаріатській метод встановлення Халіфату, оскільки багато із мусульманських рухів упустили це питання із виду. Також г-н Абдульхакім роз’яснив, що шаріатським методом, якому слідував Посланець Аллаха ﷺ у встановленні держави, є Талаб ан-нусра (прохання по допомогу), а не демократичний шлях або фізичні дії. З даним проханням звертаються лише до володарів влади і сили, як вчиняв Посланець Аллаха ﷺ, звертаючись з таким проханням до арабських племен. Окрім цього, г-н Абдульхакім пояснив, що здатні надати допомогу релігії повинні відповідати умовам, наприклад, щоб вони були групою, а не окремими особистостями, щоб вони володіли реальною вадою та силою, щоб у них не було угод з іншими силами, щоб вони були із числа мусульман і щоб вони не ставили умови в обмін на надання допомоги. Іншими словами, ця група повинна гарантувати повне підкорення втіленню Ісламу та гарантувати безпеку для Ісламу та мусульман.

На завершення голова Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір д-р Усман Баххаш вступив з промовою, у якій виразив готовність Хізба взяти на себе управління, засноване на такій допомозі, будь то готовність з точки зору ідеї або людського ресурсу, щоб у повній мірі мере реалізувати цей проект. Загрози Заходу та його прибічників у бік тих, хто працює над втіленням Ісламу та встановленням Халіфату, показують, що відродження цієї Умми — не просто мрія, а реальність, якої побоюються правителі Заходу. Свідченням тому є заяви таких правителів, як Буш-молодший, Тоні Блер та Саркозі. Усман Баххаш нагадав слова колишнього голови уряду Національної коаліції сирійських революційних та опозиційних сил (НКСРОС) Ахмада Тумеха про те, що «міжнародна спільнота (тобто західні держави) не може прийняти головування Шаріату» і що «за вимогою Шаріату буде море крові».

Проте події «Арабської весни» показали, що мусульмани прихильні своїй вірі та повні рішучості звільнитись від західної гегемонії та відновити ісламський образ життя. Хізб ут-Тахрір набув успіху у тому, щоб надати чистий ісламський проект,позначивши практичні системи, необхідні для керівництва Уммою у застосуванні Ісламу. Йому вдалось розбудити Умму, яка ухопилась за цей проект після поширення заклику на сході та заході ісламського світу. Хізб готовий очолити мусульман, і продовжує закликати до величі, яка з’явиться зі встановленням Праведного Халіфату за методом пророцтва в усіх мусульманських країнах і навіть в Індонезії та Малайзії, про що свідчить ця конференція.


Газета «Ар-Рая»
Спеціально від кореспондента газети «Ар-Рая» із Куала-Лумпура Аді Абу аль-Мухтаді
21 Рабіуль-авваль 1439 р.х.
20.12.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню