Злочинна влада Узбекистану намагається обдурити народ!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

4 грудня в готелі «Скандик», Стокгольм, Швеція, пройшла зустріч представника посла Узбекистану в Європі з мігрантами із Узбекистану.

На зустрічі були присутні з одного боку — представник диктаторського режиму Узбекистану консул Азімжон Азодов, який працює у посольстві Узбекистану у Німеччині, з іншого боку — мігранти із Узбекистану, у числі яких — журналісти, робочі; ті, хто навчаються, політичні діячі, у тому числі — позаштатні агенти СНБ.

На початку зустрічі консул Азімжон Азодов упевнив присутніх у тому, що політична ситуація у країні змінюється та набуває більш сприятливого клімату, так що усі бажаючі можуть відвідати Узбекистан, ось лише для цього треба скласти відповідні до правового статусу документи для подорожі, а саме — отримати сертифікати у посольстві Узбекистану. Зі слів Азімжона Азодова, ті, хто не має паспорту або має прострочені паспорти, або має подвійне громадянство, у тому або іншому випадку може отримати сертифікат згідно з діючим законодавством Республіки Узбекистан, який дозволить безперешкодно та без наслідків відвідати Узбекистан.

З боку низки присутніх пролунали теплі та улесливі знаки подяки за проведення даного заходу. Деякі мігранти так дякували посла, що майже не боготворили Азімжона Азодова. Один із присутніх неодноразово піднімав питання про намір допомогти у відкритті представництва посольства Узбекистану у Швеції і навіть збирався зібрати численні підписи у допомогу просунення даного проекту. Знайшлись навіть, хто хвалив владу диктаторського режиму в Узбекистані за політику, яка проводиться у країні.

На зустрічі практично не були присутні мігранти, які покинули країну з причини переслідування владою через релігійні та політичні переконання. Але усе ж таки, деякі із присутніх задали консулу питання, які стосувались тих, хто покинув країну по політичним та релігійним мотивам. Я представився як член Хізба і підняв питання про переслідування наших хлопців із політичної партії Хізбут-Тахрір, про те, коли звільнять політичних та релігійних в’язнів. Консул, Азімжон Азодов сказав, що на такі питання не відповідає.

Один із братів підняв питання про те, чи є гарантії того, що не будуть заарештовувати та переслідувати тих, хто хоче відвідати свій дім. Зовсім нещодавно заарештували групу трудових мігрантів, які повернулись додому із заробітків. Під приводом їх участі у заборонених організаціях на них сфабрикували кримінальні справи. Консулу не сподобались аналогічні питання, і у якусь мить він почав сердитись та відмовився відповідати на подібні питання.

Думаю, що даний захід був скерований на те, щоб показати владі західних країн, зокрема — уряду Швеції, що влада в Узбекистані мінює політичний клімат у сприятливому для усіх напрямку і що навіть мігранти у різних країнах приходять на такі зустрічі та дякують за підтримку та допомогу у поверненні на батьківщину.

Аналогічні зустрічі відбулись у США та інших країнах. І як правило, на таких зустрічах не були присутніми ті, хто був вимушений покинути країну з причини переслідування їх через політичні та релігійні мотиви. А це означає, що в Узбекистані нічого не змінилось, окрім того, що помер тиран І. Карімов і його місце зайняв новий тиран. І це недивно, адже новий президент Узбекистан Ш.Мирзійоєв йшов нога в ногу з тираном І. Карімовим на протязі більше 15 років. І як може змінитись ситуація у країні, якщо ті кати та злочинці, які коїли свої злочини разом з тираном І. Карімовим, досі залишаються на своїх постах і продовжують коїти свої злочини?!

Політика терору проти Ісламу та мусульман у країні залишається, і навіть підсилюється. І ця ситуація зміниться лише тоді, коли зміниться ця система, коли мусульмани Узбекистану зруйнують цей режим, коли заарештують злочинців та посадять їх у в’язниці, коли звільнять усіх заарештованих мусульман. А це можливо, якщо тільки мусульмани Узбекистану приєднаються до роботи по відродженню Другої Праведної держави Халіфат за методом пророцтва разом з Хізбут-Тахрір.

Для газети «Ар-Рая»
Співробітник Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Хамзін Ельдар
21.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню