Арешти членів Хізбут-Тахрір в Ємені

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Силовики хоусітів заарештували тридцятидев’ятирічного Абдуллу Ахмада Наджина на місці його роботи у населеному пункті Ед-Дімна у провінції Таіз в Ємені.

Причиною стало поширення прокламацій Хізб ут-Тахрір в Ємені від 10 грудня на тему «Сторони конфлікту ввергають народ Ємену із одного вогню протистояння в інший, щоб вислужитись перед колонізаторами. О люди Ємену, бійтесь вогню Господа світів».

У той же час силовики заарештували і досі тримають під вартою двох членів Хізб ут-Тахрір у місті Аден, підконтрольному так званому «легітимному уряду».

Хізб ут-Тахрір не закликає людей до міжусобиці та фітни, а закликає їх повернутись до Шаріату. Він застосовує для цього лише силу ідеї та слова, не скеровує зброю на людей і не використовує силові методи для досягнення змін, до яких прагне. Хізб ут-Тахрір в усіх мусульманських країнах не розділяє мусульман по мазхабним, етнічним, племінним або регіональним ознакам, а виявляє та піддає звіту кожного, хто суперечить Ісламу.

Хізб дотримується шаріатського методу та керується у цьому самим Посланцем Аллаха ﷺ, закликає сторони звернутись до Шаріату для вирішення суперечок та діяти заради встановлення праведної держави , яка збере мусульман воєдино — Держави Халіфат за методом пророцтва. Незважаючи на усе це, обидві протиборчі сторони в Ємені арештовують носіїв заклику, тому що для обох заклик до Ісламу та до керівництву ним, заклик до припинення кровопролиття — це злочин, тому що обидві сторони — ті , хто розпочинає війни та фітни.

 

Газета «Ар-Рая»
27.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню