Челночний біг Аббаса робиться для усунення проблеми Палестини, а не усунення її окупації

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Голова палестинської автономії Махмуд Аббас провів зустріч з королем Йорданії Абдуллахом II, у ході якої лідери обговорили останній розвиток подій на палестинській арені після рішення американського президента по Єрусалиму.

Як повідомляє 29 січня «PalestinePressNews», Аббас прибув у столицю Йорданії із Ефіопії, де приймав участь у 30-м саміті Африканського союзу.

Як повідомляється, Йорданія , чий король має статус «хранителя святинь Єрусалиму», відкидає рішення американського президента Трампа. «Ми підтримуємо рішення у межах створення двох держав, у якому Східний Єрусалим є столицю палестинців», — сказав Абдуллах II.

«Ар-Рая»: з тих пір, як Трамп об’явив аль-Кудс столицею єврейського утворення , низка візитів та прийомів Аббаса ніяк не ущухне. Від саміту Організації Ісламської співпраці у Стамбулі до конференції аль-Азхара у Каїрі, від саміту ЄС у Брюсселі до саміту Африканського союзу в Аддіс-Абебі, а звідти — в Амман до Абдуллаху II…

Дивлячись на цей челночний біг, починаєш усвідомлювати, наскільки скажено влада автономії прагне покінчити з палестинською проблемою згідно з американським проектом (рішенням із двох держав), не виходячи за цей проект навіть на величину кінчика пальця. Абсолютно усі заяви Аббаса на вищесказаних самітах говорили про одне і теж саме — він закликав до створення держави Палестина у кордонах 1967 року зі столицею у східному аль-Кудсі в обмін на відмову від 80% благословенних територій на користь єврейського утворення.

З іншого боку, Трамп не упускає випадку і раз за разом підтверджує свою рішучість покінчити з палестинською проблемою у межах так званої «угоди сторіччя» і хизується своїм рішенням по Єрусалиму: «Перенесення посольства США в Єрусалим випереджає графік (…) «Зменшена версія» посольства відкриється вже у наступному році», — пообіцяв Трамп на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Той, хто уважно спостерігає за подіями , знаходить, що світ після рішення Трампа поділився навпіл: група держав на чолі з Європою, включаючи деяких мусульманських правителів, що підтримують дії Аббаса — вона прагне вирішити палестинську проблему по формулі «двох держав для двох народів», але у старій її версії; і інша команда, що підтримує Трампа та його «угоду сторіччя» — також рішення у межах «двох держав», але у новій редакції, виправленій згідно американському баченню.

Заглибившись, стає очевидним, що обидві команди одностайні у рішенні палестинської проблеми у межах американського бачення, але розбіжність відбувається у формальностях та механізмах виконання цієї задачі. Така собі двійка коней, що однаково несеться до усунення палестинської проблеми.

Проте найбільша милість милость Аллаха до Умми дарувала їй лідера, який не бреше — богобоязливий та чистий Хізб, який ясно усвідомлює усі підступи, що плетуться проти народу Мухаммада ﷺ. Хізб ут-Тахрір услід за рішенням Трампа мобілізував усі свої сили та нагадав Уммі про шаріатське рішення палестинської проблеми і про те, якою повинна бути відповідь на безглузде рішення американського президента, а саме — те, що необхідні негайні дії та максимальні зусилля для відновлення ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва на розвалинах палаців мусульманських правителів-зрадників, які перешкоджають втілити Шаріат Аллаха у життя та висунути мусульманські армії на звільнення та повернення Палестини у лоно Умми.

Газета "Ар-Рая"

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню