Страждання Рохінджа тривають

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Уряд М’янми підписує угоду про повернення біженців. Це ніщо інше, як виверт

З самого початку трагедії народу рохінджа увесь світ, у тому числі і ісламський, палець об палець не ударив, щоб зупинити цей геноцид. Це говорить про те, що світ влаштував змову по етнічній чистці мусульманського народу рохінджа, а також це свідчить про істинну позицію міжнародної спільноти на чолі зі злочинцем Трампом, куди входить стара Європа та крупні держави Азії, очолювані Китаєм та Індією. Наприклад, Китай декілька років назад застосовував ту ж різанину у відношенні мусульман Східного Туркестану при повнішому мовчанні з боку турецького президента Ердогана, незважаючи на те, що жителі утискуваних Китаєм районів відносяться до тюркських народів. Індія також влаштовувала зачистку мусульман у Кашмірі. Варто відзначити, що Китай та Індія не уступили Бірмі у масштабах звірств та вбивств мусульман.

23 листопада 2017 року Бангладеш та М’янма підписали угоду про початок репатріації майже 1 мільйона біженців,які втекли із М’янми на протязі останніх чотирьох місяців. Міжнародне агентство інформації та новин «AssociatedPress» повідомило, що уряд М’янми використовує голод як «систематичну зброю» проти мусульман-рохінджа так, що біженці, які втікають у сусідні країни, не будуть думати про повернення у свої дома, бо вони знають, що якщо вони повернуться, то на них будуть чекати голод та жорстке обходження. «Уряд М’янми не дозволяє журналістам висвітлювати ситуацію в Аракані, де мусульмани-рохінджа наражаються на широкомасштабні переслідування, хоча після десятка інтерв’ю були помічені ознаки зубожіння, голоду та недоїдання у біженців, які втекли у Бангладеш», — сказали в агентстві. На додаток до голоду та жорсткому обходженню уряд Бірми та армія спалювали дома рохінджа, щоб біженці розуміли, що у них більше немає дому. Рада по правам людини ООН повідомляє: «Супутникові зображення, які свідчать про пожежу та руйнування будівель у 40 селищах, стали доказом того, що рохінджа не зможуть безпечно повернутись».

Таким чином, угода між Бангладеш та урядом лауреату Нобелевської премії Су Чжи не несе в собі миру! Метою угоди було лише заспокоєння громадської думки у світі та мусульманських народів. Я не маю на увазі світові системи або уряди мусульманських країн. Усі вони у курсі того, що ця угода є фальшю і що вона не буде реалізована. Свідоцтвом цьому служать слова директора організації «HumanRightsWatch»1Бреда Адамса: «Руйнування бірманською армією селищ рохінджа у дні підписання угоди з Бангладеш про репатріацію біженців показує, що обіцянка безпечного повернення була усього лише вивертом для громадськості». Також він додав: «Супутникові знімки показали те, що заперечує бірманска армія. А саме — вони показали те, що селища рохінджа усе іще знищуються і що зобов’язання бірманського уряду забезпечити безпечне повернення цього народу неможна сприймати серйозно».

Відповідальність за допомогу пригноблюваному народу рохінджа лежить на найближчих братських народах Бангладеш та Пакистану. Кожна з цих країн у змозі зупинити цю несправедливість. Без визнання міжнародною спільнотою М’янми як держави вона не мала права бути захищеною. Тому Бангладеш, у якому проживає біля двох сотень мільйонів мусульман, може розчавити армію та уряд М’янми за пару днів. Те ж саме стосується і Пакистану з населенням біля 200 мільйонів та армією, яка займає шосте місце у світі по потужності. Пакистан міг би очистити Бирму від буддистів-язичників за пару годин. Як ні парадоксально, країна Бангладеш займає перше місце серед країн світу, які роблять свій внесок у миротворчі сили ООН («блакитні берети»), а Пакистан — друге. Обидві країни відправляють свої війська в Африку та інші країни світу, але не виконують свій обов’язок перед своїми близькими братами! Усе це відбувається через зрадництво політичного та військового керівництва, яке підкоряється колонізаторським країнам, які не проти потанцювати на могилах мусульман!

Події, які відбуваються зі дня на день, свідчать, що держави безбожного Заходу будуть як і колись приносить муки та проливати кров мусульман подібно вовкам, поки мусульмани не обзаведуться пастухом, який захистить їх та їх святині. Пророк ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Воістину, Імам — це щит, з яким б’ються і яким захищаються» (Муслім).

Якщо мусульмани, які знаходяться близько або далеко, бажають виконати обов’язок та допомогти своїм пригнобленим братам у Бірмі, то вони повинні встановити Імама та присягнути йому — тому, хто очолить мусульманські армії та поверне мусульман Бірми додому, а їм поверне колишню славу, як у часи мусульманського правління на індійському континенті, а також відплатить тим, хто погано обходився з мусульманами та вигнав їх із своїх домів. Тоді виконається сунна Пророка ﷺ, яка мала місце з плем’ям Бану Курайза.

وَقَٰتِلُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ ٱلَّذِينَ يُقَٰتِلُونَكُمۡ وَلَا تَعۡتَدُوٓاْۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ ٱلۡمُعۡتَدِينَ ١٩٠ وَٱقۡتُلُوهُمۡ حَيۡثُ ثَقِفۡتُمُوهُمۡ وَأَخۡرِجُوهُم مِّنۡ حَيۡثُ أَخۡرَجُوكُمۡۚ وَٱلۡفِتۡنَةُ أَشَدُّ مِنَ ٱلۡقَتۡلِ

«Бийтесь на шляху Аллаха з тим, хто б’ється проти вас, але не перетинайте кордонів дозволеного. Воістину, Аллах не любить злочинців. Вбивайте їх (многобожників), де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали. Спокуса гірше, аніж вбивство» (2:190,191),

وَقَٰتِلُوهُمۡ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتۡنَةٞ وَيَكُونَ ٱلدِّينُ لِلَّهِۖ فَإِنِ ٱنتَهَوۡاْ فَلَا عُدۡوَٰنَ إِلَّا عَلَى ٱلظَّٰلِمِينَ ١٩٣

«Бийтесь з ним, доки не зникне спокуса і доки релігія цілком не буде присвячена Аллаху. Але якщо вони припинять, то замахуватись можна лише на беззаконників» (2:193).

21.02.2018

1 «ХьюманРайтсВотч» (англ. HumanRightsWatch, HRW — «страж прав людини») — неурядова організація, які здійснює моніторинг, розслідування та документування порушень прав людини більше аніж у 70 країнах світу зі штаб-квартирою у США.
Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая