Студентська спільнота «Аль-Вай» на Західному березі у Палестині долучає молодь до правильних ідей Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай» відкрила інформаційні намети в університетах на Західному березі рік Йордан з метою долучити студентів до ідей Ісламу та до рішень проблем Умми.

У Політехнічному університеті Палестини у ході акції під «Нехай будуть райські блаженства Туба для чуждих мусульман (гураба), які виправляють те, що зіпсували люди» організатори у форматі діалогу закликали студентів бути більш чутливими та відповідальними до проблем Умми, головною із яких стоїть несення ісламського заклику заради втілення законів Ісламу. Тут студентам роздавали інформаційні брошури щодо проблем Ісламської Умми, у рішенні яких кожен мусульманин повинен докласти активну роль. Наряду з цим, студентам дарували листівки з аятами із Корану або хадісами, як, наприклад, зі словами Пророка ﷺ: «Воістину, релігія почалась чуждою,і закінчиться чуждою. Нехай будуть райські блаженства Туба для чуждих мусульман (гураба), які виправляють те, що зіпсували люди із моєї Сунни після мене», — що нагадують про заклик до схваленому та утримування від забороненого, а також про необхідність діяти заради зміцнення Ісламу.

Аналогічна інформаційна палатка була організована в Бірзейтському університеті на тему «Підкорення — лише законам Шаріату. Іншого вибору не надано», де організатори інформували про те, що неприпустимо ставитись зневажливо і дозволяти різноманітним діячам критикувати під приводом «відсутності примушення у релігії» такі закон Шаріату, як правління Ісламу та встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, тому що це — спроб ввести в оману та гра на руку ворогам Ісламу. У ході акції учасникам роздавали відповідні інформаційні буклети.

«А чи існують у світі системи, які не примушують людей дотримуватись їх? Чи є держави, які питають дозвіл у підданих, як закони до них?», — спантеличували буклети.

«Якщо ми, мусульмани, утримаємось від втілення Ісламу в ісламських землях під приводом «немає примушення у релігії», то у такому випадку чи є якась альтернатива для нас, окрім як бути вимушеними дотримуватись секулярізм та закони куфру?», — питали організатори.


Газета «Ар-Рая»
28.02.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню