Мусульмани Шрі-Ланки піддаються насильству з боку буддистів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє «France 24» от 06.03.2018: «Міністр юстиції Шрі-Ланкі Рауф Хакім заявив, що насильство у відношенні мусульман призвело, принаймні, до загибелі двох людей та пошкодженню десятків домів та мечетей, що спонукало уряд ввести у країні надзвичайний стан.

Міністр зазначив: «На спеціальному засіданні кабінету міністрів було прийнято рішення об’явити по усій країні надзвичайний стан строком на 10 днів». У той же час поліція ввела комендантську годину у центральному регіоні Шрі-Ланкі — місті Канді, де стався спалах насильства.

Поліція продовжила комендантську годину у районах Канді — регіоні, відомому своїми чайними плантаціями та буддійськими пам’ятниками. Таке рішення було прийнято після того, як учасники безладів порушили нічну комендантську годину та влаштували розгром.

За словами поліції, тіло одного мусульманина вилучили з-під завалів спаленого дому, що загрожує загостренням міжконфесійної ворожнечі, яка спалахнула по усій країні в останні тижні.

Дома та магазини мусульман, а також мечеті були серйозно пошкоджені у ході безладів, які спалахнули у понеділок (05.03.2018) після вбивства одного із сінгальців.

Сінгали переважно є буддистами, що складають біля трьох чвертей двадцятиодномільйонного населення Шрі-Ланкі, у час як мусульмани складають лише 10% населення.

Учасники безладів на минулому тижні спалили магазини, що належать мусульманам, і напали на мечеть на сході країни після того, як мусульманського лідера звинуватили у додаванні речовин проти вагітності у продукти, продані сінгалам.

Уряд відхилив звинувачення та заявив, що вони були необґрунтованими, наказавши заарештувати порушників спокою.

У листопаді минулого року на півдні острову спалахнуло насильство, що призвело до загибелі однієї людини та пошкодженням домів та машин.

У червні 2014 року між буддистами та мусульманами також палахнуло насильство, внаслідок чого чотири людини загинули і багато хто отримав поранення.

Насильство було викликано екстремістським буддистським рухом, лідери якого були судимі за розпалення міжконфесійного розбрату».


Газета «Ар-Рая»
14.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню