До яких пір ми будемо прив’язувати камені до своїх животів від голоду, а колонізатори — насолоджуватись нашими багатствами?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У середу 21.03.2018 на сайті «AlJazeera» була опублікована новина:

«Президент США Дональд Трамп під час своєї зустрічі з саудівським наслідним принцом Мухаммадом ібн Сальманом згадав військові угоди між двома сторонами, порахувавши, що вартість деяких угод, що оцінюються у мільярди доларів, мала, і попросив збільшити її. Також сторони говорили про величезні інвестиції Саудівської Аравії у Сполучені Штати.

«Саудівська Аравія — дуже багата країна, і вона збирається надати Сполученим Штатам частину цього багатства, сподіваюсь у виді робочих місць та купівлі кращої військової техніки у світі», — сказав Трамп під час робочого обіду, влаштованого для наслідного принца та його оточення під час візиту того у Білий дім.

Президент США підкреслив важливість торгових та збройних угод між його країною та Саудівською Аравією та їх користь у створені робочих місць у Сполучених Штатах.

Трамп зазначив великі інвестиції Саудівської Аравії у його країну і сказав, що відносини між Вашингтоном та Ер-Ріядом «можливо, сильні як ніколи».

Він додав, щ є багато американських компаній, які виграли б від інвестицій Саудівської Аравії. Під час зустрічі Трамп продемонстрував графік, що зображає продажі американської зброї у Саудівську Аравію на суму 12,5 млрд. дол., похвалив Мухаммада ібн Сальмана і назвав його «близьким другом».

Саудівський наслідний принц сказав, що ці відносини створили більше чотирьох мільйонів робочих місць у Сполучених Штатах та сприяли створенню багатьох робочих місць у Саудівській Аравії.

Він розповів про реалізацію 35% саудівських інвестицій у США на суму 400 млрд. дол. на рік, а решта частини буде реалізована на протязі наступних десяти років. Він також розповів, що реалізовано 50% військових угод між двома країнами».

«Ар-Рая»: президент Трамп своїм капіталістичним складом розуму пихато об’явив про намір оволодіти рештою багатства мусульман під видом торгових угод з правителями Королівства Саудівська Аравія. Він не обмежився півмільярдом доларів, якими оволодів у ході візиту в Ер-Ріяд, але бажає іще більше. Так, Неджд, Хіджаз і навіть усі інші міста мусульман, особливо — багаті із них, стали бідними та позбавленими усіх благ, де мусульмани не можуть знайти те, чим підтримали б своє життя або вправили свій лихий стан.

Правда у тому, що ці угоди є лише платою Ібн Салмана Сполученим Штатам, щоб вони дозволили йому залишитись на троні родини Сауда. Це — плата за підкорення,, яку сплачує родина Сауда Білому дому, у той час як населення країни страждає від нестерпних податків та нестачі засобів до існування і у той час як більшість мусульман усього світу живе у крайньому зубожінні. Причиною тому служить те, що усі наші багатства переходять у руки колонізатора. Залишається лише одне питання: як довго Умма буде замовчувати зрадництво цих правителів?!

Газета «Ар-Рая»
28.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню