Щоденні акції протесту у Лівані у підтримку ісламістських ув’язнених, шо проголосили голодування

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 24.03.2018 на сайті «AlsadaraNews» була опублікована наступна новина: «Майже щоденні акції проходять у різноманітних ліванських регіонах у підтримку ісламістських ув’язнених, що проголосили голодування 16 днів назад.

Після п’ятничної молитви, яка відбулась на шляху до заводу на кордоні з Сирією, родинами ув’язнених було прийнято рішення підсилити свої протести та розбити намети впродовж міжнародної дороги, яка веде до цього заводу. На вимогу пояснень представник родичів заарештованих ісламістів Ахмад Шималі заявив нашому сайту:

«Відкрита сидяча демонстрація біля заводу — це крок по посиленню протестів людьми, що втратили терпіння через нехтування проблемою їх дітей, які голодують шістнадцятий день.

Це — не останній крок. Люди вимагають призначити зустріч з прем’єр-міністром Лівану Харірі, який повинен відвідати північ країни у суботу та неділю. Вони вирішили прийняти його з відкритою сидячою демонстрацією, якщо їм не призначать зустріч для обговорення загальної амністії до парламентських виборів.

Ми підкреслюємо, що страйк «свобода або смерть» триватиме у в’язницях до прийняття закону про загальну амністію, а також ми, родичі ув’язнених, продовжимо діяти спільно з нашими дітьми, доки вони не приймуть рішення до парламентських виборів».

Газета «Ар-Рая»
28.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню