Чому країни Перської затоки вимагають повернути британський колоніалізм?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Посол Великобританії у Кувейті 19 лютого 2018 року заявив: «Кувейт офіційно попросив про постійне знаходження британських військ на своїй території». Усім відомо, що у 1899 році правитель Кувейту Мубарак ас-Сабах вже укладав угоду з Великобританією.

Коли Саддам Хусейн вторгся у Кувейт у 1990 році, Британія відправила 43 тисячі військових, другу за розміром силу у конфлікті, на допомогу кувейтському уряду ; після конфлікту військових примкнула до американців. Кувейт бажає відновити колоніальну угоду про захист, яку у свій час уклав ас-Сабах, захищаючись від Османського Халіфату. Раніше міністр оборони Великобританії Майкл Феллон (нині у відставці) заявив, що його країна має намір підписати нову угоду про військове співробітництво, продовжити убезпечення безпеки Кувейту та залишитись його сильним союзником. Він також заявив: «Безпека Кувейту та Перської затоки залежить від національної безпеки Британії». Він заявив так, тому що вважає регіон національним інтересом своєї країни, тобто своєю колонією!

Починаючи з 2013 року британські ЗМІ задаються питанням, чому Великобританія не створить постійну військову базу у Перській затоці на тлі сирійської революції у 2011 році, амбіцій Ірану та конфлікту у Саудівській Аравії, адже для цього є усі сприятливі умови. Очевидно, що Британія працює над створенням громадської думки, яка передбачає повернення британського колоніалізму у регіон. 13 серпня 2017 року «TheGuardian» опублікувала секретні документи у другій війні у Перській затоці: «Британія розглядала вторгнення Іраку у Кувейт як можливість продати зброю та повернути колишнє покровительство Кувейту».

Тереза Мей 7 грудня 2016 року на саміті ради співпраці арабських країн Перської затоки у столиці Бахрейну заявила:

«Ми присутні там з часів першої угоди, підписаної у середині, XVII сторіччя, у якому «Ост-Індська компанія» підписала угоди про торгівлю та військову присутність в Омані. Я переконана, що вихід Британії із Європейського Союзу дасть нам можливість знов вийти на світову арену, і найважливіше для нас — це зміцнення співпраці зі старими друзями — з країнами Перської затоки. Безпека Перської затоки — це наша безпека. Ми будемо тісно співпрацювати у боротьбі з тероризмом та загрозою з боку Ірану».

Мей також заявила:

«Ми хочемо, щоб Британія стала столицею ісламських інвестицій, ваше процвітання — це наше процвітання».

Відомо, що інвестиції лише одного Катару у Великобританію складають більше 50 млрд. доларів США.

Не так давно Бахрейн надав Британії військову базу. Тереза Мей заявила:

«У зв’язку з будівництвом нової військово-морської бази «Джафар» наша присутність у Бахрейні буде постійною. Це перша база у регіоні, починаючи з 1971 року. На цій базі буде сконцентровано більше британських сил, аніж де-небудь іще у світі. Також регіональний учбовий центр сухопутних військ, що знаходиться в Омані, надає нам можливість постійно перебувати там».

«Ми будемо постійно зміцнювати союзи по обороні з країнами Перської затоки», — додала Мей. Великобританія заявляє, що фінансування військової бази відбувається за рахунок Бахрейну! Емір Кувейту на прес-конференції заявив: «Останні події показують глибину та міцність відносин країн Перської затоки з Британією — історичним союзником». Країни Перської затоки як і раніше лояльні Англії і не можуть без неї жити. Лояльність англійцям стала традицією, вона зникне лише зі скиненням правлячих кланів.

Правлячий режим Кувейту за наказом Британії завзято намагався примирити Саудівську Аравію з Катаром, якому був об’явлений бойкот. Кувейт прагне захистити правлячу родину у Катарі та перешкоджає антикатарській діяльності Саудівської Аравії, яка виконує директиви Америки. Емір Кувейту 7 вересня 2017 року заявив: «Нам вдалось зупинити військове втручання». Таким чином, був розкритий план Америки, який полягав у введенні саудівських військ у Катар; у свою чергу, уряд Ер-Ріяду заперечує цей план. Якщо б військове втручання відбулось, то ОАЕ довелось би зіграти роль для англійців, щоб зберегти їх впив у Катарі, і не допустити, щоб Америка досягла своїх цілей.

Саудівська Аравія за вимогою королівського суду засудила Кувейт за те, що він 22 січня 2018 року направив свого міністра промисловості у Катар. Потім у ЗМІ була почата кампанія по звинуваченню Кувейта у пособництві Катару; також мова йшла про те, що Кувейт є загрозою для країн Перської затоки. Високопосадові особи кувейтського парламенту попередили про можливу блокаду та про необхідність підготуватись до неї, особливо у медичній та продовольчій сферах.

15 січня цього року «Аль-Джазіра» повідомляє, що міністр оборони Катару Халід аль-Аттія та його британський колега Гевін Уільямсон провели переговори у Лондоні по зміцненню відносин та військової співпраці між країнами. Катар підписав угоду про купівлю 24 військових літаків на суму 8 млрд. доларів США. Уільямсон заявив: «Ці високоефективні літаки збільшать ефективність катарської армії для вирішення спільних задач на Близькому Сході». Очевидно, що Катар платить за літаки, які будуть служити інтересам Великобританії!

Країни Перської затоки вимагають повернення Британії у регіон, щоб та захистила їх від Америки, яка, у свою чергу, дала наказ Сальману та його сину взяти під контроль даний регіон.

Тому Британія запросила наслідного принца до себе та надала йому теплий прийом, що домовитись з ним. 10 березня 2018 Мухаммад ібн Сальман та Тереза Мей випустили спільну заяву, у якій говориться про заснування щорічної Ради стратегічного партнерства у якості ключового механізму по зміцненню економічних та гуманітарних відносин, а також питань оборони та безпеки. У заяві повідомляється про підписання угод у різноманітних областях та про інвестиції на суму 100 млрд. доларів США на протязі 10 років. Сторони також обговорили кризу в Ємені та у регіоні у цілому.

Багатство Перської затоки — це багатство мусульман! Але, на жаль, мусульмани продовжують бути бідними, тому що їх правителі витрачають це багатство на колонізаторів, щоб зміцнитись при владі.

Таким чином, Британія повертається до свого колоніалізму, створюючи військові бази та альянси та укладаючи угоди про захист, а також практикуючи пряме військову втручання та окупацію, використовуючи регіональні та міжнародні обставини, як це робить Америка. Радянський Союз боровся з імперіалізмом, але не зміг його викоренити та рухнув через поразку своєї комуністичної ідеології. Сьогодні країни Заходу з гордістю змагаються між собою у колонізації, як це було раніше. Проте сьогодні їх колонізація відбувається під приводом боротьби з тероризмом, рішень проблем, забезпечення миру та стабільності. Країни-послідовники (зокрема — країни мусульман) не соромлячись відкривають свої військові бази для західних імперіалістів, укладають з ними домовленості про безпеку, створюють альянси, підтримують їх військову втручання та беруть участь у ньому.

Колоніалізм буде знищений лише тоді, коли буду скасована капіталістична ідеологія, яка підпитує його. А це можливо лише за допомогою повернення ісламської ідеології в особі Праведного Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва.


Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
28.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню