Аль-Кудсу потрібні леви-визволителі, а не вівці, які узгоджують свої дії з пригноблювачами

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У вівторок 27.03.2018 сайт «MaanNews» опублікував новину: «Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Марокко Нассер Буріто у супроводі марокканської дипломатичної делегації відвідав мечеть аль-Акса та ознайомився з порушеннями єврейського утворення в аль-Кудсі та и аль-Аксі.

У мечеті аль-Акса Буріту зустріли генеральний директор Управління ісламських вакфів та по справам мечеті аль-Акса шейх Аззам аль-Хатіб, губернатор та міністр по справам аль-Кудса Аднан аль-Хусейні та управляючий мечеті аль-Акса шейх Умар аль-Кісвані.

Свій візит у Палестину Буріто почав з відвідування міста аль-Кудс та мечеті аль-Акса, а у заяві для преси він сказав: «Згідно директивам та рекомендаціям короля Мухаммада VI, візит повинен початись з аль-Кудса на підтримку палестинців у цілому, та жителів міста — зокрема, щоб іти в ногу з останніми подіями. Аль-Кудс є частиною нас, як арабів та мусульман, а складність ситуації у місті не означає його здачу».

Зі свого боку, шейх Аззам аль-Хатиб привітав Буріту та делегацію, яка супроводжувала його, підкресливши важливість цієї історичної події — першого візиту міністра закордонних справ Марокко в мечеть аль-Акса. Він закликав усіх міністрів арабських країн відвідати мечеть, яка знаходиться під патронатом короля Абдуллаха II ібн аль-Хусейна, оскільки ці візити містять повідомлення, що підвереджують, що мечеть аль-Акса є ісламською та арабською, а також підтримку мечеті та міста. Шейх аль-Хатіб проінформував марокканського міністра про порушення в аль-Аксі та аль-Кудсі, а також про хашимітські проекти реконструкції мечеті.

Губернатор Аднан аль-Хусейні підкреслив значущість цього візиту в аль-Кудс на тлі складної ситуації у місті, виділивши важливість відвідування благословенних земель арабами та мусульманами.

Міністр відвідав Марокканський дім (марокканський культурний центр) у Старому місті аль-Кудса та зустрівся з помічником генерального директора агентства «Бейт аль-Маль» Рідой Аббасом та представником агентства «Бейт аль-Маль аль-Кудс» Абдррахімом Барбаром».

«Ар-Рая»: міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Марокко Нассеру Буріто, який закликає не здаватись та вважає аль-Кудс частиною арабів та мусульман, варто задатись питанням: на тлі гніту у Палестині чи здійснив би він візит в аль-Кудс без дозволу єврейського утворення та без наявності міцних відносин його короля з окупантами?! Це означає. що правителі Марокко, так само, як і інші мусульманські правителі, відкрито та потайки визнають окупацію Палестини євреями та їх злісне утворення. Якщо вони щирі у своєму ствердженні, що аль-Кудс є частиною арабів та мусульман, так чому б їм не скерувати свої армії для звільнення благословенного міста замість відвідування цих місць дозволу окупанта?! Вони — принижені боягузи та зрадники, які відмовились від аль-Кудса та усієї Палестини.

Вони — агенти, які проводять політику своїх хазяїв із колоніальних держав. Що стосується аль-Кудса, то він не причетний до них та їх діянням. Палестина та її щирі жителі вже відвернулись від них, і між ними встановилась ненависть та ворожнеча. Палестина з нетерпінням чекає армію муджахідів-визволителів, а не покидьків-зрадників,які узгоджують свої дії з окупантом, і не агентів - пораженців, які схиляються перед пригноблювачами.


Газета «Ар-Рая»
04.04.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню