Хода Хізб ут-Тахрір в аль-Халілі

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 14.04.2018 у місті аль-Халіль (Палестина) відбувся марш Хізб ут-Тахрір, присвячений дев’яносто сьомій річниці руйнування Халіфату.

У ньому взяли участь старійшини аль-Халіля, прибічники Хізб ут-Тахрір та решта жителів міста. Люди підняли плакати, вимагаючи відновлення Халіфату та звертаючись до володарів сили та влади в Ісламській Уммі, щоб вони працювали над створенням Халіфату та відправили свої армії для звільнення благословенної землі та місця піднесення Посланця ﷺ.

Наприкінці ходи д-р Мусаб Абу Аркуб здійснив промову, пояснив, що аль-Кудс — це предмет любові у серцях віруючих, що він стане центром ісламських земель, а його статус відновиться лише за допомогою Праведного Халіфату. Він підкреслив, що кількість учасників у марші підтверджує, що палестинці та інші мусульмани прагнуть правити по Книзі Аллаха та Сунні Його Посланця ﷺ, що їх серця сумують по єдності Умми і що їх очі скеровані до звільнення аль-Кудса та його жителів.

Ті, хто зібрався, скерували повідомлення до Ісламської Умми, вказуючи, що Халіфат відновить велич Умми та  статус аль-Кудса і що жителі Палестини чекають армії мусульман, які висунуться для надання допомоги аль-Аксі та Палестині.

Абу Аркуб розповів, як служби безпеки намагались запобігти маршу до кільця «Ібн Рушд» та застосували гранати зі сльозогінним газом проти його учасників, що зсунулися зі свого місця по завершенні виступів. У результаті постраждали деякі старійшини аль-Халіля, а також стали відомі випадків непритомності у літніх людей.

Д-р Мусаб Абу Аркуб засудив напад на людей, у той час як поліція та губернатор міста заявили, що не перешкоджали маршу, а лише організовували та полегшували рух на вулицях. Далі Абу Аркуб підкреслив, що дії влади виражають ненависть, що наповнює їх серця при виді мас людей, які вийшли з вимогою Ісламського Халіфату, незважаючи на застереження та залякування з боку влади в останні дні і сьогодні вранці.


Газета «Ар-Рая»
18.04.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню