Агентурні режими освячують низький націоналізм

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 05.05.2018 агентство новин «Anadolu» опублікувало новину: «Єменський чиновник порадив ОАЕ ОАЭ «переглянути політичну історію Ємену,перш ніж замахуватись на будь-який шматочок його землі».

І це відбувається на тлі напруженості між двома сторонами через єменський острів Сокотра, розташований к півдню від Аравійського півострову в Індійському океані.

«Історична географія Ємену від Червоного моря до узбережжя Омана», — написав на свої сторінці у «Facebook» Марван Абдуллах Абдульваххаб Нуман, радник міністра закордонних справ Ємену та колишній посол.

Це перша відповідь єменських урядових чиновників на заяви державного міністра ОАЕ Анвара Гаргаша, який сказав, що його країна має родинні та історичні зв’язки з островом Сокотра, натякаючи на відсутність у нього єменської приналежності.

Єменський чиновник сказав: «Брати в ОАЕ… Занурення у історію поверне географію та решту усього іншого у їх беззаперечне історичне русло».

Напруженість між країнами пов’язана з відправкою в останні дні на острів Сокотра Об’єднаними Арабськими Еміратами військового контингенту на борту п’яти літаків. Згідно єменським джерелам, на острів без відома єменського уряду було доставлено більше 100 солдат, а також танки та транспортні засоби».

«Ар-Рая»: нинішні режими у мусульманських країнах продовжують вшановувати штучні політичні кордони, накреслені між нами невірним колоніальним Заходом через угоду Сайкс–Пико. Згодом ми були замкнені у національні клітки. Над нами були встановлені продажні правителі, кожен із яких пропагував необхідність захисту лише своєї національної клітки та своїх громадян. Тому ми повинні звільнитись від цих порочних ідей та повернутись до ідей Ісламу, які наказують нам усім об’єднуватись на основі Ісламу в одній державі — Халіфат за методом пророцтва, а не розділятись на основі низького націоналізму.


Газета «Ар-Рая»
08.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню