Благословенна Палестина чекає мусульманські армії, а не столи з іфтарами

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На протязі усього священного місяця Рамадан у Палестині, особливо у секторі Газа, спостерігався активний рух благодійних організацій усіх видів, які змагаються у своїй благодійні роботі.

Це — знак великого блага, яке наповнює серця благородної Ісламської Умми. Ми просимо Всемогутнього Аллаха прийняти від усіх, хто робить внесок у посмішки на обличчях бідних, гладить по голові знедолених та лікує рани пригноблених.

Проте варто згадати, що ці активні рухи асоціацій та благодійних організацій, які були засновані для надання благодійної та надзвичайної допомоги народу Палестини, особливо у секторі Газа, були б неможливі без зеленого світла з боку правлячих у мусульманських країнах режимів. Кожен мусульманин повинен любити благословенну Палестину та мечеть аль-Акса та відчувати братерство Ісламу та віри зі своїми братами у Палестини. Він повинен знати, що не лише цього потребує народ Палестини.

Мусульмани — брати, яких об’єднує ісламська акида. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ

«Мусульманин — брат мусульманина» (Бухари, Муслим).

Жителі благословенної Палестини є братами для вас, а не друзями, і ви не повинні обмежуватись гуманітарною допомогою під гаслами дружби.

Правлячі режими у мусульманських країнах дозволяють проводити благодійні дії лише тому, що розуміють масштаби зв’язків Умми з благословенною Палестиною. Це — відкрита зловмисна спроба погасити почуття гніву, який наповнює серця мусульман \в усьому світі при виді зарозумілості та злочинів євреїв проти мусульман у благословенній Палестині та їх неодноразових нападів на мечеть аль-Акса. Ці режими бояться бурхливої реакції та непокірної революції з метою позбавлення від них. Тому вони дозволяють проводити ці благодійні рухи як засіб утримання гніву мусульман.

Мусульмани повинні розуміти, що братерство Ісламу та любов до благословенної Палестини вимагають від них здійснити слова їх Пророка ﷺ:

بَلْ الدَّمَ الدَّمَ، وَالهَدْمَ الهَدْمَ، أَنَا مِنْكُمْ وَأَنْتُمْ مِنِّي، أُحَارِبُ مَنَ حَارَبْتُمْ، وَأُسَالِمُ مَنْ سَالَمْتُمْ

«Кров — за кров, поразка — за поразку. Я — з вами, а ви — зі мною. Я буду битися з тими, з ким б’єтесь ви, і буду у перемир’ї з тими, з ким знаходитесь у перемир’ї ви» (Ахмад).

Тому мусульмани не повинні обмежуватись наданням гуманітарної допомоги.

Благословенна Палестина та її народ не бажають їж та питва, а жадають свободи та гідності, очікуючи дня, коли сонце знов почне світити і коли очистяться благословенна земля та мечеть аль-Акса від нечисті євреїв. Вони жадають часу величі, коли буде чути тупіт мусульманських армій у дворі мечеті аль-Акса, читаючих слова Всевишнього:

فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُواْ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

«Беззаконники були знищені вщент. Хвала Аллаху, Господу світів!» (6:45).

Благословенна Палестина та її народ мають потребу у ваших арміях, колонах танків та авіаційних ескадрильях, а не у столах для іфтарів та корзинах з їжею. Вони хочуть, щоб радість їх посту доповнювалась радістю їх звільнення, а святкові такбіри змішались з такбірами вашої допомоги для них.

О армії мусульман!

ادْخُلُواْ عَلَيْهِمُ الْبَابَ فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غَالِبُونَ وَعَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُواْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

«Входьте до нас через ворота. Коли ви увійдете туди, ви неодмінно отримаєте перемогу.Уповайте на Аллаха, якщо ви є віруючими» (5:23).

Так ви допоможете своїм братам, заслужите вдоволення вашого Господа та величі в обох світах.

Огляд новин «Ар-Рая»
13.06.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню